Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Problem Z Podkręceniem Procka Wr

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam , mam taki problem gdyż chciałbym podkręcic procesor przez program(w windowsie), gdyż chciałbym przyspieszyc gre warrock,poniewaz wielu graczy podkreca przyśpiejszając sobie przy tym grę (gra wykrywa procesor jaki się posiada i dostosowuje się do niego, a jesli podkreci sie przez program to automatycznie wszystko jest o wiele szybsze , wiem ze to w pewnym sensie oszukiwanie, ale tak robi wielu graczy i mam takiego czegoś dosyć , chciałbym aby ktos mi polecił jakiś dobry program do podkręcenia i wytlumaczyl na jakiej on zasadzie dzialaja oraz jak podkręcic , moj procesor to: AMD Athlon 64 X2 dual core Processor 6400 + 3,23 GHz , jestem nowy na froum wiec nie jestem pewien czy pisze w dobrym dziale.(nie chodzi mi o biosa) chcialbym aby ktos mi pomogl w tym .

za pomoc z góry dziękuje.

Opublikowano

Overclocking to nie speedhack, lol... Co najwyżej bedziesz miał kilka FPS więcej w grze, ale i tak tego nie odczujesz o_o

@Down

Ja WR nawet kijem nie zamierzam dotknac, ale overclocking nie ma wogóle wpływu na tego typu rzeczy

Opublikowano

popatrz na gracza xw1russ m koles normlanie plyanie po mapie a zabicie jego rowna sie z cudem , a jego ak strzela z predkosca famasa ? co radzisz (procz hackow)

Opublikowano

;ddd skoro jesteś w tym zielony, to po co sie kłócisz jeszcze z kimś kto Ci wytłumaczył że to ze sobą nie ma nic wspólnego? ^^

Wrzuć.se! - zachęcam do dyskusji na temat mojej stronki do uploadowania obrazków przez ich bezpośrednie wklejanie na stronę!

Opublikowano

Normalnie nie, ale gra sie dostosowuje do procka z prędkością. Odczytuje takty jakie mają być normalnie, a nie w czasie rzeczywistym. Jeżeli masz procka 2,4ghz to gra chodzi tak żeby była na 2,4ghz. Ale jeżeli podkręcisz na 3,0 to gra dalej widzi 2,4 i zapierdziela szybciej. W wr to działa.

My minions mwaahahahaha :>

Opublikowano

Wrotek@;ddd skoro jesteś w tym zielony, to po co sie kłócisz jeszcze z kimś kto Ci wytłumaczył że to ze sobą nie ma nic wspólnego? ^^ "

nie spamuj , posty typu nic nie da w wr etc sa zbedne, chce aby ktos mi pomogl podkrecic procka

ee zieolony to nie jestesm ale moze poprpstu ktos sie zna na tym lepiej bo w biosie nic nie da..

Opublikowano

Większej głupoty w życiu nie słyszałem. Podkręcenie proca to podkręcenie proca. Czasami nawet nie daje tych kilku FPS. Do kręcenie to tylko BiOS, żadne programy ci w tym nie pomogą. Skoro jesteś zielony to się za to nawet nie bierz. Twój procek nie jest BE, więc podkręcanie jest dość trudne. Na 60% sobie go spalisz . Jak się na tym nie znasz to się za to nie zabieraj. Na 100% masz boxowe chłodzenie które w tych procesorach nadaje się tylko na standardowe takty. Jak masz 60 FPS w WR, to po podkręcenie załóżmy o 450MHz będziesz mieć 64-65. To jest to zwiększenie płynności. I tak, koleś z kompem z 2002 roku , mający 10 FPS w grze, będzie grał gorzej niż ten mający 60. Wszystko to ponieważ ten pierwszy ma zacinki i nie moze szybko i precyzyjnie celować. NIE porównuj overclockingu do speedhacka, bo to po prostu idiotyzm.

Opublikowano

lol. Kto ci to doradził? twoje chlodzenie jest 2x drozsze niz procesor? Haha xD. Kupiles to i nawet nie wiesz jak krecic? Poczytaj tuty na googlach. Za dlugo by tlumaczyc. Jedz na 4GHz jak na serio masz to chlodzenie. Tylko nie przesadzaj z napieciem . Nie ma zadnych programow, wszystko trzeba robic w biosie. Tylko nie wiem po co ci to wszystko jak w tym twoim wr nic wiecej nie wyciszniesz. pzdr