Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Problem] z plikami ten_nie_smialy

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mam taki problem , kiedy włanczam wirualną maszynę robie wszystko co trzeba, pod konic wyskakuje mi :

can.t coneect to mysql, falid retry to 5 seconds. Nie wiem co robić ;(

ss:błąd.bmp

mhraed.png

Opublikowano

polacz sie przez WinSCP i wejdz do:

/var/db/mysql/

wgraj od nowa baze mysql, nadaj chmody reboot.

Jesli nadal nic, sprawdz czy dobrze IP wpisujesz w sysinstall.

Opublikowano

@UP co ma do tego sysinstall?? Gdzie ma wrzucić pliki mysql jak ono prawdopodobnie nie istnieje??

wpisz w maszynie:

/usr/local/etc/rc.d/mysql-server start

Z błędu wynika że socket nie odpowiada czyli najprawdopodobniej jest nie odpalony.

Jeżeli będzie pisać command not found a na pewno tak bedzie, to nie masz zainstalowanego mysql na serwerze. Zainstaluj mysql z portów najlepiej. Pliki sherera są na gotowe freebsd i mysql. Tylko jak będziesz wgrywał mysql nie wgrywaj folderu mysql ani innych które już będą w /var/db/mysql. Chmodów 777 nie musisz nadawać bo to jest głupota ludzi na forum, którzy każą to robić. Nadając chmody 777 nie wiedza co robią lub co przez to może się stać. Nie jest to potrzebne, a może zaszkodzić. Nie pytajcie dlaczego. Sami ruszcie mózgownicami.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...