Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Sugestia][Dzial] Dota 2 (wiecej argumentow)

Piecikq

DotA 2  

17 użytkowników zagłosowało

1. 1. Czy jestes za tym aby taki dzial powstal?

• Tak!
      14
    • Nie!
      3

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

1339233966-U160421.png

gra jest narazie w fazie zamknietej bety (potrzeba keya by móc w tej becie uczestniczyć)

ale już wiadomo że gra będzie F2P a placic bedziemy usieli tylko za unikalne stroje dla postaci

DotA 2, jest to druga część DotA (popularnego modu do WarCrafta)

Gra jest z gatunku MOBA w której 2 drużyny (Świetliści vs Mroczni), są 3 lane'y: Bot, Mid, Top i między nimi Jungle

Choć DotA 2 i LoL są grami typu MOBA to "LoL jest podobny do Doty 2, ale Dota 2 do LoL'a Nie"

Dota 2 może być trudna do ogarnięcia dla graczy którzy grali wczesniej w LoL'a

1339234456-U160421.png

W Docie 2 jest jak narazie 75 herosów, którymi można grać.

Kazda postać pochodzi z pierwszej Doty i około co 2 tygodnie wchodzi zremake'owana postać z pierwszej Doty do drugiej.

1339234414-U160421.png

W Dotę 2 gra jak narazie stosunkowo mało polaków, po 2 miesiącach gry widziałem 5 polaków w tym 1 mam w znajomych (moze to mój osobisty pech ale codziennie ponad 180 osób dostaje klucz do Doty.

Klucze można bylo zdobyć poprzez różne eventy lub przez zalogowanie sie na forum Doty 2 i napisanie w specjalnym temacie ale ten sposób jest juz nieaktualny.

Osobiście znam 2 sposoby na zdobycie keya:

-wiele popularnych osób rozdaje keye lub robi z nimi konkursy na FB lub YT

-w sklepie steam, tutaj -

http://www.dota2.com/store/itemdetails/57939587?appid=570

można kupic "Invite", dostajem keya i pare strojów, niestety nie jest to tanie...

1339234375-U160421.png

Gra jak na betę jest naprawdę dopracowana:

-boty są naprawdę inteligentne, potrafia między innymi gankowac, junglowac, stackowac jungle, kontrowac takie umiejetnosci jak niewidzialnosc poprzez kupywanie odpowiednich itemów, kraść last hity i nie idą na pewną śmierć

-postacie są zbalansowane, posiadają rolę:

*Initiator

*Carry (semi i hard)

*Support i Lane Support

*Escape

*Jungle

*Disable

*Durable

*Nuke

*Pusher

1339234474-U160421.png

Tu macie gameplay, jakiś polski znalazłem:

http://www.youtube.com/watch?v=5m3S2uOyKbI

Czy są hacki, nie wiem bo się tym nie interesowałem ale bugów jest od groma i wystarczy wpisac w Google.pl "DotA 2 bugs"

Proszę o oddanie głosu w głosowaniu i napisaniu swojej opini w poście

:)

Opublikowano

Jeżeli jest jeszcze beta to nie ma sensu.

+Nie dodałeś gameplayu.

Z resztą ogarnięcie doty to jest dopiero coś.

Opublikowano

Rozumiem że masz zamiar prowadzić ten dział byłbym na tak ale są mi potrzebne dwie odpowiedzi

Czy są już hacki lub bugi

Czy masz dostęp do doty

1330007971-U359964.png

Opublikowano

@czarq

och nie wiedzialem, zaraz dodam jakis, moim zdaniem jest sens bo dota np. teraz jest naprawde rozbudowana (nie mowie tu o liczbie postaci czy map) ale wydaje mi sie ze wlozono w nia wiecej starania niz w lola

i jak mowisz "

Z resztą ogarnięcie doty to jest dopiero coś."

wiec mysle ze przydaly by sie jakies ogolne wskazowki

-najlatwiejsze boty graja jak zaawansowane z lola, robia ganki, jungluja a i spotkalem sie ze bot uzywal "buga" (jesli jest to bug) ze stackowaniem stworow - bjesz odchodzisz, spawnia sie nastepne i masz 2 grupki stworow w jednym miejscu

-nie ma "postaci op" i ogolnie wiekszy balans

@cichyiti

-hackow raczej nie ma jako takich tak samo jak do LoL'a a bugow nie znam choc mysle ze znajdzie sie ktos kto bedzie pare znal

-oczywiscie ze mam dostep, inaczej bym sie za to nie bral :)

Legenda
Opublikowano

Kochani to tak. Na pewno Ci co się tu udzielili nie grali w Dote a pierdo.... taka głupsta. Bugów, tricków jest od chu...

Dzisiaj oświadczamy, że Dota2 będzie free to play (darmowa). Sama gra będzie zawierać wewnętrzny sklep z przedmiotami, które pozwolą ci zmieniać wygląd twoich bohaterów

Dota powinna być na tym forum. LoL to gówno, które może się chować. Gra jest w zamkniętych testach beta a nawala 50k graczy online.

exModerator Metin2 | exModerator DOTA

Opublikowano

@up

Dziekuje za informacje choc nie zgodze sie z tym ze LoL to gowno, jest po prostu latwiejszy, niestety powoli jego spolecznosc zmienia sie w spolecznosc pokroju Minecrafta :/

Moze mi ktos powiedziec co jest wymagane by dany dzial powstal bo napisalem ten temat i nie wiem na co czekac :|

Opublikowano

Gra stanowi spore wyzwanie (przynajmniej dla mnie, bo z dobrymi statkami nie wychodze :P) i chyba o to chodzi, wiecej problemow, wiecej tutoriali, na tak.

Opublikowano

Czy są już hacki lub bugi

No to przerzuciłeś ziemniaki nad oborą...Bo w lolu nie ma ani super bogów ani haxów wiec może powinno się zamknąć lola?

Gra powinna mieć dział.

Tym bardziej ze lol ma a o docie da sie wiecej napisac
Opublikowano

Gra podobna do lol'a, a kiedy koniec bety?

Tak

Nie rozumiem myślenia ludzi, nie jest podobna do LoLa, to LoL się wzorował na pierwszej cześci Doty, którzy twórcy robią teraz drugą część.

Gra wyjdzie najprawdopodobniej jeszcze w wakacje/wrzesień, także warto dodać, by dział mógł się już rozwijać.

@DJ.

Pierwsza osoba, która ma naprawdę jakieś doświaczenie z dotą w wc3.

Opublikowano

Hmm. Mogę się uznać za weterana Doty więc ... Jeżeli IceFrog (twórca Doty) miałbym odpowiednie fundusze itp. to gra sama w sobie (nie jako mapa do War3) pewnie dawno temu by powstała, ale wziął się za to Valve i odwalili kawał dobrej roboty. Osobiście mam dostęp do Bety, ale nie gram, bo komputer zbytnio nie pozwala. Nie ma co porównywać również LoL'a do Doty czy też na odwrót. Dlaczego? Ponieważ Dota jest o wiele trudniejszą grą, jest o wiele bardziej zbalansowana. Nie będę się bardziej rozpisywał, bo Ci co nie grali w Dotę 1 nie będą wiedzieć o czym mówię. Ja jestem na tak. Może znalazło by się paru ludzi na forum, z którymi można pograć. Btw. Dota 2 ma być podobno F2P więc dział jak najbardziej by się przydał. Ja jestem na duże TAK.

@EDIT

Jednak odpaliłem i widocznie zoptymalizowali ją bardzo i śmiga jak ta lala. Jak będzie nowy komp, to postaram zrobić się jakiegoś GP/LP aby pokazać o co cho ^^.

he?

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Jaki administrator lub global moderator zainteresuję się tym tematem jak i działem który powinien powstać już dawno.

Widać, że na forum jest duża grupka osób która jest zainteresowana tą grą.To nic że jest w fazie beta , lecz powinien powstać dział z tematem podpiętym jak zdobyć klucz dota 2 beta.

Zostałyby tam napisane instrukcję.

Ale to tylko od was zależy czy ten dział ma powstać...

logo1.png
Legenda
Opublikowano

Z zdobyciem klucza nie ma problemu moim zdaniem. Jeżeli ktoś jest chętny do spróbowania z Dota 2 oraz CS:GO niech napisze mi na pw, a ja udostępnię mu mój poradnik. Co do gry cieszy się ona największą aktywnością na platformie steam, a nie zapominajmy, że jest to zamknięta beta, która jak obstawiają bukmacherzy będzie trwała do końca trzeciego kwartału. Proszę o kluczową wypowiedź administracji. Dziękuję.

exModerator Metin2 | exModerator DOTA

Opublikowano

@UP dlaczego podział ?

Najlepiej aby to był dział,więcej osób by go zauważyło :)

Jeżeli w dziale LoL jest takie zainteresowanie.To tu po tygodniu,a nawet miesiącu powinno coś większego zakwitnąć.

Tylko czekać na administrację...

logo1.png
Opublikowano

Eh. Tylko szkoda, że na Dote 2 mogą znowu się zlecieć ludziki, którzy nie mają pojęcia o tej grze. Jak grało się w jedynkę, to chociaż nie było tyle noobów. Btw. nadal czekam na kompa, by zrobić jakiś GP. Może Administracja ujży w końcu ten temat ? ;)

he?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...