Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Bug? Po zabiciu Wall of Flesh

=DD

Rekomendowane odpowiedzi

Uczeń
Opublikowano

Witam. W terrarie gram 2 tygodnie. Dziś zabiłem (pierwszy raz) "wall of flesh" i pojawił sie hallow i wszytko ok ale nie dropia mi soule ( nie wiem dlaczego) powinny dropic jak bije mobki w piekle a po 2 po piekle szukałem mitrilu i nie było. Moze cos zle robie albo zle szukam zle bije. prosze o pomoc

sig.gif
Opublikowano

Soule dropią tylko w podziemnym Hallow i podziemnej korupcji. W piekle tylko czasami, kiedy jesteś blisko tych biomów.

Aby znaleźć Cobalt, Mythril i Adamantite najpierw trzeba rozwalić kilka Demon Altar, czyli te ołtarze na korupcji:

Demon_Altar.png

Możesz je rozwalić młotkiem, który wypadł z Wall of Flesh ;) Pamiętaj zostawić jeden Demon Altar, gdybyś chciał coś przy nim scraftować.

Uczeń
Opublikowano

Dzięki :) mam pytanko jak znalesc podziemne corru[tion i hallow ? i skąd wziąść crytsale :P ?

sig.gif
Opublikowano

Jak juz pisał Hinar musisz znaleść

Demon_Altar.png

Ja w swojej jaskini znalazlem 7 sztuk :D

I jednego prawie pod domkiem ;P

802_950201414860269929132.png

Signature made by Kwasna111

' Ludzie boją się i nie nawidzą tych, których nie rozumieją '

Opublikowano

Dzięki :) mam pytanko jak znalesc podziemne corru[tion i hallow ? i skąd wziąść crytsale :P ?

Musisz szukać, na pewno je rozpoznasz :P Mogę wstawić screeny, tylko sam znajdę na swoim save. Crystal Shards również w podziemnym Hallow, świecą się więc łatwo je znajdziesz. Rozwalisz je młotkiem.

Opublikowano

Zrób kilka hellevatorów (dziury o szerokości dwóch kratek do samego piekła). Robiąc któryś z nich na pewno trafisz na Hallow/Corruption. Zrób je w dużych odległościach od siebie. Miłego kopania xD

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Najlepiej sobie sciagnac program o nazwie "TEditXna" i widzisz co gdzie jest na calym Worldzie ^_^

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...