Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Champ] AD carry 6k

Scre3n

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

1.png

Postacie: Vayne vs Draven vs Graves

Zależy mi na: dobrym dmg,

Dodatkowe informacje: Co do dravena nie piszcie ze bedzie op bo i tak pewnie znerfia wiec piszcie swoje normalne opinie a nie ze to bedzie op to bedzie najelpsze

Opublikowano

Draven to nie ad carry ^^>.<

Vayne - jest to bardzo dobry ad carry miotający przepięknym dmg i o słabej wytrzymałości....

Graves- Jest to jeden z dosyć dobrze trzymających się ad carry :) wytrzymalszy od Vayne , ale słabego dmg nie można mu zarzucić;)...

Mc66QBr.png

Opublikowano

Vayne - jest to bardzo dobry ad carry miotający przepięknym dmg i o słabej wytrzymałości....

Graves- Jest to jeden z dosyć dobrze trzymających się ad carry :) wytrzymalszy od Vayne , ale słabego dmg nie można mu zarzucić ;)...

A co niby jak nie ad carry?

Vayne - słabe early, b. mocny late. True dmg, odskok, *stun .

Graves - silne early, late słabsze od vayne.

Dla bardziej doświadczonych imo lepsza vayne. Graves dobry do carrowania low elo.

Opublikowano

Varus to shit według mnie...To ma tylko zasięg nic więcej. Graves ma silny early i mid game. Vayne odwrotnie - miota w late. Według,mnie lepsza jest Vayne.

Opublikowano

A ja polecam ze swojej strony kogmawa ;) Jest on b. mocny w late jeśli tylko uchowasz go w early ;) Ranged kogmawa jest wręcz bajeczny ;) Tylko pamiętaj, musisz go w miare uchować w early żeby w late coś robił.

Opublikowano

Varus, świetna postać polecam ;) Kolejną postacią godną uwagi jest Kog 'Maw jeżeli go ogarniesz to wycarujesz każda gre ;)

Moje najlepsze staty:

Kog 'Maw 37/0/15

Varus 24/3/9

Opublikowano

Kup sobie eza.

Aoe ulti, łatwa farma, skillshoty, łatwy harras przeciwnika, jeden z lepszych ad carry, dobry dmg, mobilny, dobry escape system.

Opublikowano

Poczekaj na Dravena.

Ult na całą mape z masakrycznym dmg. Ze skilla Q jeżeli potrafisz go używać możesz w early łatwo wygrać lane bo bijesz po 120 dmg. Jest mobilny bo ma skill dzieki któremu szybciej biega i bije , również ma skill który slowuje i odpycha na boki.

Opublikowano

Nie będę nie wypowiadał się na temat Dravena. Najlepszy ad carry w grze Graves ew. możesz kupić Eza jak napisał Farex bardzo dobra postać =]

Uczeń
Opublikowano

vayne jest dobrym ad carry choć nie ma żadnych skili do aoe farmy to nadrabia harashowaniem i odciąganiem od farmy przeciwników.

Opublikowano

Ja to nie wiem przeciwm jakim vayne wy gracie, że early mają słabe (owszem może i łatwa do kontry, ale bez przesady)... Dostaje blitza jako support i już na 2gim lvlu może pokusić się o killa.

Graves także mocny, ale trzeba umieć trafić 3ma pociskami na raz, poza tym teraz nerfa dostaje.

Polecam ci vayne, jeden z najlepszych ad carry w grze, ew. kog maw, najlepszy late game ad carry wg. mnie.

Opublikowano

przestańcie pieprzyć, że ez/vayne/graves najlepszy ad carry. Bezapelacyjnie najlepszym jest urgot. Nie chce mi się wypisywać jego super zajebistych plusów (w temacie co do banowania vayne na rankedach napisałem look). A tak z tych 2

Vayne-ogólnie to jest słaba mały range=szybki death. Jedyne co w niej dobrego to true dmg

Graves- niestety też mały range ale dużo lepszy od vayne (pasyw z survi, zasłona, dobre w zwarciu q, świetny ult)

Oczywiście jak najbardziej polecam op urgota (z małym nerfikiem ale nadal op), z tych dwóch zdecydowanie graves

Opublikowano

Corki, ashe, graves, eze, kog, najlepsi ad carry imo.

Graves dostanie nerfa na dmg z q, wiec polecam ci kupic eza. Globalne ult, darmowy flash i spamowanie z q. Gralem nim chyba z 50 razy i dalej sie nie nudzi. Vayne tez dobra, ale wolno pushuje i jest strasznie papierowa

;)

Opublikowano

Graves, ashe i ez najlepsi ad carry,

Graves- wytrzymały passyw nie pada na 2 strzaly jak np.vayne, epickie q, jeszcze do tego posiada ala flesha.

Ashe-Zajebisty slow +ulti jak umiesz grac trafisz jednego i macie win tf.

Ez- Darmowy flesh nie gram nim zbyt długo wiec nie powiem dokladnie.

Opublikowano

Vayne zajebista na tanki i ten jej wykurwisty dmg <3 no ale papierek z malutkim escape systemem :(

Polecam Graves'a duzo championow contruje na swojej lini nie jest papierkowy i ma duze dmg ogolem chyba najlepszy ad carry, chociaz sam najbardziej wole Tristane, tez nad nia sie zastanow ;)

Opublikowano

Co wy macie od varusa? Ze ma maly dmg???

Ludzie widac nie graliscie nim ...

Duzo lepszy od vayne ...

Super pasyv dzieki niemu latwiej frist killa ustrzelic ...

Skillow pozniej u niej sie nie uzywa chyba ze slowa ... Bo sie nie oplaca taki ma dmg w last game ...

Vayne na strzaly na 1lvl pada jak mucha ...

Wiec uwazam ze vayne nie ma co kupowac bo kosztuje tyle co varus (chyba) a varus jest 100x lepszy sam nim gram jestem newbie w league ( mam 20 )

A w pvp varusem nie najgorzej kosze ... Naj staty 24 8 16

003c28b9a1ab3afeac11e36269e5b925ebce1f6e.gif

Podoba sie? Daj + :D

Opublikowano

Graves- Jest to jeden z dosyć dobrze trzymających się ad carry :) wytrzymalszy od Vayne , ale słabego dmg nie można mu zarzucić ;)...

Po pierwsze jeżeli się nie znasz , to się nie odzywaj. AD Carry to postacie robione pod AD typu Xin Trynda Graves Ashe. A Ranged jest to postać dystansowa. Po drugie Draven jest rangedem , atakuje z dystansu z normala jak i ze skilli. Podaj jeden powód dla przeciwieństwa tego co powiedziałem o Dravenie

http://www.lolking.net/summoner/eune/29743227#history

Profil sławnego Kaszy - Adolfa Hipstera. Zmienił nick bo był jednym z najsławniejszych BoLowców. Jak widać wszystkie gry to praktycznie APC. Pare dni nie ma BoLa i kaszce się troszku spadło ale dszelendszer będzie.

Opublikowano

ad CARRY to postać ad ranged bez itemków survi czyli ashe , vayne , graves

ad BRUISER to ad melee+itemki na HP czyli xin , udyr , jax

ogarnijcie to w końcu ...

@Topic.

Nadal upieram sie przy Gravesie . Graves to kontra Vayne....

Mocne dmg

granat dymny który potrafi wiele zdziałać (jeżeli umiemy dobrze uciekać)

Ulti które miecie wszystko i wszystkich i ma ogromny zasięg

Jeżeli mamy nunu supporta to E gravesa + W nunu i na 3 lvl mamy 1.4 AS co daje nam dużą przewage .

pZF9f.jpg

Nie wykonuję już żadnych zleceń graficznych!

Moje Tuty:

Opublikowano

Ja polecam Ci Gravesa.

Kupiłem tydzień temu, pierwsze mecze zawsze 2x/x.

Dravena nie polecam, ucieczka tylko z krótkim dopalaczem do speeda + jeżeli nie łapiesz toporów to nie masz co liczyć na "ultra pro dmg".

Opublikowano

Kog'Maw

+Największy zasięg z aa w grze po użyciu skilla

+Całkiem niezły slow w skillu

+Skill zdejmujący armory przeciwnika, passywnie zwiększa as

+Spamowalne ulti o masakrycznym zasięgu, do dobijania przeciwników/sprawdzania krzaków/Ksowania strategicznych minionów

+Passyw zadający true dmg po smierci

+Nie spierdolisz w early game, to w late zrobisz masakrę.

-Wymaga pewnej ostrożności, brak escape mechanizmu

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...