Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[TuT]Aktualizacja PB

Toress

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jeśli nie masz aktulizacji PB musisz zrobić ją ręcznie

najprostszym tego sposobem jest użycie specjalnie przygotowanego do tego celu programu:

wejdź TUTAJ i pobierz ze strony oprogramowanie pbsetup.exe,

* po jego pobraniu włączamy go, akceptujemy licencję klikając na I Agree,

* klikamy na Add a Game, po czym z listy Game wybieramy naszą grę,

* następnie program wypełnia pole Game Path standardową ścieżką gry, jeśli jednak mamy ją zainstalowaną gdzie indziej to klikamy obok na Browse i sami odnajdujemy główny katalog gry,

* klikamy na OK, aby zaakceptować i zamknąć okno z wybraną grą,

* na liście wybieramy naszą grę i klikamy na Check For Updates

* czekamy aż program zaktualizuję naszego antycheata, po udanej operacji powinno wyświetlić się okno Updates Finished, klikamy na OK.

* nasz PunkBuster został zaktualizowany do najnowszej wersji, klikamy na Quit aby wyjść z programu.

2. Instalacja PunkBuster Service

(PnkBstrA.exe, PnkBstrB.exe, PnkBstrK.exe):

* pobieramy program TUTAJ

3. Niepoprawne działanie plików:

* jeśli wciąż PB kicka nas z serwerów przyczyną tego może być nasz firewall lub wyłączone działanie zainstalowanych przez nas m.in. dwóch plików - PnkBstrA.exe oraz PnkBstrB.exe,

* należy odpowiednio skonfigurować nasz firewall, zezwalając plikom na łączenie się z internetem lub w ostateczności wyłączyć go na czas gry. Pliki znajdują się w katalogu C:\WINNT\system32,

* drugim sposobem może być wyłączone działanie tych plików, aby je uaktywnić wchodzimy do Panelu Sterowania,

* klikamy dwukrotnie na Narzędzia administracyjne oraz Usługi,

* na liście odnajdujemy nasze 2 pliki,

* klikamy na każde z nich prawym przyciskiem myszy i z rozwijalnego menu wybieramy Włąściwości,

* w polu Typ uruchamiania wybieramy z listy Automatyczny,

* niżej klikamy na Uruchom oraz na OK, aby zaakceptować zmiany i zamknąć okno.

Po tych czynnościach powinniśmy już mieć pełną możliwość grania na wszystkich serwerach, jeśli jednak tak nie jest i PB wciąż kicka nas za podobny błąd to przyczyną tego może być nie zainstalowany w naszym systemie dodatek Service Pack 2którego można pobrać za darmo ze strony Microsoftu.

Prosił bym o przyklejenie tematu bo nie którym aktulizacja PB niedziała

CYTAT
Warrock to jest moje motto

Opublikowano

Zrobiłem to co napisałeś i nadal jak jestem w grze czasem jak chce wejść do roomu to mi GM pisze że PB nie jest aktualny i mam wejść na jakąs tam strone....

Staram się pisać poprawnie po POLSKU!

Warrock - Niezła gra, ale ze słabym netem lub kompem to już gorzej ;] (Ostatnio nie gram)

Opublikowano
Zrobiłem to co napisałeś i nadal jak jestem w grze czasem jak chce wejść do roomu to mi GM pisze że PB nie jest aktualny i mam wejść na jakąs tam strone....

a masz dodatek Serwice Pack 2 ??

CYTAT
Warrock to jest moje motto

Opublikowano

Witam chłopcy mam mały problem zrobiłem wszystko tak jak w poradniku ale zatrzymuje sie w miejscu

* na liście wybieramy naszą grę i klikamy na Check For Updates

trwa to bardzo długo a po chwili mam Brak Odpowiedzi

prosił bym o pomoc szybka

jesli mozna to na gg

9225741

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...