Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Ram/Serwer dedykowany..

Golden™

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Na mineserve w pakiecie bronze (5 slotów) piszę 256 mb ram , natomiast w pakiecie silver jest 512 mb ramu ( i 10 slotów) tak pomyślałem , że będe na serwerze miał jakieś 5 osób , którzy będą grali dosyć dłużej i 1-2 osoby , które bedą rzadko wpadać najczęściej do 1,5 h , więc nie ma sensu robić 10 slotów i płacić więcej kasy dlatego zapytam się was - Czy to , że w pakiecie bronze jest 256 mb ramu to jakoś spowolni serwer / będą lagi? Mam jeszcze jedno pytanie - Czy na mineserve można założyć serwer 7 slotowy?

1361453243-U739101.png

Weteran
Opublikowano

Ja miałem kiedyś pakiet 256 mb i grało nas 4/5 osób i lagów nie mieliśmy dobrze się grało i graliśmy pełny miesiąc.

1339226679-U337649.jpg

Opublikowano

Na Mineserv.eu możesz skorzystać z oferty elastycznej. Kosztuje ona 1 craft więcej, ale możesz ustawić sobie dowolną ilość slotów.

Opublikowano

Miałem serwer na obydwóch hostingach. Według mnie mineserv.eu jest bardziej stabilny od ycraft.pl, lecz także nieznacznie droższy.

Opublikowano

Miałem serwer na obydwóch hostingach. Według mnie mineserv.eu jest bardziej stabilny od ycraft.pl, lecz także nieznacznie droższy.

co ty pierdol*sz to właśnie mineserve jest tańszy.

1361453243-U739101.png

Opublikowano

Tak załóżmy , że będzie około 10 pluginów . Czy nie lepiej założyć na ycraft 7 slotów z 455 mb ramu za 14 zł .

7 slotów ycraft - 14zł [masz 455mb ramu]

7 slotów mineserv - 15 craftów [15 zł][51,2 mb na slot pakiet creative] [masz358mb ramu]

Opublikowano

10 slotów bardziej się opłaca, niż 7 slotów.

512 ram za 20 zł.

Jak się pokusisz to 30 slotów jest bardzo atrakcyjną ofertą.

30 slotów, 1 GB i tylko 30 zł :)

Opublikowano

Z twojego postu zrozumiałem , że próbujesz mi bardziej polecić ycraft. :) WIęc tak też będzie zamówie w ycraft.

7 slotów ycraft - 14zł [masz 455mb ramu]

7 slotów mineserv - 15 craftów [15 zł][51,2 mb na slot pakiet creative] [masz358mb ramu]

1361453243-U739101.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...