Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytania] Radeon 6770 i Antywirus.

ipaikillah

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, mam parę pytań co do Radeona 6770 i Antywirusa:

1. Który model Radeona 6770 jest najlepszy? Bo przeglądając Allegro, napotkałem ich sporo (Asus, Gigabyte, HIS, MSI i Sapphire) i nie wiem na który się zdecydować. Chodzi mi o najwyższą wydajność.

2.Czy każdy monitor będę mógł podpiąć do tej karty? Ponieważ mam dobry monitor (trochę starszy) i widzę że jest ciutkę inne wejście. np.http://www.benchmark...ire_6770_4D.jpg mój kabel nie ma na końcu jakby tego kwadracika z 4 kółkami i boję się że nie będzie pasować.

3. Jaki jest najlepszy darmowy antywirus?

Czekam na ODP.

I hope life teach you good... I hope...

Opublikowano

1. Ta która ma najlepsze chłodzenie i taktowania. Mi się podoba MSI z TwinFrozr'em, chłodzenie świetnie, a zawsze można podkręcić

2. Avast, AVG.

Wszyscy się chwalą, to i ja się pochwalę:

PC:
  CPU: 
Intel Core i7 6700K @ 4.5GHz
  COOLER: SilentiumPC Fortis 3 v2
  MOBO: MSI Z170A-G43 Plus
  RAM: 2x8GB HyperX Fury Black 2400MHz CL15
  GPU: Palit nVidia GeForce GTX1070 JetStream @ 2012MHz/4004MHz
  AUDIO: AIM SC808
  SSD: Goodram Iridium Pro 240GB
  HDD: Western Digital Caviar Blue 1TB 
  PSU: SilentiumPC Enduro FM1 550W
  CASE: SilentiumPC Pax M70 Pure Black v2

PERYFERIA:
  Monitor: 
Eizo EV2450
  Audio: Technics SA-AX540 + Altus 110 (modyfikowane) + Superlux HD681EVO + Brainwavz M1
  Klawiatura: SPC Gear GK530 RGB Kalih Brown
  Mysz: A4Tech Bloody Blazing A90
  Podkładka: A4Tech Bloody B-081 
  Gamepad: Microsoft Xbox One Wireless Controller + Asus BT400
  Drukarka: Brother MFC-7460DN
  Kamerka: Logitech C270

LAPTOP:
  Model: 
Lenovo ThinkPad X230
  CPU: Intel Core i5 3210M @ 2,5GHz
  GPU: Intel HD4000
  RAM: 2x4GB Samsung 1600MHz
  SSD: Samsung PM830 128GB
  SCREEN: 1366x768 IPS, matowy
  3G: Ericsson H5321 gw
  BATTERY: Lenovo 9 Cell Extended Life Battery 44++

Opublikowano

1.Asusa

2.Avast btw: jeśli chcesz mogę dać kanał na pw do goscia który robi piraty na np kaspersky avg itp na pw podam bo tu zakaz piractwa jest. gostek spox bez zadnych reklam itp wszytko z mediafire

Opublikowano

@up asus? Ta, kurwa fachowiec się odezwał -.-

1. Szafirek albo MSI

2. Avast to gówno, sam go miałem i co kilka miesi był format, potem AVG, potem Panda. Polecam Ci AVG lub Pandę, a jeśli masz kompa dobrego i zależy Ci na najlepszej ochronie to BitDefender.

Masz jakiś problem bądź pytanie dotyczące komputera? Napisz do mnie, a postaram się ci pomóc.

Opublikowano

Słuchajcie, a co do 2go pytania. Mam złącze w monitorze D-Sub (HD15), a wejście od karty ma DVI-I. Co mam zrobić? Mam kupić nowy monitor, czy jest na to sposób?

Opublikowano

Przejściówka:

20835561764d089dcbcce87.jpg

Wpisz sobie w google D-Sub>DVI i szukaj. Ale razem z kartą powinieneś dostać.

Wszyscy się chwalą, to i ja się pochwalę:

PC:
  CPU: 
Intel Core i7 6700K @ 4.5GHz
  COOLER: SilentiumPC Fortis 3 v2
  MOBO: MSI Z170A-G43 Plus
  RAM: 2x8GB HyperX Fury Black 2400MHz CL15
  GPU: Palit nVidia GeForce GTX1070 JetStream @ 2012MHz/4004MHz
  AUDIO: AIM SC808
  SSD: Goodram Iridium Pro 240GB
  HDD: Western Digital Caviar Blue 1TB 
  PSU: SilentiumPC Enduro FM1 550W
  CASE: SilentiumPC Pax M70 Pure Black v2

PERYFERIA:
  Monitor: 
Eizo EV2450
  Audio: Technics SA-AX540 + Altus 110 (modyfikowane) + Superlux HD681EVO + Brainwavz M1
  Klawiatura: SPC Gear GK530 RGB Kalih Brown
  Mysz: A4Tech Bloody Blazing A90
  Podkładka: A4Tech Bloody B-081 
  Gamepad: Microsoft Xbox One Wireless Controller + Asus BT400
  Drukarka: Brother MFC-7460DN
  Kamerka: Logitech C270

LAPTOP:
  Model: 
Lenovo ThinkPad X230
  CPU: Intel Core i5 3210M @ 2,5GHz
  GPU: Intel HD4000
  RAM: 2x4GB Samsung 1600MHz
  SSD: Samsung PM830 128GB
  SCREEN: 1366x768 IPS, matowy
  3G: Ericsson H5321 gw
  BATTERY: Lenovo 9 Cell Extended Life Battery 44++

Opublikowano

Dzięki wszystkim, macie po "lajku" Jak zwykle najlepsze forum gdzie dostanę najlepsze odp ;) . Temat do zamknięcia.

Opublikowano

Co wy tak tępicie Asus'a? Po za słabym serwisem nic do niej nie mam. Tak się składa, że miałem do wglądu 3 slotowego byka DCUII 580. To esencja mocy. Czuć, że gigant.

Z ciekawości waszej niechęci do Asus'a założyłem DCUII na moją 560. 40% wentli, bardzo cicho, Furmark max 74*C.

Opublikowano

Theprocekamd jak sie scioga virusy itp to sie nie dziw sie ci kasuje zainfekowane pliki windowsa a po 2 asus nie jest zle. moze jeszcze powiesz ze AMD te gowno jest lepsze od intela?

2xup nie myl go avira nie jest darmowa chyba ze na 30 dni a takto trzeba kupic ja polecam avasta/avg

Opublikowano

natan teraz to już przegiąłeś pałę. Intel jest na razie zupełnie nie opłacalny. Za cenę 2500k + P67 Pro3 B3 można mieć 8120+970 Extreme3+GoodRam 8GB+Macho :) Zresztą AMD góruje w renderu i w najnowszych grach (przykład MP3)

Opublikowano

hah smieszne amd ma tania cene bo to ich produkty nie sa dobre. a co do ceny niz nie piszalem takiego tylko mowie ze intel jest lepszy nic nie mowilem o cenie w cenie amd wygrywa ale do gier jest lepszy intel. AMD goruje w najnowszych grach ? hahaha tera to zes walnal suchara

Opublikowano

hah smieszne amd ma tania cene bo to ich produkty nie sa dobre. a co do ceny niz nie piszalem takiego tylko mowie ze intel jest lepszy nic nie mowilem o cenie w cenie amd wygrywa ale do gier jest lepszy intel. AMD goruje w najnowszych grach ? hahaha tera to zes walnal suchara

Ojojoj. Anoizm podał wyżej testy AMD vs INTEL... Jak widać, niedosyć, że AMD jest o 1/4 tańsze, to stoi lekko (0,1 - 0,3) za, a nawet wyprzedził. Fanbot.

Poczekaj aż gry zaczną wykorzystywać wielordzeniowość, intel sobie possie.

Opublikowano

tez widze ze up duzy fanbot amd ;] wiec nie wyzywaj siebie chlopie

icod.png

ico2o.png

ico3.png

ico4.png

ico6.png

bron swojego AMDKA amd zrobi 5 prockow w 5 mies np a intel w 5 mies zrobi 1 i lepszy od tych 5 razem wzietych U amd jest szybko i wychodzi gówno potem.

i intel się przykłada do pracy a nie jak amd

@down no sorry ja bronie intel a do mnie up wysakuje ze botem jestem no to mowie ze on tez jest.

i z ss mi wyjedzaja to ja tez dałem może na max payne 3 amd jest lepszy ale np z bf3 jest intel lepszy a potem z jakies gry amd jest lepszy i tak w kolko

a nie mowie ze kazdy procek amd jest shit i do dupy bo w nie ktorych grach itp jeden z 2 jest lepszy ;) tak mam amd i jak narazie chodzi wolno na moim kompie. a co do kolegi tez mam kolege i mowi ze amd to shit ma pheanton czy jak tam x4 a ja mialem dual core i jest lepszy od tego x4 wiec nie mowie ze intel jest the best ale w prockach wygrywa..

i dobra koniec juz tego spamu

2xdown xD QQ :D tak idź w gry mp3 pzdr win 8 ? hyh jak narazie windows 7 i xp sa najlepsze ;] a co do socket to obojętnie a po 2 AMD jest tylko dla tych co kasy dużo nie maja i tyle proste ;) intel bardziej droszy dla tego ze jest lepszy ;) tera już się tak nie wkurzaj bo złość pieknosci szkodzi hehe.

a co do polski 1:0 juz 1:1 bo to lamy w piłce nożnej są w siatkówce to polska jest mistrzem

Opublikowano

@UP. Dobra, dobra. Idź na forum intela pisać jakie to AMD robi g*wno. Zarzucasz komuś, że broni AMD, niech broni, ale ty się robisz żałosny, twierdząc, że każdy procek AMD to szmelc nienadający się do grania. Miałeś kiedykolwiek styczność z AMD? Mój znajomy ma procesor z twojego ukochanego Intela i5 i chodzi mu gorzej niż na moim "g*wnie" od AMD, przy tym samym ramie i GPU. Upieraj się, nie wiedząc, jak wydajne są te procki i ośmieszaj się dalej ;)

7m9a.png

Opublikowano

No kurwa ale on mnie wkurwił. Pokaż mi wyniki Z APLIKACJI,GRY(nie Max Payne 3) KTÓRA WSPIERA W 100% MODULARNĄ BUDOWĘ FX :) Nie znajdziesz. Dlaczego? Większość jest robiona tak samo pod normalne CPU(czyli pod Intela). MP3 pokazuję jako taki poziom optymalizacji (wg. mnie 70%, a 30% jeszcze zostaje). Najlepsze gry robi Rockstar i to w GTA V poprawiony model FX, czyli seria Piledriver będzie górą. Dodaj jeszcze Windows 8, który zawiera biblioteki w pełni obsługujące instrukcję zawarte w FX. AMD robi też idealny ruch. Siedzi na tej samej podstawce od lat (CPU z AM2 pasują na AM3 i na odwrót) próbuję wycisnąć maksimum wydajności z niej, a Intel? Niech no ja policzę: (podam od 775) LGA775, LGA1156, LGA1155, LGA1150, LGA1366, LGA2011.( w ciąg bodajże 5-6lat,)

Polska wygrywa 1:0

Dobra ja kończę ten OT, bo ta dyskusja nie ma sensu. Ja podaję wyniki teraźniejsze, a ty pokazujesz mi wyniki sprzed 8 miesięcy..

BTW. AMD nie mówiło, że FX będzie 50% szybszy niż 2600k. Taki hype nakręciły serwisy internetowe.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...