Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Bezpieczny domek przed intruzami poza miastem

vance14

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siema. Piszę kolejny tutorial, który ma na celu zabezpieczyć nasz domek przed intruzami; Czyli żeby gracze nie mogli zniszczyć Wam ścian domu itd.

1. Ochrona domku tabliczkami ( zabezpieczonymi LWC )

Robimy nasz domek, może być mały, żeby nie marnować za dużo drewna. Gdy zrobiliśmy, to stawiamy do domku drzwi, okna, komin czy co tam chcecie. Następnie tworzymy mnóstwo tabliczek czyli na pewno wyjdzie z 1 stack drewna lub więcej. Gdy mamy tabliczki, to kładziemy na nasz domek tabliczki od strony zewnętrznej na ściany. Gdy postawiliśmy, to następnie wchodzimy na dach i też na nim kładziemy tabliczki. Niskie jest ryzyko podkopu pod domek, ale jest to możliwe. Można też pod nasz domek wsadzić tabliczki, żeby nie można było się podkopać. I nasz domek jest chroniony tzw. cuboidem z LWC :)

2. Domek z piecyków

Pierw musimy mieć kilof, iść do kopalni i nazbierać 5 stacków coobla. Następnie do craftingu tworzymy piecyki. Gdy mamy już, to budujemy domek nie z drewna tylko z piecyków :D Gdy nie da się postawić 2-go poziomu piecyków, to zrób w swoim domku wewnętrzną ścianę i na niej równolegle do piecyków (1-szt poziom) stawiaj 2-gi poziom. Potem w ten sposób zrobić też dach. Można też zabezpieczyć podłogę itd. Potem wstawić tam jakieś okna, drzwi i bezpieczny domek jest :D

Co polecam? :

- Osobiście polecam użycie sposobu 1. Dlaczego?!

W domku z piecyków utrudnione jest stawianie różnych potrzebnych rzeczy np. craftingu itd.

Domek ten nie wygląda "fajnie" dlatego lepszy jest domek z tabliczek. Też piecyki to stary sposób, który może każdy zna, ale z tabliczkami to nie sądze :)

DAJ LIKE JAK TO LUBISZ!!!

Opublikowano
Niskie jest ryzyko podkopu pod domek, ale jest to możliwe.

Właśnie jest bardzo prawdopodobne... Każda inteligentna osoba zrobi podkop, jeśli jest możliwy...

'But it's been no bed of roses no pleasure cruise
I consider it a challenge before the whole human race
And i ain't gonna lose
'

WTF ?! To nie jest reklama... Klikaj!

b234x60.jpg

Opublikowano

fajne, ale szkoda że wymaga lwc. Ja nadal szukam sposobu na serwer hardcore- bez pluginów. Zna ktoś dobry sposób ?

Jest kilka sposobów, możesz np położyć skrzynkę w lawie. Żaden x-rey'owiec Cię nie wyhaczy ;-)
Opublikowano

@Up pod warunkiem, że nie weźmie tej lawy w wiadro :), powiedziałbym, że masz 80% szans, że nie wykryje, bo mało kto bierze lawe z pola bitwy/domów/podczas kradzieży :)

Zbieram Like ^^

Opublikowano

Chyba nie ogarniam, więc niech mi ktoś powie. Po co to robić skoro są do tego potrzebne LWC? Jeśli jest LWC gracz i tak nam nie weźmie nic ze skrzyni.

Moje TuT'y

Archiwmenty:

mca.png

100 postów

150 postów

200 postów

300 postów

400 postów

500 postów

Opublikowano

Słabo estetyczny tutorial.

Pododawaj obrazki, itp.

Bez like :/

l KidModerator minecraft.MPCforum.pl l

Opublikowano

Dzieki ! Przydatne

PC : R9 280X | I5-3350P | B75M-PLUS | G.SKILL 8GB 1600MHz | ZALMAN Z9 PLUS | HDD 1TB 80GB

2 PC : X4 955BE OC 4,0GHz | HD6850 1GB | GIGABYTE GA-880GM-UDH2 | PATRIOT 2x4GB 1866MHz | HDD 1TB | IBOX ORION 910A

3 PC :

PROGRAMOWANIE : MACBOOK PRO 13" 2015

SPRZĘT : BENQ ZOWIE XL2411 24" | ZOWIE FK1 | HypperX Alloy Elite | M12 MAXI | HD9999 | ZALMAN ZM-MIC1

Opublikowano

Osobiście użył bym sposobu 2. Zabezpieczyłbym piece LWC, i wyłożył z nich podłogę oraz sufit. Wtedy nikt nie może się do nas dostać.

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Bardzo podoba mi się opcja z tabliczkami, ale tak jak UP, szkoda że LWC. Bez pluginów praktycznie nie ma sposobu na 100% zabezpieczenie, można jedynie robić chatę z bedrocku B) Ale w końcu będzie trzeba zrobić drzwi, które bez LWC każdy będzie mógł otworzyć :D

Game Over

Opublikowano

Jak dla mnie 1 sposób jest lepszy :). A jak ktoś się podkopie to se tam pułapki z lawą zrobie :D

Opublikowano

Dobre pomysły , z 1 sam korzystałem kiedyś . ; D

Dodaj jeszcze może domek z drzwi i klap ; )

polaczeniej.png

Pomogłem ? Daj lajka . ; )

Wiadomości bez koloru są pisane z telefonu. :)

Wiadomości z kolorem z komputera.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...