Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Slaimy ( czy jakos tak )

stokarz

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam chcialbym zrobic farme slaimow( nie wiem jak to sie pisze ) ale nie wiem gdzie i w jakich okolicznosciach wystepuja

Za pomoc daje like:d

1366981151-U331881.png
By Vanosz

|Ex Moderator League of Legends | Ex Moderator Duel of Champions | MPC Gold Member |

Opublikowano

wystepuja pod ziemia (na ziemi na mapie superplaskiej) czasem w poblizu lawy UWAGA lubią wpychać do lawy, nie zalewaj ich tez woda bo zgina

Następnym razem napiszcie za co dostaje warna a nie że w poscie nieznane i bez notatki

Opublikowano

Lubią żyć w dużych pomieszczeniach, czyli kopiesz do poziomu 3 czy jakoś tak, i robisz wielką dziurę. Są jakieś szanse że się zrespią, ale nie dawaj pochodni :)

Przynajmniej kiedyś tak było...

1994993994.png
Opublikowano

Tak jak napisał @UP.

Lub możesz zrobić jakąś kopalnie na poziomie 10-15 czy coś i one będą się tam respić. Tylko daj im troche miejsca ( wysokość ).

Oraz pisze sie Slime. W liczbie mnogiej Slime'y :D

Opublikowano

To ze pod ziemia to ja wiem ...

Kiedys slyszalem o programie co pokazuje chunki na ktorych sie one respia

1366981151-U331881.png
By Vanosz

|Ex Moderator League of Legends | Ex Moderator Duel of Champions | MPC Gold Member |

Opublikowano

wystepuja pod ziemia (na ziemi na mapie superplaskiej) czasem w poblizu lawy UWAGA lubią wpychać do lawy, nie zalewaj ich tez woda bo zgina

Nie ma reguły występowania slime resp chunka.Po prostu generują się przypadkowo.Można je znaleźć za pomocą slime chunk findera lub mini mapy o nazwie "rei's minimap"

Opublikowano

To ze pod ziemia to ja wiem ...

Kiedys slyszalem o programie co pokazuje chunki na ktorych sie one respia

Nie ma co używać wspomagaczy :) Lepiej się pomęczyć i mieś satysfakcję, ze zrobiłeś to sam ^^

@To skoro wiesz, to do roboty :D Spróbować zawsze można:)

1994993994.png
Opublikowano

Jeśli chodzi o normalną mapkę survival to losowo się pojawiają(slime'y), a jeżeli chodzi o flat to znajdziesz je po 2 minutach szukania :)

Opublikowano

Slimy sie spawnuja tylko na specjalnych (nie wiem jak to inaczej nazwac) chunkach. Jesli grasz na modach to w minimapie jest opcja zeby pokazywalo chunki slimow. Jesli jednak nie to wejdz na strone http://mcslimes.appspot.com/ i ci wlasnie wyswietli te chunki. Mysle ze sie latwo polapiesz. I spawnuja sie od 17 poziomu w dol, ale ja polecam zrobic hodowle od 3 do 5 poziomu

Opublikowano

Wszystko fajnie wlaczylem w rei minimap opcje pokaz chunki smilow i nic sie nie dzieje...

1366981151-U331881.png
By Vanosz

Opublikowano

Farme slimów robi się tak:

1.kop sie do 20poziomu

2.postam troche pochodni

3.odejdz 20 kratek

4.zabijaj slime

PS.wokół nie może być jaskiń ,pokój musi być duży i mieć 4 5 wysokości.

Ale PoKeMoN x|

Bywalec
Opublikowano

Wszystko fajnie wlaczylem w rei minimap opcje pokaz chunki smilow i nic sie nie dzieje...

Ponieważ musisz poczekać i pochodzić, nie zawsze akurat na terenie gdzie jesteś, jest takowy slime.

5jJNSGS.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...