Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Optymalizacja gry Minecraft

piotrek54PL

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 104
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

mam maly problem gdyz kupilem minecraft premium aktywowalem. I gdy wchodze do gry to mam po 3\4 fps a na nonpremium po 100/120 prosze o pomoc

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

krok 8

minecraft non-premium to nie jest pirat, sam Notch tak powiedzial

troche zaznajomienia z tematem

Minecraft non-premium to jest pirat. Notch powiedział że jego nie obchodzi to czy gramy na piracie czy nie i nie będzie każdego o to ścigał. Ale to nie zmienia faktu że w licencji minecrafta pisze iż NIE WOLNO modyfikować launchera. Czyli że granie nonpremium to łamanie licencji innaczej łamanie prawa.

Trochę zaznajomienia z tematem zanim się wypowiesz...

Opublikowano

A niby dlaczego nie wolno? Notcha NIE OBCHODZI, że ktoś łamie licencje. Napisał to, bo potem ganiałaby za to konkurencja 'a my nie mamy piratów a ty masz bo żeś tego nie napisał!' heh. Nie wiem po co ścigasz kogoś, skoro wie o wiele więcej od Ciebie. Chciałbym Ci też powiedzieć, że 70% Polskich minecraftów to piraty. I co ty na to? Ehh...

@cdminestudio - Moje konto na twitter. Zapraszam.

"Jedna wiara, jeden klub, Real Madrit, aż po grób"

"Nie żebram o like'y, to like'y żebrają do mnie"

Opublikowano

A niby dlaczego nie wolno? Notcha NIE OBCHODZI, że ktoś łamie licencje. Napisał to, bo potem ganiałaby za to konkurencja 'a my nie mamy piratów a ty masz bo żeś tego nie napisał!' heh. Nie wiem po co ścigasz kogoś, skoro wie o wiele więcej od Ciebie. Chciałbym Ci też powiedzieć, że 70% Polskich minecraftów to piraty. I co ty na to? Ehh...

To, że Notch'a nie obchodzi, że ludzie łamią licencję nie zmienia faktu, że jest to dalej łamanie licencji co w świetle prawa jest nielegalne.

A to, że "70% Polskich minecraftów to piraty" nie daje żadnego pozwolenia na jego piracenie a osoby to robiące to zwykli ZŁODZIEJE.

Opublikowano

1. Nie wolno bo to łamanie prawa.

2. Co mnie obchodzi to że go nie obchodzi

3. Wiem dlaczego to napisał więc mnie nie pouczaj.

4. Uważasz że wiesz więcej ode mnie ? Proszę, daj przykład czegoś czego ja nie wiem - a ty wiesz. Uprzedzam że wiem/potrafię:

• Pisać pluginy do bukkita
  • Tworzyć aplikacjie w javie w tym launchery
  • Edytować WSZYSTKO co w javie.
  • Znam topologię infrastruktury w sieci na wylot.
  • Znam c++, javę, autoit, php, html, javascript.
  • Potrafię programować mikrokontrolery (ATmega itp.)
  • [...]

Nadal uważasz że jesteś lepszy odemnie (oczywiście w dziedzinie komputerów) ? Jeśli tak. Proszę napisz.

5.Jeśli 70% polskich minecrafterów to piraty to ja dziękuję, straciłem wiarę w polskość. W ich GODNOŚĆ. To tak samo jak ty byś się męczył nad czymś jakis czas, pod koniec był dumny a tu takie 70% osób przychodzi i chce ci to zabrać i rozpierdolić, nie ma żadnego szacunku do twojej pracy.

Opublikowano

1. Nie wolno bo to łamanie prawa.

2. Co mnie obchodzi to że go nie obchodzi

3. Wiem dlaczego to napisał więc mnie nie pouczaj.

4. Uważasz że wiesz więcej ode mnie ? Proszę, daj przykład czegoś czego ja nie wiem - a ty wiesz. Uprzedzam że wiem/potrafię:

• Pisać pluginy do bukkita
  • Tworzyć aplikacjie w javie w tym launchery
  • Edytować WSZYSTKO co w javie.
  • Znam topologię infrastruktury w sieci na wylot.
  • Znam c++, javę, autoit, php, html, javascript.
  • Potrafię programować mikrokontrolery (ATmega itp.)
  • [...]

Nadal uważasz że jesteś lepszy odemnie (oczywiście w dziedzinie komputerów) ? Jeśli tak. Proszę napisz.

5.Jeśli 70% polskich minecrafterów to piraty to ja dziękuję, straciłem wiarę w polskość. W ich GODNOŚĆ. To tak samo jak ty byś się męczył nad czymś jakis czas, pod koniec był dumny a tu takie 70% osób przychodzi i chce ci to zabrać i rozpierdolić, nie ma żadnego szacunku do twojej pracy.

Dokładnie. Niektórzy nie mają, żadnego poszanowania dla cudzej pracy. Co z tego, że ktoś siedział dniami i nocami by coś zrobić i sprzedać jak przyjdzie ktoś i powie, że "to tylko kopiowanie, które nie ma wpływu na zyski twórcy".

Założę się jednak, że większość z nich gdyby się ruszyła i jednak zrobiła jakiś program lub grafikę, cokolwiek... i by im go skradziono to zaczęli by jęczeć, że są okradani...

Ps. Co do 70% ludzi w Polsce, którzy grają w minecrafta na piracie (a wierzę, że może być ich aż tylu) to w większości są to osoby, które na swoją obronę mają masę wymówek typu: "przecież Notch pozwolił", "nie mam konta w banku", "pff... przecież minecraft nie jest wart tych 100 zł" (po czym idą w niego maniaczyć całą noc).

Opublikowano

PFFF Jakiś noname znalazł w nim wira to się nie dziwię, nie zdziwiłbym się gdyby znalazł wira w obrazku ...

Chciałbym ci tylko powiedzieć że twórca udostępnia SOURCE swojego launchera i można sobie zobaczyć jak działa :D I można sobie ręcznie skompilować jak mu nie ufasz. Więc zanim się wypowiesz - ogarnij temat.

PS ten nonejm ma tak chujowy silnik do skanowania że znajduje wiry w każdym pliku który coś pobiera. W każdym. Więc powtarzam: Najpierw się upewnij czy twoja teza jest słuszna a potem się wypowiadaj. Pozdr.

Opublikowano

osobiście mi się nie przydał. Ale polecam słabszym się przyda osobą ze słabszymi komputerami.

battlefield3wallpaperhdf.jpg
  • 3 tygodnie później...
Opublikowano

; oo!

Jestem pod wrażeniem, super tutorial, wykonalny "genialnie".

Bardzo pomaga w Optymalizacji Minecrafta, po zaczerpnięciu rad, wiele problemów znika.

GOOD JOB

ŁAP PLUSA!

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...