Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Dyskusja] Czytanie ze zrozumieniem

botanicFTS

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

To teraz już tłumaczę, bo widzę, że większość nas oskarżających nie ma zielonego pojęcia o wersji pirackiej i zwykłej.

Mc da się otworzyć jak wersję piracką i zwykłą, ale wszystko ma swoje prawa autorskie.

Skoro rozpowszechniamy .minecraft cały folder Minecraft, to dajemy dostęp piratom.

Dodatkowo, gdy dodaje się .minecraft, może być to jakiś serwer, lub reklama.

Widzę, że sprawa potrzebuje też czegoś więcej, a więc może przytoczę mały fragment:

Nie wiem, czy to akurat jest dobry i sprawdzony, ale coś takiego jest.

A więc ja wolę z tym nie zadzierać, a wydaje mi się, że MPC działa zgodnie z prawem ;).

Teraz dajcie mi linka, do oficjalnego regulaminu napisanego przez Mojang i linijkę, w której pozwala się rozpowszechniać .mc.

Jeżeli nie ma czegoś takiego, to działa prawo "wyższe".

+ Mounthains zabierał głos w tej sprawie i kazał zamykać tematy z minecraft.jar, a tym bardziej .minecraft. (Dawno temu).

Dodatkowo, można pobrać minecraft z oficjalnej strony i grać na single za darmo, wtedy pobierają nam sie pliki minecraft.jar i inne z oficjalnej strony, czyli to nie jest piractwo.

Nie trzeba mieć premium, by legalnie pobrać minecraft, ludzie, trochę ogarnięcia.

Pokaż mi ten wpis, poza tym mou nie jest od dawna administratorem na forum.

Ogólnie w regulaminie nie znalazłem nic o zakazie dodawania .minecraft.jar. Jest tylko napisane, że zakaz dodawania wersji "pirackiej".

To teraz pytanie do modów MC: Jak rozróżnić plik .minecraft.jar piracki od wersji premium ?

Dobrze by było jak byście ujęli to w regulaminie, bo nawet nie ma o tym wzmianki .

Nie da się rozróżnić pliku minecraft.jar, bo każda wersja nawet piracka i premium ma taki sam minecraft.jar, chyba, że wgramy modyfikacje, musi być do tego launcher, ująłem wyżej to, że legalnie można bez premium pobrać minecrafta.

Opublikowano

Raay, zabiorę dodatkowo głos w tej sprawie, od 1.3 będzie możliwość stworzenia tak zwanego światu "no-premium", na którym będziemy mogli grać 5 [lub 7] minecraftowych dni, na najnowszej aktualizacji.

Dzięki czemu będziemy mogli pobrać wszystkie pliki minecraft'a na komputer za darmo, a ograniczać nas będzie jedynie launcher [z tego co wiem].

Potrzebujesz strony internetowej? Pisz śmiało, jestem do waszej dyspozycji. (Jedyna możliwość zapłaty to pieniądze (przelew, SMS, doładowanie), innej nie przyjmuje i nawet nie masz co pisać).

Opublikowano

Up, prawda, Geoning zrobił launcher, administracja nic mu nie zrobiła, a wymiguje się :

"Jest tam logowanie premium...".

Serwery z modami nie mogą, sam kiedyś byłem jednym z właścicieli serwerów, dostałem jeżeli dobrze pamiętam warna, albo pouczenie,za to ,że wstawiłem minecraft.jar.

Pozdrawiam!.

Jest logowanie premium i non-premium wiec nie ma co sie wymigiwac. Albo regulamin pozwoli na umieszczanie .minecraft i bliznieczych, albo sru do kokosza ze skarga na Geoninga ^^

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...