Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Stadiums of Hate ,czyli polski rasimz,antysemityzm ...

Mihau.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Nie mam nic do "czarnuchów" "żydów" ani innych ludzi.

Jeśli ktoś jest wobec mnie fair to i ja jestem fair. Proste i logiczne!

Poważnie ? Dla mnie jesteś polaczkiem wyzywającym wszystkich innych , którzy nie wyglądają jak Ty ...

Coś a'la Hitler ? Rasa Panów tylko , bo jak nie to sam wiesz co Cie czeka ..

BTW. Nie masz prawa mieć nic do "czarnuchów" jak to Ty nazwałeś , ponieważ nazywanie ludzi czarnych czarnuchami jest niezgodne z prawem (rasizm) .

A ja nadal ślepo i uparcie będę obstawiał przy swoim.

"klient w krawacie jest mniej awanturujący". Nie wiem jak ma się sprawa kibiców ale nie tylko my mamy zapalonych kiboli :)

Nie dam sobie wmówić że pieniądze nie zmieniają mentalności narodu. Miałem okazję zwiedzić już Holandię i jak wspominałem wcześniej Anglię. Popatrz kto wywołał tam zamieszki - margines i emigranci.

Rozmawiałem z różnymi ludźmi z tamtych krajów i nie myślcie sobie że tylko o pogodzie. Andrew opowiedział mi jak Anglia wyglądała wcześniej, jak się zmieniła i jaka jest ich mentalność, z Holendrami było podobnie. Stać ich na spokojne życie, na samochód, na wycieczkę. Jadąc rowerem po chodniku dresy potrafiły mi zejść z drogi i odpowiedzieć "nie ma za co". Kultura była dla nich naturalna. Bywały też nieciekawe dzielnice, ale głównie zasłane emigrantami, albo ćpunami, bez benefitów.

Nie określaj Polaków jako ludzi leniwych. Popatrz na Turków, Cyganów, widziałeś kiedyś uczciwie pracującego cygana ? To że czasem ktoś odrzuca prace za 600 zł nie oznacza że nie chce pracować. Znam wiele przypadków, kiedy "sznurek", stojący pod klatką wyjechał na wyspy i zmienić się w normalnego człowieka. Brak pracy = brak perspektyw. Brak perspektyw = stanie pod blokiem i picie żeby zabić monotonie już nie życia a egzystencji.

Taka egzystencja budzi w człowieku agresje, złość i pytanie "dlaczego jest tak a nie inaczej". Ja wiem że dla chcącego nic trudnego, ale niestety poza granicami wcale nie trzeba mocno chcieć żeby do czegoś dojść. Agresja przelewa się na inne rasy, na ludzi których mijamy.

Drugi problem to fakt, że Polacy nie obcują na codzień z takimi kulturami. Załoze się, że gdyby nasz kraj zamieszkiwalo więcej obcokrajowców i ktoś o innym kolorze skóry byłby sąsiadem Polaka (mam na myśli normalnych ludzi) to rodak prędzej czy później by go zaakceptował. Taka pojedyncza akceptacja przelewa się potem dalej i nasz Kowalski zaczyna zmieniać podejście i powoli dochodzić do wniosku że "oni wcale nie są tacy straszni".

To zawsze się ciągneło , i ciągnąć będzie ..

Polska nie ma nawet styczności z innymi rasami , więc tymbardziej nie ma jak tego doświadczyć .

My (Ty,ja i inni nieliczni z tego forum) byliśmy/jesteśmy w krajach o mieszanej rasie i kulturze , więc nam łatwo jest to napisać , ale co do innych już nie jest tak ciekawie.

Nawet żydzi w Polsce ukrywają się jak mogą .

Przyznam , że pobyt w kraju takim jak np. USA , czy też Anglia, zmienia człowieka i jego podejście prawie do WSZYSTKIEGO .

Opublikowano

Żarty o "murzynach", żydach etc. to tylko żarty. Większość normalnych ludzi śmieję się z żartów, a nie z "murzynów" czy żydów grających w nich główną rolę. W końcu żarty są po to żeby się z nich śmiać, a niekoniecznie muszą być odbierane od razu jako obraza...

O polskich "kibicach" się nie będę wypowiadał, bo każdy wie co bym napisał...

Poważnie ? Dla mnie jesteś polaczkiem wyzywającym wszystkich innych , którzy nie wyglądają jak Ty ...

Coś a'la Hitler ? Rasa Panów tylko , bo jak nie to sam wiesz co Cie czeka ..

BTW. Nie masz prawa mieć nic do "czarnuchów" jak to Ty nazwałeś , ponieważ nazywanie ludzi czarnych czarnuchami jest niezgodne z prawem (rasizm) .

poczytaj sobie trochę o takim magicznym znaku ""

btw. http://www.tojedobre.pl/4123/Mapa_Polski_i_sasiadow_wg_BBC.html

Opublikowano

W Anglii to już nie to samo co kiedyś z kibolami ^.^ Teraz każdy kto się buntuje 15 letni zakaz na stadion.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...