Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[WoT] Red Screen

Craftingers

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Wiele osób ma problem z czerwonym ekranem po wejściu w tryb snajperski.

Najczęstszą tego przyczyną jest błąd w alokacji pamięci w systemie Windows.

Aby pozbyć się tego problemu i uchronić się przed nim należy wykonać kilka prostych kroków.

I - dla Windows Vista / 7:

1. Uruchom wiersz polecenia jako administrator poprzez Start > Wszystkie programy > Akcesoria, kliknij prawym przyciskiem myszy na wiersz polecenia i wybierz opcję uruchom jako administrator.

2. W wierszu polecenia wpisz tą komendę

bcdedit /set IncreaseUserVa 307

następnie potwierdź tą operację Enterem.

3. Zamknij wszystko i uruchom ponownie system.

II. W systemie Windows XP:

1. Kliknij prawym przyciskiem myszy na ikonę Mój komputer, następnie wybierz opcję właściwości.

2. Przejdź na kartę Zaawansowane, kliknij na zakładkę Ustawienia w sekcji Uruchamianie i odzyskiwanie.

3. Kliknij opcję Edytuj w sekcji Uruchamianie systemu.

4. W sekcji [operating systems] dodaj przełącznik /3GB na końcu wpisu.

5. Zamknij wszystko i uruchom ponownie system.

Kilka słów o problemie:

32 bitowe systemy Windows domyślnie mogą przydzielić dla pojedynczego procesu maksymalnie 2GB pamięci. Większość 32-bitowych aplikacji dla Windowsa jest napisana w ten sposób, że nie może skorzystać z większej ilości pamięci niż te 2GB, jednakże zdarzają się wyjątki. WoT jest takim wyjątkiem. Gdy jednak jakaś aplikacja chce zagospodarować większą ilość pamięci, a system jej na to nie pozwala, to pojawiają sie problemy. Rozwiązaniem jest zwiększenie dostępnej dla procesów użytkownika przestrzeni adresowej i właśnie to robią podane wyżej rozwiązania.

Bibliografia:

Oficjalny temat z rozwiązaniem problemu.

Temat

Informacja o Alokacji systemu Windows

wikipedia.pl

sygnatura111.jpg
Opublikowano

@Up

Nie ma sprawy, mam nadzieję, że tutorial się podoba, ponieważ po pierwsze miałem problem z przetłumaczeniem tego tekstu, a po drugie się trochę namęczyłem :)

sygnatura111.jpg
Opublikowano

Słuchaj.. ja nigdy takiego problemu nie miałem..

Ale jak myślisz ?? Przyda się to na przyszłość ?? Może jak dam więcej RAM to WOT będzie lepiej działał ??

To jak.. ?? Polecasz mi zastosowanie tego ??

Pozdrawiam!

x

Opublikowano

to dobry też sposób jak twój komp nie wyrabia grafiki na MAX'a ja taką grafe lubię dlatego używam całej wolnej mam 12G RAM (trochę mnie to kosztowało) a tak zapyla na MAX detalach bez zmulania no chyba że siora na neta wchodzi w laptopie

Jeśli widzisz że ktoś popełnia błędy, to nie krytykuj tego!! Niektórzy ludzie mają DYSLEKSJĘ. Jeśli należysz do tych os. to skopiuj to na sygnaturę

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Powiem tak, jak występował red screen przedtem tak i po tych czynnościach występuje. Coś mi się wydaje że jednak problem nie rozwiązany.

Żeby nie było wątpliwości napewno zrobiłem wszystko dobrze.

Opublikowano

U mnie nie działa: Nazwa 'bcedit' nie jest rozpoznawana jako polecnie wewnętrzne lub zewnętrzne, program wykonywalny lub plik wsadowy.

Opublikowano

Też tak miałem, spróbuj jeszcze raz. Pamiętaj, że musisz uruchomić to jako administrator!

Kolega jak i ten kolega

U mnie nie działa: Nazwa 'bcedit' nie jest rozpoznawana jako polecnie wewnętrzne lub zewnętrzne, program wykonywalny lub plik wsadowy.

czytajcie ze zrozumieniem

nie bcedit

tylko bcdedit

-----------

Nie wiem poco wam to tak roztłumaczać , jak to zrobił craftingers.

poprostu odpalasz konsole z prawem admina , wpisujesz :

" bcdedit /set IncreaseUserVa 307 " dokładnie patrząc na znaki , klikasz enter , reset kompa i po sprawie.

-------------

Druga sprawa

@Up

Nie ma sprawy, mam nadzieję, że tutorial się podoba, ponieważ po pierwsze miałem problem z przetłumaczeniem tego tekstu, a po drugie się trochę namęczyłem :)

Ile ty masz lat , że masz problem z przetłumaczeniem - [tu tekst niby pa angielsku]

"...Odpalamy konsolę z prawem admina i wpisujemy : bcdedit ... "

OMG ! idź do szkoły człowieku !

Opublikowano

Mam 14 lat, chodzę do szkoły, nie można mnie winić za to, że się dopiero uczę języka angielskiego. Po za tym przeczytaj tekst źródłowy, a nie.

@Edit

Po za tym o co ci chodzi, o to, że kazałem ci zmienić avatar ?

sygnatura111.jpg

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...