Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Kontra na nidalee

Farex

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Elko, powiedzcie mi jak można kontrować nidalke na topie, bo zaraz coś rozwalę...

Tylko nie podawać jakiś linków, tylko mówić z własnego doświadczenia.

Opublikowano

Irelia, do 9 lvl safe grasz, potem ją zniszczysz.

Gram niddą, i to jest najgorsze chyba :)

Temmo mógł by dać radę dzięki blindowi.

Większość postaci z mocnym late, po prostu musisz przetrwać

early i jej harras pod towerem, i potem z górki od większych lvl.

Junngler też ci może bardzo pomóc.

Opublikowano

Ja ją kontruje postaciami z dobrym harrasaem, np: Yoric, Kayle, Rumble. AD offtank nidalee wygrywa topa z większością bruiserów, próba kontrowania jej samymi resami czy armorem niema sensu :]

Opublikowano

Z pewnością irelia.

Do 6 lvl grasz spokojnie, ona cie lekko harrasuje.

Na 6 lvl zaczyna się bawić w tygrysa i właśnie wtedy irelia wkracza z cc.

Można bybyło wymienić jeszcze yoricka, on kontruje prawie wszystko.

Opublikowano

riven - wystarczy wbic szybciej 6 poziom niz nidale i raz ja zabic wtedy nie bedzie sprawiac problemu

bez takich linków, ponowne umieszczenie ban 30 dni.

Opublikowano

ezrealem łatwo uciekniesz przed dzidą skillem na e (dziala jak flash + dmg najbliższemu wrogowi)

na 6 levelu z różdżką 80 dmg ciśniesz jej pół hp na combo

PISANIE WYŁĄCZONE

Opublikowano

Akali, Udyr, Lee Sin, Sion, wystarczy mieć mobilność, bursta i jakieś CC. Najlepszy counter jeśli chodzi o item to Całun Banshee (ten co blokuje jeden spell co 45 sekund)

ktoś kto wymienił wyżej Gangplanka to hardkor, bo to Nidalee jest kontrą dla GP ze względu na sustain i harass

Opublikowano
Najlepszy counter jeśli chodzi o item to Całun Banshee (ten co blokuje jeden spell co 45 sekund)

Jeśli Nidalee idzie w AD, to Banshee jest usless.

Opublikowano

Można się bawić Nocturnem na solo-top co btw jest marnowaniem potencjału tej postaci jako junglera, ale ten spellshield i stosunkowo dobry sustain jeśli chodzi o HP daje radę. Jedynym problemem byłaby mana na ciągłe używanie spellshielda. Nie ucieknie nam z pantherki bo nocturn ma swoje skille do pościgu. W sumie nigdy tego nie próbowalem ani nie widziałem, ale w teorii może się sprawdzać. Również nigdy takiego połączenia nie widziałem....

Jeśli nidalka pójdzie w AD to jej problem bo Nocturne jest Assasinem i w zwarciu dają mu radę tylko inni asasyni (2,5s feara ;) ) lub AD carry z feedem.

BTW.

Zanim wyfarmimy całun Banshee to już będziemy pewni czy Nidalee idzie pod AD czy AP, nie sądzę by nagle zmieniła zdanie i sprzedała swoje itemki tylko po to by skontrować kupno przez nas całunu.....

wikmk9.jpg

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...