Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Czy to dobry build?

SlideShow

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siema!

Mam nietypowe pytanie więc nie wiem do jakiego działu,

Czy następujący build jest dobry dla renektona:

1.Tarcza Dorana

2. Buty Ioniańskie

3.Lodowy Młot

4. Krwijopijec

5.Ostatni Szept

6. Warmog

7. Za dorana daję Atme.

Czy to dobry build oceńcie, co zmienić, inna kolejność? Piszcie!

Opublikowano

Dla mnie build bardzo dobry

1366981151-U331881.png
By Vanosz

|Ex Moderator League of Legends | Ex Moderator Duel of Champions | MPC Gold Member |

Opublikowano

Renek najlepiej się sprawdza pod itemy na dmg. Tj. Buty + 3 poty -> 2 dorany -> brutalizer -> merce/tabi -> phage -> krwiopijec -> frozen mallet i sytuacyjnie

Opublikowano

podstawowy start to boty+3poty. Dla niego nie lepiej latarnia,merce/tabsy, atmog?

Nie powiem, fajnie się tak gra lecz trzeba mieć runy :)

Moim zdaniem też Latarnia, lodowy młot, to podstawa do tego. Przydało by się coś do defa. Hmm lodowe serce ? anioł stróż ?

Co do butów to musisz moim zdaniem buty kupować patrząc na jakich przeciwników masz ;)

nie będę wypierdalał z tego forum. Nie przeczytalem tresci tematu, leci raport za flame. Mam też twoje ip, wiec spodziewaj się jutro o 18:00 napadu na chate. Jusz stary nie zyjesz. Radze wyjechac do innego kraju, bo cie znajde.

Opublikowano

A więc tak jako że Renekton to mój main powiem jak ładnie się nim gra i mozna wycarrować gre.

Build:

Zaczynasz od Dorana- Daje ci to większy lifesteal z Q oraz ogólnie lepiej się farmi w early .

Potem kupuje blooda jeżeli mam łatwą linie , jezeli jest dosyć trudna kupuje frozen malleta

Jeżeli jedzie cie coś typu vlad lub jakiś midowiec kup zamiast frozen malleta ten mieczyk co się robi z hexdrinkera

Merki albo Ninja Tabi ( BUTY CD DO KOSZA) , Bloodthister , Youmouu GhostBlade , Trinity Force , Frozen Mallet, Guardian Angel

Opublikowano

Dami Rene to także mój main , jeżeli przeciwnicy nie mają mocnego CC ani nie są jakimiś hard AP/Hard AD to można butki CDR kupić bo wtedy ładnie kombo wchodzi E>Q>E>W i zaraz po tym znowu Q masz.

pZF9f.jpg

Nie wykonuję już żadnych zleceń graficznych!

Moje Tuty:

Opublikowano

Renek najlepiej się sprawdza pod itemy na dmg. Tj. Buty + 3 poty -> 2 dorany -> brutalizer -> merce/tabi -> phage -> krwiopijec -> frozen mallet i sytuacyjnie

polać mu ! tak to uniwesalny build na renektona ale zawsze można pozamieniać odpowiedniki dmg + resisty/armour na postać, która owni was z drugiej drużyny.

EDIT:

też wiadomo, że nie każdy ogarnie taki dmg build, musisz obczaić czy lepiej Ci się gra z mniejszym dmg i większym survi czy an odwrót :)\

aha i radzę nie zaczynać z doranem - jest to jedno z najgłupszych rozwiązać, lepiej być moblinym i mieć te 3 poty w zapasie. (buty+3hp)

Opublikowano

Niezły. Jedyne zastrzeżenie to do Ioańskich butów. Offtank powinien mieć buty Merkurego - dają nieustępliwość. Jeśli zależy ci na CDR to możesz kupić Brutalizer i sprzedać go później po kupieniu Last Whipser lub zbudować go w Youmuu's Ghostblade ( choć nie polecam ). No i Doran's Shield nie zawsze się przydaje. Jeśli jesteś na solo topie vs. magowi to lepiej kupić buty + potki lub coś na MR

Opublikowano

UWAŻAM : CZESCIOWO TWOJ BUILD jest to dupy ze sie wyraze berzydko a musze zkrytykowac bo lantern na renka to niejest dobry omysl bo rene niepotzrebuje life steal a tylko ad bo to typowy ad caster a nie mele tak wiec na samym pocztku jezeli jestes poczatkujacym polecam wybrac doran blade a nie shielda z racji wiekszego ad kolejnie buty na cld ->spirit visage na cld i poprawe heal->yome-ad i cld->frozen malet ->atme->cos pod tank build ja osobiscie skladam thornmaila lub force of nature :D a jezeli dps to infinity edge !

prosze o przetestowanie i komentarz :) zycze milej gry

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...