Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Kupno PS3

Xoni

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witajcie rok temu chciałem stu procentowo brać x'a360 do domu, już byłem w sklepie, lecz towaru nie było. Potem zabrakło kasy i kolega kupił PS3 i namwia mnie, żebym też kupił. Mam parę pytań do obu konsol.

1.Prawdopodobnie cena jest taka sama jak PS3?

XBOX360 4GB + Kinect + gra Adventures + Dance Central - 1269 zł + LIVE 150 zł = 1419 zł

Sony Playstation 3 Slim 160GB PL + Move Pack + 2 gry Start the Party i Sports Champions + dodatkowy kontroler PS Move Motion - 1299 zł

CENY Z KOMPUTRONIKA, BO BĘDĘ W NIM KUPOWAŁ.

2.Czy grafika jest lepsza na xboxie? Widzę, że ma lepsze podzespoły i więcej RAM'u?

3.Który ma bardziej prosty dashboard, bo będzie grał mój brat który ma 8 lat i będzie musiał się połapać?

4.Jakie ex'y są lepsze, u kolegi grałem w inFamous i cholernie mi się spodobał?

5.Czy na multi (BF3) grają cheaterzy?

6.To prawda, że PSN jest mniej stabilne i są bardzo częste ataki hakerów niż na xbox LIVE?

TERAZ COŚ DLA MODERATORÓW. TEMATY ZNALAZŁEM, LECZ NIE MA NIEKTÓRYCH ODPOWIEDZI NA MOJE PYTANIA ! NIE ZAMYKAJCIE I NIE ODSYŁAJCIE MNIE DO GOOGL'A LUB DO OPCJI "SZUKAJ", BO Z NICH JUŻ SKORZYSTAŁEM.

PS. Konsolę będę kupować 3 lipca.

PMK3yt4.png

Opublikowano

.

1.Prawdopodobnie cena jest taka sama jak PS3? - Zależy jak trafisz

XBOX360 4GB + Kinect + gra Adventures + Dance Central - 1269 zł + LIVE 150 zł = 1419 zł

Sony Playstation 3 Slim 160GB PL + Move Pack + 2 gry Start the Party i Sports Champions + dodatkowy kontroler PS Move Motion - 1299 zł

2.Czy grafika jest lepsza na xboxie? Widzę, że ma lepsze podzespoły i więcej RAM'u? - Nie, większość gier wygląda identycznie, choć czasem może się zdarzyć że gra wypada minimalnie lepiej na jakiejś z obu konsol

3.Który ma bardziej prosty dashboard, bo będzie grał mój brat który ma 8 lat i będzie musiał się połapać? - Oba są łatwe, najlepiej wejdź na google czy przejdź się po znajomych i sam sprawdź jak to wszystko wygląda

4.Jakie ex'y są lepsze, u kolegi grałem w inFamous i cholernie mi się spodobał? - Według mnie lepsze ma Playstation

5.Czy na multi (BF3) grają cheaterzy? - Nie wiem

6.To prawda, że PSN jest mniej stabilne i są bardzo częste ataki hakerów niż na xbox LIVE? - Ataki atakami, raz się zdarzyło że został przeprowadzony skuteczny atak na PSN, próby ataków są pewnie na porządku dziennym tak samo w przypadku XBL z tym próba ataku a jego udane przeprowadzenie to już inna sprawa. Stabilność moim zdaniem jest taka sama...

819531478353821175209.gif

Opublikowano

7.Czy na PS3 występuje w wielu grach tak zwany input lag czy aiming lag (gry FPS), bo czytałem coś o tym?

8.Czy online passy są przypisane do konta?

9.Warto kupować teraz PS3? Czy czekać na PS4?

10.Jest trochę gier o tematyce naruto i dragon ball? (bijatyki), bo nie mogę znaleźć żadnej?

11.Czy BF3 ucierpał przerażająco na grafice? (Mam telewizor w salonie chyba 50" w FullHD (1080p).) Opłaco się BF3 kupić?

12.Czy opłaca się kupować te adaptery do myszek? (Eagly Eye) czy jakieś specjalne myszki (FragFX) ?

PMK3yt4.png

Opublikowano

7.Czy na PS3 występuje w wielu grach tak zwany input lag czy aiming lag (gry FPS), bo czytałem coś o tym? - Grałem w kilka FPSów i nie miałem jeszcze ani razu jakiś lagów, lagi spotkałem tylko przy grze FIFA11

8.Czy online passy są przypisane do konta? - Tak, passy i inne pobrane pliki można dzielić na 2 konta

9.Warto kupować teraz PS3? Czy czekać na PS4? - Nie słyszałem jeszcze o jakiś konkretach co do wydania PS4 więc jak najbardziej tak, zwłaszcza dla samych ex'ów

10.Jest trochę gier o tematyce naruto i dragon ball? (bijatyki), bo nie mogę znaleźć żadnej? - DB i Naruto są(wikipedia), pewnie inne tego typu jeszcze też, ja nie jestem fanem tego typu bijatyk więc tutaj musisz czekać na odp. ludzi co są w temacie

11.Czy BF3 ucierpał przerażająco na grafice? (Mam telewizor w salonie chyba 50" w FullHD (1080p).) Opłaco się BF3 kupić? - Grałem w bete ale jakoś gra mnie do siebie nie przekonała, zdecydowanie wolę popykać sobie w KZ3 :) co do grafiki to powiem Ci że nie wyglądało to aż tak źle, ostatnio na forum nawet kilka z dwie osoby pisały że na PS3 gra wygląda trochę lepiej niż na konkurencyjnej konsoli, jednak nie zmienia to faktu że tv masz za mocny na tą gierkę gdyż nie obsługuje ona FullHD tylko 720p więc nie licz na jakieś bombowe efekty ;)

12.Czy opłaca się kupować te adaptery do myszek? (Eagly Eye) czy jakieś specjalne myszki (FragFX) ? - Lepszym wyborem jest FragFX

819531478353821175209.gif

Opublikowano

Grałem dziś znów u kolegi, ma PS'a i xboxa który się kurzy i niedługo idzie na aukcję. Grałem na kinekcie i psmovie. Dla mnie psmove jest bardziej precyzyjny. Grałem w BF'a i nie ma tego input laga, a grafika jest SUPER !!! (mam kompa 500 mb ramu, 2,0 ghz geforce 2Ti więc), lecz i tak wybiorę Call of Duty na początku (lepszy dla mnie multiplayer). Pady są wygodne dla mnie na PS'ie (mam małe ręce). I filmy na blu-ray są WYŚMIENITE, oglądaliśmy film "GRUBY".

Wybieram PS'a, a temat można przymknać. :)

PMK3yt4.png

Opublikowano

Ja właśnie kupiłem PS3 pare tygodni temu, dokupiłem sobie HDMI i gram na telewizorze 47' i grafa poprostu wymiata, narazie gram single bo musze router dokupić ;/

Ale i pomimo tego że nie mam jeszcze neta w konsoli gra sie zajebiście ^^

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

1.Prawdopodobnie cena jest taka sama jak PS3?- zależy podobna

2.Czy grafika jest lepsza na xboxie? Widzę, że ma lepsze podzespoły i więcej RAM'u? -podobna jest.

3.Który ma bardziej prosty dashboard, bo będzie grał mój brat który ma 8 lat i będzie musiał się połapać? - PS3

4.Jakie ex'y są lepsze, u kolegi grałem w inFamous i cholernie mi się spodobał? - na PS3

5.Czy na multi (BF3) grają cheaterzy? - nie wiem (możliwe że nie)

6.To prawda, że PSN jest mniej stabilne i są bardzo częste ataki hakerów niż na xbox LIVE? -możliwe że tak ale jeżeli ktoś się włamię i znajdą winowajce każdy kto posiada konto na PS3 dostanie darmową grę mój brat dostał inFAMOUS

:)

logo1.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...