Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Q]Skromne pytanie dla graczy #2 :)

Andraf

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Hej ludziska. Tu znów koleś od robienia serwera z modami ;)

Co sądzicie o postawieniu serwera na Tekkicie? Warto się zainteresować modami, które w sobie zawiera, czy lepiej zbudować wszystko od początku? Dla mniej wtajemniczonych: Tekkit to paczka modów, coś jak popularny Yog Box. Ma w sobie bardzo wiele ciekawych modów, jest łatwy do instalacji i przyjazny dla użytkownika. Po więcej odsyłam do officialnej strony, ale nie podam wam strony, bo dostane z Ban Hammera. Serdecznie zapraszam do wypowiadania się o tym, co myślicie o takim serwerze z paczką modów Tekkit. Pytania? Śmiało!

Opublikowano

To bedzie takie coś jak np. MoreCraft ?

Jezeli tak to napewno bym zagrał, i jeszcze jedno jakie sa mody w tym Tekkicie ?

Opublikowano

Tak, coś jak MoreCraft, tylko z większą ilością modyfikacji. Ciężko mi je wszystkie wypisać, bo ich jest naprawdę dużo.

@edit

I na większą ilość graczy. Zależnie od zainteresowania serwerem 60 - 250 slotów

Opublikowano

Mam serwer dla siebie i kumpli i ci powiem że ten Tekkit jest fajny.

Skonfigurowany są mody przy których musiał byś się bawić z ID a tak to masz gotowe dograsz pluginy itp. i można grać :)

Opublikowano

Generalnie tutaj dużo do bawienia się nie ma. Usunąć bugga na klonowanie itemów, zedytować system jądrowy, zabezpieczyć przed bombami atomowymi, wyłączyć, bądź osłabić rzeczy, które za bardzo ułatwiają grę, napisać własny launcher i to chyba tyle ;)

@edit

Jeśli chcecie, to mogę wpuścić parę osób na serwer testowy, żeby pokazać jak wygląda Tekkit, ale zanim kupie dedyka, to jeszcze się trochę czasu trzeba będzie poczekać.

@edit2

Taki mały screen przedstawiający małą część tej paczki:

sxrx.jpg

Opublikowano

Gdybyś zrobił taki server grało by dużo ludzi bo mało jest takich serverów :/

I3QiiEX.png

And if you're not down with that, we got 2 words 4 ya

FxMQtFh.jpg Essential

Opublikowano

Ja osobiście wolałbym takie coś jak yogbox. Maszyny, energia, twilling forest itp.

Bardzo na taki serwer czekam, ale pewnie nie powstanie taki:p

Opublikowano

@Spluer

Zrobić to to nie problem. tylko Twilight forest nie ma swojej ported wersji na multika niestety, więc jest to nie za bardzo możliwe. Maszyny, energia etc są w Tekkicie ;)

ps. Co masz na myśli mówiąc dużo? Dedyk uciągnie 200graczy online, ale na taką ilość nawet nie liczę. Musiałbym mieć reklamę u jakiegoś znanego youtube'ra, albo coś ;p

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...