Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Q] VK3601H

Craftingers

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, otóż od wczoraj jestem dumnym posiadaczem VK. Czy może dacie mi jakieś porady jak tym jeździć, czy scoutować czy bronić bazy. Zapraszam do dyskusji na temat tego czołgu - Jest to prośba, nie dyskusja jak by co :)

@Edit

+Jak jeździć T-34 (Rosyjskim V tierem T-34 ?)

sygnatura111.jpg
Opublikowano

vk3601H mój [jeden z niewielu] ulubiony czołg. jeździć nim trzeba raczej jak ht a nie jak medem ponieważ zbyt szybki nie jest[nie wiem jak z ostatnim silnikiem] a pancerz ma nienajgorszy ostatnie działko [to co można w tigerze zamontaować] jest fantastyczne

vk najlepiej jednak unikać walki pancerz w pancerz z ht ale także lepiej nie campiś anie nie scoutować

najlepiej jechać z innym medem [z rodziny vk najlepiej] inawalać wszystko co nawinie się pod lufę !!

liczę na like ;]

Opublikowano

jeździć nim trzeba raczej jak ht a nie jak medem

Średni czołgista, który myśli, że jedzie ciężkim długo nie pożyje.

sygnatura111.jpg
Opublikowano

VK z ostatnim silnikiem jest całkiem szybki i zwrotny. Przedtem jeśli jesteś poniżej top 2 tierów staraj się unikać bezpośredniej walki, możesz zamontować szybszą lufę [l70 lub konisch] i odwracać uwagę od swoich. Po wyelitowaniu czołg sam się prowadzi. :D

Opublikowano

VK3601h to med 6 tieru poprzedzający tygrysa, dający przejście na VK3002db i VK3001p dodatkowo.

Jak masz jakieś pytania pisz.

Opublikowano

Nim go wymaksujesz, trzymaj się gdzieś na 2 linii, bardziej jako wsparcie, potem jak już go wymaksujesz, trzymasz się przodów, polecam 8,8mm

1367303118-U250803.png

Wszystko trzeba od nowa...

Opublikowano

Konisch tylko jeśli nie możesz l70 założyć [a później 88 l56] i jeśli używasz premium ammo. W innych przypadkach jest nieopłacalny. Skoro masz już l70 założone leć w stronę 88 l56 potem w radia i silniki.

Opublikowano

vk-eki są czołgami wsparcia. Nie są to typowe medy ale na ht też się nie klasyfikują. Radzę się trzymać za HT ale ciągle w odległości umożliwiającej ci strzał. Z ostatnim silniczkiem i w plutonie możesz zastosować manewr oskrzydlający/atak z flanki/z tyłu. 2 vk potrafią w takim wypadku zrobić dużo.

t34 jest szybki i zwrotny. Moim zdaniem bardzo dobry czołg na rushe i otaczanie przeciwnika. Ja nim zawsze pchałem się za linie wroga.

Opublikowano

Za HT się trzymam i to zawsze, najlepsze było jak mnie 2 Lowe zasłoniły (specjalnie) i mnie broniły.

Historia (kliknij spoiler)

2 Lowe mnie zasłoniły przed pociskami przeciwnika, ponieważ napisałem, że to moja 1 bitwa. Goście byli uprzejmi i dali mi przetrwać do końca bitwy :)

W VK brakuje mi 3000 doświadczenia do silnika, a 1500 do działa. Co wybrać?

T-34 = hmmm trafiam bardzo często do wysokich tierów, tu jest problem.

sygnatura111.jpg
Opublikowano

vk-eki są czołgami wsparcia. Nie są to typowe medy ale na ht też się nie klasyfikują. Radzę się trzymać za HT ale ciągle w odległości umożliwiającej ci strzał. Z ostatnim silniczkiem i w plutonie możesz zastosować manewr oskrzydlający/atak z flanki/z tyłu. 2 vk potrafią w takim wypadku zrobić dużo.

t34 jest szybki i zwrotny. Moim zdaniem bardzo dobry czołg na rushe i otaczanie przeciwnika. Ja nim zawsze pchałem się za linie wroga.

Nie, VK3601H to heavy.

Opublikowano

chyba w snach VK to med wsparcia dla HT ponieważ 100mm armor plus kąt dają dużą szanse na rykoszet a działo o przebiciu 160 i 240 ataku i dużej szybkostrzelności idealnie się nadaje na flankującego wroga

choć VK równie dobrze jak HT działa to i tak to nie HT jak myślisz że T-150 nie pokona VK w czystym polu to się grubo mylisz

Jeśli widzisz że ktoś popełnia błędy, to nie krytykuj tego!! Niektórzy ludzie mają DYSLEKSJĘ. Jeśli należysz do tych os. to skopiuj to na sygnaturę

Opublikowano

chyba w snach VK to med wsparcia dla HT ponieważ 100mm armor plus kąt dają dużą szanse na rykoszet a działo o przebiciu 160 i 240 ataku i dużej szybkostrzelności idealnie się nadaje na flankującego wroga

choć VK równie dobrze jak HT działa to i tak to nie HT jak myślisz że T-150 nie pokona VK w czystym polu to się grubo mylisz

akurat vk pokona bez problmu T-150 w czystym polu schody zaczynają sie z wyższymi tierami i medami z jego [VI] tieru

Opublikowano

owszem vk to nie ht ale także nie prawdziwy nie rasowy med !!!!

lepiej sprawdza się taktyka grania jak ht [tzn. kątowanie wystawianie tyylko przodu] a nie objeżdżanie ponieważ jest za mało zwrotyny i "porywisty" !!

Opublikowano

Też właśnie nie ogarniam tych ostatnich postów. Nagle okazuje się że VK3601 H jest czołgiem ciężkim, który ma dobrą penetrację i spokojnie samemu rozwala ciężkie krowy.

To teraz sprostowanie. VK3601 H jest średnim czołgiem, były jedynie wzmianki, że mają go przerobić na ciężki. Penetrację ma słabą, bo coś ok 130 mm jak dobrze pamiętam. No a ciężkiego czołgu samemu nie pokona, bo właśnie ciężkie są najlepsze w walce 1vs1.

Zadaniem czołgu średniego, nie jest normalna walka. Trzeba wykorzystać większą prędkość i zajeżdżać wroga od boku. Gdzie dwóch się bije tam med korzysta.

Opublikowano

vk jest łatwiejszy ale nie ważne jak go ogarniesz jego wyniki będą cały czas zbliżone a t34-85 po dobrym ogarnięciu wyczynia cuda. W takiej walce decydujące byłyby umiejętności sowieta.

Opublikowano

Ludzie ja tu nie mówię o podstawowej konfiguracji, a o najlepszej. W tym o silniku, graliście wy w ogóle tym czołgiem? Osiąga duże prędkości i jest bardzo zwrotny.

Co do pojedynku T-34-85, a VK3601 H to żaden nie jest lepszy w pojedynku 1vs1. Koledzy kiedyś często się sparingowali tymi czołgami, raz wygrywał jeden, raz drugi.

Opublikowano

wiesz sam maiałem pojedynki 1vs 1 między innymi z t34-85 [wymaxowanym] a moją vk [także wymaksowana] i prawie zawsze wygrywałem

nie liczac sytauacji ze byłem uszkodzony albo ktoś się włączał do walki

Opublikowano

Możemy sprawdzić ;). Craftingers, zapraszam do plutonu. Jak nie chcesz mi uwierzyć że VK to heavy to zobaczymy ;). I jeśli zadajesz pytania na temat tego czołgu to chyba znaczy że wiesz gorzej niż ci co odpowiadają. Wybierz działo jako pierwsze.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...