Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Stadiums of Hate ,czyli polski rasimz,antysemityzm ...

Mihau.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam ! Jakieś tydzień temu BBC wyemitowało dokument na temat polskich kibiców i ich rasistoskiego podejścia. Wypowiadali się czołowi przedstawiciele koncertów UFEA ,oraz kilku ultrasów. Gdy oglądałem dokument było mi dosłownie wstyd ,że jestem polakiem widząc reakcję kiboli na czarnych zawodników. Były reprezentant Anglii Sol Cambell na pytanie "Czy poleciłbyś rodzinom przyjazd na Euro 2012" Odpowiedział stanowcze "Nie." Jaka jest Wasza ,bo wiem ,że wśród userów jest dużo kibiców przeróźnych klubów.

Opublikowano

Prawda . Tylko w Polsce szerzy się taka fala rasizmu i jego podobieństw . Czasami nawet , po kilku latach życia w USA pomyślę sobie coś źle o czarnych ludziach , ale na szczęście zaraz przechodzi .

POLSKA RASISTOWSKA

Opublikowano

Mam podobnie zjebana opinie w internecie przez neosy jak ruski

Czy polacy to rasisci? - TAK bo mamy wielu idiotow bioracych sie za wbory bez znajomosci socjologi, mohery spod sutanny ksiedza Natanka i wielu innych...

wstyd przyznawac sie w necie ze sie jest polakiem i wogole

chodz jest moim zdaniem tak zle to uwazam ze ten dokument byl przesadzony

Opublikowano

Dziwisz się? Polskie stereotypy buduje krawężnik społeczny... Kamienice socjalne, patologia w domu itp.

Powinni tych debili sadzać po 10 latek, to by im się odechciało...

742611478555387739101.jpeg

Opublikowano

Nie mam nic do "czarnuchów" "żydów" ani innych ludzi.

Jeśli ktoś jest wobec mnie fair to i ja jestem fair. Proste i logiczne!

1325845644-U48159.gif
Opublikowano

Najśmieszniejsze jest to, że w Europie centrum rasizmu to Anglia, ale oczywiście BBC o swoim nie napisze źle. Jak nasze MSZ chciało współpracować to odrzucili ich pomoc, bo podobno obiecujące statystyki z Polski "nie pasują do tezy dokumentu". Sory, ale tak tendencyjnego materiału to dawno nikt nie wrzucał.

Cześć :)

Opublikowano

Najśmieszniejsze jest to, że w Europie centrum rasizmu to Anglia, ale oczywiście BBC o swoim nie napisze źle. Jak nasze MSZ chciało współpracować to odrzucili ich pomoc, bo podobno obiecujące statystyki z Polski "nie pasują do tezy dokumentu". Sory, ale tak tendencyjnego materiału to dawno nikt nie wrzucał.

Co do rasizmu się nie zgodzę, kwitnie on w Polsce, chociaż zauważyłem jedną rzecz.

Zauważyliście, że tym więcej przypadków rasistowskich, antysemickich itd... im więcej debilnych kiboli w kraju? Zgadza się, Polska i Anglia królują pod względem borut na stadionach, zaraz za nimi jest równie rasistowska Rosja, z równie debilnymi "kibicami"...

Posadzić każdego z tych debili na 10 latek, będzie spokój.

Opublikowano

Niech sobie popatrzą na igrzyska w Londynie... Banda hipokrytów. Nie ma to jak przyjechać na 1-2 mecze i robić z tego materiał. W każdym kraju są rasiści i kibole, więc o co ten krzyk?! Jak u nas coś się dzieje, to "Polska stolicą kiboli i kryminalistów", a jak w Anglii coś rozwalą, to "Biedna Anglia zaatakowana przez groźnych kibiców z innych państw, prosi o pomoc". Nie chcą, niech nie przyjeżdżają, ale skoro u nich lepiej nie jest, to dupsko na kłódkę i odwał od naszego państwa. Najgorsze w tym wszystkim jest to, że przez niektóre grupy, Polska jest właśnie tak postrzegana...

Czekan na hejting :D

7m9a.png

Opublikowano

Generalnie to u nas najgorsze jest to, że bydło stadionowe zamiast bić się poza miastem i ulżyć sobie to napada ludzi po nocach na ulicy. Strach sie z domu ruszyc. Generalnie angielscy kibice to niezle bydlo, bo przyjezdzaja do nas i po pijaku robia rozpierdol na publice w srodku miasta. Nasze bydło nie jest takie, żeby robic masowo ropierdol, bo zaraz 10 suk sie zjawia, ale anglikom nic nie robia i przez to sa bardziej zuchwali. Powiazanie BBC z tymi kibicami angielskimi jest takie, ze uwazaja nasz kraj za 3 lub 4 swiat i dziure Europy i mysla, ze mozna po nas jezdzic. Inna przyczyna moze byc emigracja polska do Anglii. Anglicy nas nie lubia, bo polacy przyjezdzaja i robia konkurencje anglikom i przez nas obnizaja sie zarobki itd. Wielki pan anglik byle czego nie wezmie, nie to co polak podludz.

"Biedna Anglia zaatakowana przez groźnych kibiców z innych państw, prosi o pomoc"

Przeciez, jak byly zamieszki to po ulicach biegali biali gangsterzy, albo czarne zlodzieje, wiec chyba to nie ma zwiazku z kibicami.

Cześć :)

Opublikowano

na chuj rozgrzebywać stare sprawy ...ogólnie też nie przepadam za rasą żydowską ale są inne sprawy, takie jak wspieranie dopingiem naszą kadre...

pih_syg_kopia.png
Opublikowano

Żeby wyleczyć nas z takiego podejścia trzeba zmienić sytuacje gospodarczą a nie ludzi :)

Polacy to wspaniały, kreatywny i dobry naród. Niestety kraj w jakim żyjemy zmusza nas do takich zachowań.

Anglia miała te same problemy, popatrzcie na nich teraz. Ja po kilkumiesięcznym pobycie na wyspach troszke zmieniłem podejście do kolorowych.

Nie potrzeba nam psychlogoa tylko uczciwego rządu i pracy dla każdego.

f.png

Opublikowano

Żeby wyleczyć nas z takiego podejścia trzeba zmienić sytuacje gospodarczą a nie ludzi :)

Polacy to wspaniały, kreatywny i dobry naród. Niestety kraj w jakim żyjemy zmusza nas do takich zachowań.

Anglia miała te same problemy, popatrzcie na nich teraz. Ja po kilkumiesięcznym pobycie na wyspach troszke zmieniłem podejście do kolorowych.

Nie potrzeba nam psychlogoa tylko uczciwego rządu i pracy dla każdego.

Zwykle mądrze prawisz, ale tym razem się z tobą nie zgodzę :)

Trzeba zmienić ludzi, trzeba zmienić ludzką mentalność, podejście do życia i sytuacji w kraju.

Czy mieszkańcy Egiptu działają tak destruktywnie na kraj jak nasi "kibole"? Nie. A żyją w dużo gorszych warunkach.

Jest mnóstwo innych przykładów, Meksyk, Brazylia, wiele krajów Afryki środkowej.

Tym co zawiniło w Polsce według mnie jest mentalność Polaków (leniwi, narzekający itd.) i propagowanie negatywnych wartości (np. poprzez polski rap, wiem co ludzie zaraz powiedzą, ale przemyślcie to naprawdę).

Pieniądze ludzi nie POWINNY zmieniać, to inni ludzie powinni. :)

Opublikowano

Ja jestem dumny z tego ze jestem Polakiem.

Dlatego ze mamy bogata historie.

Nie wiem czy wiecie, ale w kazdym kraju sa tacy ludzie jak w Polsce tylko o Polsce sie najwiecej mowi, bo to bo tamto ...

Nie wiem kiedy ludzie przestana najezdzac na Polske i Polakow, i zaczna mowic o tym co dzieje sie poza granicami w strone Rosij.

Nie musicie sie wstydzic tego ze jestescie Polakami, pokazcie ze jestescie inni - Lepsi

:)

Zwykle mądrze prawisz, ale tym razem się z tobą nie zgodzę :)

Trzeba zmienić ludzi, trzeba zmienić ludzką mentalność, podejście do życia i sytuacji w kraju.

Czy mieszkańcy Egiptu działają tak destruktywnie na kraj jak nasi "kibole"? Nie. A żyją w dużo gorszych warunkach.

Jest mnóstwo innych przykładów, Meksyk, Brazylia, wiele krajów Afryki środkowej.

Tym co zawiniło w Polsce według mnie jest mentalność Polaków (leniwi, narzekający itd.) i propagowanie negatywnych wartości (np. poprzez polski rap, wiem co ludzie zaraz powiedzą, ale przemyślcie to naprawdę).

Pieniądze ludzi nie POWINNY zmieniać, to inni ludzie powinni. :)

Zalezy o jakim rapie mowimy.

Nie slyszalem dotad zeby ktos nawijal o czarnuchach, rasistowskim zachowaniu - zeby do tego naklanial.

Wrecz przeciwnie! Hades rapowal w jednym tracku ze wychowal go Rakim - Amerykanski i Czarnoskory raper.

ElDo ze ma sentyment do Francuskiego rapu.

W rapie nie ma negatywnych wartosci, jak ty to powiedziales.

Wrecz przeciwnie!

Mowi nam, ze niewazne jak bedzie zle zawsze trzeba trzymac garde i isc dalej przez pieklo

:)

Pzdr.

61093c6efb.png

Opublikowano

We wtorek w godzinach 22-23 był film dotyczący kibiców Polski i Ukrainy i w Polsce nie jest tak źle jak na Ukrainie... Tam biją nawet z swojej drużyny za to, że jest innej rasy i policja w ogóle nie zareagowała...

Opublikowano

Rzeczywiście , dużo jest rasistów w Polsce . Co jakiś czas widze na blokach mieszkalnych napisy "je**c żydów" , " śmierć czarnuchom".

Co oni nam takiego zrobili? Rasizm co do Chińczyków(krzywdzenie zwierząt) oraz Niemców(Wrzesień 1939, czasy kiedy Twój dziadek nosił taki śmieszny strój i karabinek,a babcia spała z krowami w piwnicy..) to rozumiem.

Opublikowano

A ja nadal ślepo i uparcie będę obstawiał przy swoim.

"klient w krawacie jest mniej awanturujący". Nie wiem jak ma się sprawa kibiców ale nie tylko my mamy zapalonych kiboli :)

Nie dam sobie wmówić że pieniądze nie zmieniają mentalności narodu. Miałem okazję zwiedzić już Holandię i jak wspominałem wcześniej Anglię. Popatrz kto wywołał tam zamieszki - margines i emigranci.

Rozmawiałem z różnymi ludźmi z tamtych krajów i nie myślcie sobie że tylko o pogodzie. Andrew opowiedział mi jak Anglia wyglądała wcześniej, jak się zmieniła i jaka jest ich mentalność, z Holendrami było podobnie. Stać ich na spokojne życie, na samochód, na wycieczkę. Jadąc rowerem po chodniku dresy potrafiły mi zejść z drogi i odpowiedzieć "nie ma za co". Kultura była dla nich naturalna. Bywały też nieciekawe dzielnice, ale głównie zasłane emigrantami, albo ćpunami, bez benefitów.

Nie określaj Polaków jako ludzi leniwych. Popatrz na Turków, Cyganów, widziałeś kiedyś uczciwie pracującego cygana ? To że czasem ktoś odrzuca prace za 600 zł nie oznacza że nie chce pracować. Znam wiele przypadków, kiedy "sznurek", stojący pod klatką wyjechał na wyspy i zmienić się w normalnego człowieka. Brak pracy = brak perspektyw. Brak perspektyw = stanie pod blokiem i picie żeby zabić monotonie już nie życia a egzystencji.

Taka egzystencja budzi w człowieku agresje, złość i pytanie "dlaczego jest tak a nie inaczej". Ja wiem że dla chcącego nic trudnego, ale niestety poza granicami wcale nie trzeba mocno chcieć żeby do czegoś dojść. Agresja przelewa się na inne rasy, na ludzi których mijamy.

Drugi problem to fakt, że Polacy nie obcują na codzień z takimi kulturami. Załoze się, że gdyby nasz kraj zamieszkiwalo więcej obcokrajowców i ktoś o innym kolorze skóry byłby sąsiadem Polaka (mam na myśli normalnych ludzi) to rodak prędzej czy później by go zaakceptował. Taka pojedyncza akceptacja przelewa się potem dalej i nasz Kowalski zaczyna zmieniać podejście i powoli dochodzić do wniosku że "oni wcale nie są tacy straszni".

f.png

Opublikowano

Wiele ludzi twierdzi, że to przez pomyłkę Prezydenta Obamy, bardzo możliwe, ale mówią na Polskę, czemu nie pokażą jacy to oni nie są idealni ? <3

hardyizory.jpg

/ To co było, nie wróci... /

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...