Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Bany na PLU

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siema, mam odwieczny problem, a mianowicie gdy chcę poczitować, tj. expbot, drophack itp to dostaję bana. A teraz wytłumacze, gdy chcę kraść drop na DH w lesie to zawsze robię inną postać, inny email, inne konto, blokuję hack shielda blokowaniem ,,by bypass ", mam całkiem inny folder z grą z czitami i czystą gra - bez czitów, gdy przerzucam drop na główną postać to wyrzucam na przykład kamola na ziemię, zbieram go nie główną postacią i pozniej t nie glowna postacia tez wyrzucam na ziemie i zbieram na glowna, wiec ciezko by bylo aby doszli do tego, iz czituje I ZAWSZE to juz nie jest pierwszy raz dostaje bana za jakies 2 tygodnie max od zaczecia czitowania, z exp botem to samo, wszystko pieknie blokuje, przewaznie siedze przy komputerze jak boce i ogladam TV, wiec patrze czy nikt nie przechodzi obok i expie na tzw. odludziach, pozniej mam przerwe z 3 tygodnie a tu ban na konto za czitowanie. Dziwie sie bardzo, bo na przyklad gdy inni pokazuja swoje bany, za na przyklad exp hack'a to widac bylo, ze gm im pisal a mi zawsze to samo przychodzi I TO BOT PRZYSYLA, nie gm, g@ tak jak innym. Co zle robie? Za odpowiedzi oczywiscie beda lajki.

Opublikowano

Ja podobno słyszałem że jak się ukradnie dropa gdy jeszcze jest podpisany że przedmiot jest kogoś innego to idzie zawiadomienie na serwer że kradniesz i potem ten przedmiot można zobaczyć w logach gdzie trafił do jakiego konta i jeżeli więcej kradzionych przedmiotów trafi na 1 konto to te konto automatyucznie dostaje bana.Tak mi kolega mówił co bawi się plikami metina :)

kirito_signature_final_by_trayylolz-d6jp

Opublikowano

Niestety logi. Teraz ci z masterów mają takie techniki ze nawet gdy "pieprzysz się" i trudzisz żeby nie dostać bana to i tak wyślę ci się log i juz ban...

1385378412-U477327.png

By Miyoshi

Opublikowano

HS nie da się zablokować. ;)

Nie ma żadnych zawiadomień, na niemieckim metinie mam coś ponad 64lvl, cała moja gra opierała się głównie na kradzieży, bez bypassów, blockerów. Każdy global dostaje gotowe pliki i zabezpieczenia od webzena czy tam gf więc nie mogą wprowadzić swoich. Jakiś GM Cię 'paczy'.

Untitled.png

Opublikowano

Masz w cholerę innych, nowych logów, których blokada hs'a nie jest w stanie ominąć.

Powoli kończy się era cheatów, ale spokojnie... niedługo rozwiążemy i takie problemy.

Tak jak napisała jedna osoba wyżej - przy podnoszeniu itemka z podpisem innego gracza, jest to all w bazie i automat nadaje Cie bana po 14 dniach.

Opublikowano

Teraz zabezpieczenia metina są bardzo dobre i np. jeżeli jakiś cheat daje ci możliwość zrobienia czegoś co normalnie nie jest możliwe czyli np. lanie na rynku czy kradnięcie dropu gdy jest jeszcze dopisany do właśćiciela to wtedy prawdopodobieństwo bana jest bardzo wysokie.Ale jeżeli zablokuje się bypassem i będzie się rozsądnie używało cheatów które nie integrują bardzo w grę i pilnować uważnie czy nikt nie patrzy gdy ich używasz to prawdopodobieństwo bana jest bardzo małe.

Opublikowano

Logi to tylko 1/3 możliwości obserwacji gracza, większość banów jest nakładanych przez HackShield, da się go zablokować, jednak tutoriale na tym forum nie są jeszcze do końca rozwinięte, przez co tworzone są nowe rodzaje działalności tego programu a co wiąże się z tym, kolejne bany.

@edit

Pisząc "Logi" miałem na myśli logi wywoływane przez główny plik gry tzw. "Game".

@daronian, ciekawych rzeczy się od Ciebie dowiaduję, Dzięki. Troll Level Up.

Opublikowano

Powiem Ci jedno [sam to testowałem] jeśli masz na kompie 2 foldery z czystym metkiem i z metkiem zablokowanym to "zawsze" otrzymasz bana jeśli zalogujesz się poprzez czystego metka, nie wiem jakim cudem HS to ogarnia i wysyła logi. Teraz ciągle mam m2bob i juz ponad 2 tygodnie bana nie ma. Prawdopodobnie jedynym wyjściem w takiej sytuacji jest mieć 2 kompy aby na 1 był czysty metek a na drugim kompie "metek do haxowania". Możesz spróbować :]

TOrCIDA GOrNIK ZABrZE ;]

Opublikowano

Dzieki za odpowiedzi, widze nowoczesne technologie na pl'a sa wprowadzane ... :)

Myślisz że zrobienie nowego katalogu z grą i innego maila, zablokowanie hs to, to wszystko ?

Zapomniales dodac - zrobienie nowego konta.

Tak uwazam, ze to powinno starczyc.

Opublikowano

Dzieki za odpowiedzi, widze nowoczesne technologie na pl'a sa wprowadzane ... :)

Dokładnie teraz to już masakra co się dzieje na plu :) Nie dość że logi sprawdzają to bany lecą jak nie wiem co :)

Pamiętam te czasy jak nic takiego za cheaty nie było ;D Kiedyś jeszcze były jakieś obejścia HS'a

Ale teraz to już masakra :)

Pozdrawiam :D

cdf9afd4388528be10101381fd80f99c.gif
Opublikowano

Prawdopodobieństwo bana jest zerowe jeśli cię nie widział. A HS już od dawna nie jest rozwijany

Ghost używaj jak dedniesz będziesz miał pod opcją "do miasta" no i musisz mieć moda.

Opublikowano

Prawdopodobieństwo bana jest zerowe jeśli cię nie widział. A HS już od dawna nie jest rozwijany

Ghost używaj jak dedniesz będziesz miał pod opcją "do miasta" no i musisz mieć moda.

Robie tak, a gdy probuje kogos okrasc z dropu to zawsze jestem na innej wysepce i jak jest juz 1% metina to podlatuje i zabieram co popadnie, na ghoscie oczywiscie i od razu uciekam gdzies wylogowywujac postac.

Opublikowano

Jakbyś nie wiedział gościu HS jest rozwijany co jakiś czas po próbach jego blokady którzy cheaterzy próbują go zablokować oni wydają co jakiś czas nowe małe aktualizacje gry i HS więc nie wściskaj kitu.

Opublikowano

Dziwne ja jakoś tak nie robiłem, a bana nie dostałem.

To może przez ip sprawdzają... niech kolega jakiś podnosi kamole, a ty je odkup po 1yang.

Opublikowano

Nie dawno moje konto poleciało po IP.

GM zbanował mi fishbot i za 2 dni nagle coś mnie wylogowało.

Potem już tylko na mailu pisało powiązanie z kontem xxx.

Opublikowano

Dziwne ja jakoś tak nie robiłem, a bana nie dostałem.

To może przez ip sprawdzają... niech kolega jakiś podnosi kamole, a ty je odkup po 1yang.

To kolega dostanie bana:P

Nie dawno moje konto poleciało po IP.

GM zbanował mi fishbot i za 2 dni nagle coś mnie wylogowało.

Potem już tylko na mailu pisało powiązanie z kontem xxx.

Tez mi sie tak robilo wlasnie, ze konto jest powiazane z kontem x.

Opublikowano

Jakbyś nie wiedział gościu HS jest rozwijany co jakiś czas po próbach jego blokady którzy cheaterzy próbują go zablokować oni wydają co jakiś czas nowe małe aktualizacje gry i HS więc nie wściskaj kitu.

Fazy już nie wchodzą na III się zatrzymało i to wszystko, a i tak jest nieskuteczny ,więc to nie wina HS. Trzeba umieć korzystać dyskretnie

Co ci mogę poradzić:

1.Aktualizacja metin2.pl do najnowszej wersji (niaktualny klient = ban)

2.Najnowszy mod (Również musi być)

3.Na końcu ten bypass .http://www.mpcforum.pl/topic/602755-dlglobal-metin2-hackshield-bypass-v16-final/page__st__60

4.Grasz nie chwaląć się cheatami i nie masz bana.

Opublikowano

Fazy już nie wchodzą na III się zatrzymało i to wszystko, a i tak jest nieskuteczny ,więc to nie wina HS. Trzeba umieć korzystać dyskretnie

Co ci mogę poradzić:

1.Aktualizacja metin2.pl do najnowszej wersji (niaktualny klient = ban)

2.Najnowszy mod (Również musi być)

3.Na końcu ten bypass .http://www.mpcforum.pl/topic/602755-dlglobal-metin2-hackshield-bypass-v16-final/page__st__60

4.Grasz nie chwaląć się cheatami i nie masz bana.

Wszystko to mam i robie tylko nie wrzucam moda. Chyba, ze chce grac na DropHacku

zmień ip open vpn i po kłopocie

Po co mam zmienic ip skoro gdy bede przerzucam drop to i tak z jednego ip przerzuce, chyba, ze bede to robil na 2 komputery, ale mam tylko komputer stacjonarny. Co do tego open vpn to nie wiem za bardzo o co ci z tym chodzi.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...