Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Problem] Delikatne lagi

Felcor

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Grając na xp nie miałem żadnych lagów w minecrafcie i grałem z optifine, z miesiąc temu zmieniłem sobie na win7 i od tamtego czasu zacina mi się minecraft nie wiem dlaczego . Mam nadal ten sam procek, karte graf itd . Fps mam w granicy 50-60FPS i przeszkadza to w grze ; / Jest może jakaś specjalna java do mc albo coś . Zna ktoś rozwiązanie problemu ? ;d

Pomogłem ?! Daj lajka !

Opublikowano

Java 7

Nie tyle co mam lagi, tylko ściny ; /

Jeśli to potrzebne to mogę podać specyfikację komputera ;]

Pomogłem ?! Daj lajka !

Opublikowano

Windows7 Jest bardziej RAM'ożerny. Windows XP jak i Windows MX 8 są zbudowane bardzo optymalistycznie, co daje wysokie osiągi podczas grania w gry. Windows 7 jest powszechnie używany do pracy, a nie gier.

img1png_rwspnee.png

Daję plusiki za ocenę mojej sygny na PW ^^

Opublikowano

Grałeś z optfine, a teraz z nim grasz... bo z tekstu wygląda, jakbyś nie grał z nim ;)

gram teraz z optifine ;d

Pomogłem ?! Daj lajka !

Opublikowano

Jak będziesz umiał to zainstaluj jakiegoś linuxa np.: Ubuntu 8.04LTS na którym w Minecraft miałem 2x lepsze wyniki w FPS. I podaj jaki komp człowieku wróżek nie ma na tym forum.

Opublikowano

Karta graf : AMD Radeon HD 6570

Proc : Pentium Dual-Core CPU E5200 2,50 GHz

Ram: 3,9 Gb

Pomoże mi ktoś ?

Pomogłem ?! Daj lajka !

Opublikowano

Zmień system z powrotem na XP ewentualnie zainstaluj 2 systemy obok siebie na 2 dyskach czy coś... wtedy do gier możesz odpalać XP jak Ci się podobają efekty win7

Siema i nara

Opublikowano

Najprawdopodobniej jest to z tego powodu co ja mam. Ja nawet nie zmieniając systemu ( tylko zrobiłem reinstall systemu ) MC mi sie zacina graj z OptiFine i pozmieniaj w ustawieniach, bo ten mod dużo tam dodaje ;P

Windows 7 sam sobie utrudnia prace, bo wymaga od komputera wiecej i gra nie może tak dobrze funkcjonować jak poprzednio ;)

Sprawdź co CI bardziej utrudnia prace kompa czy za mała ilość ramu czy za słaby procek, jak procek to problem, jak ram to dokup i się ciesz płynnym MC ;D

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...