Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Master Yi - AD - MID

krachu

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Przedstawiam wam super pomysł na genialne nafeedowanie się Yi na Midzie.

Pewnie zastanawiacie się - kurcze co?! Ad carry na Midzie i to YI? A najlepsze jest to że taki Yi jest genialny już nawet w 15 Min można mieć 200-250 creepa.

W jaki sposób?

A wiec tak :

1. Zaczynamy od Vampiric Scepter.

2. Idziemy na mida i najczesciej mamy jakiegoś Ap.

3.Nie bijemy sie z nim puki nie wyjdzie na środek mida.

4.Gdy wyzbyje się pierwszego skilla wbijamy w niego Alfa Strike (Q) po czym bijemy go ile wlezie - teraz tak jeżeli wczesniej zauważymy że Mider niema Flasha to wbijamy mu odrazu po Alfa Straiku, Exhausta. Jeżeli ma to zabijamy go w drugim podejściu.

5. Teraz najważniejsze Ten build można tylko i wyłącznie stosować gdy nie mamy Junglera w drużynie. Zaraz po zabiciu lecimy i robimy wilki i wieźmy.

6.Teraz stać nas już na Latarnie.

7.I teraz cała gra polega na tym że zaraz po zabiciu Midera robimy cala Jungle i pomagamy na Topie i Bocie. Po czym znowu wchodzimy na mida Itd.

8.W późniejszej grze trzeba robić Backdoora. Ja najczęsciej wychodze z gier zakończonych surrenderem ponieważ w 20 min mam okolo 12-15 killi i około 200 - 250 Creepa.

Itemy :

1. Vampiric Scepter

2. Wrrigle. (Latarnia)

3. Berser Boots

4. Zeal - Phanthom Dancer

5. Zeal - Phanthom Dancer

6. B.F Sword - Blood Trister

7. Infinity Edge.

Sprzedajemy Wrrigla na koncu i kupujemy BloodTrister.

Ja najczęsciej mam w fazie końcowej.

1.Phantom Dancer

2. Phantom Dancer

3. Blood Trister

4. Blood Trister

5. Infinity Edge

6. Berserk boots.

Masteries :

masteryiadmid.jpg

Runy :

runkiadmid.jpg

W razie pytań pisać tutaj oraz na skype (Korendan) i GG : 873250

narutot.png
Opublikowano

Beznadzieja, tylko debil nie ogarnie yi na midzie... a ty piszesz że alpha strike i go zabijesz za 2 podejsciem... predzej sam padniesz.

Opublikowano

hehehahaahhaHH ojapierdole ad yi na mida hahahahqahd i do tego ze z alpha strika zabijesz jak to ma przeliczniki na ap hahahqah okurwa dobre ;D a po 3 yi na mida jak juz ap wtedy napierdala w uj i leczy sie po 11111111111111kkkkkkkkk a ad to sie moze zesrac jedynie na midzie, padnie od byle kogo w 5 sek, na 1 gank :s

Opublikowano

Po pierwsze Alfa strike to tylko genialny doskok do Ap carry na midzie. A po drugie zdziwilibyscie sie co taki Yi robi na Rankedach.

narutot.png
Opublikowano

AP carry musiałby być kompletnym idiotą żeby z tobą przegrać, 90% ap carry po prostu zje Cię na dystans. Patrząc na twój proponowany build, to rankedów ty za dużo nie rozgrałeś :P

Opublikowano

Oczywiście wy nie dajecie sobie przetłumaczyć bo żyjecie na Zasadach wczesniej wam ustalonych ze na Midzie musi byc koniecznie AP carry, Dzisiaj jeszcze wstawie filmik co można robić Takim Yi bo przecież nic innego wam do glowy nieda sie wlac jak tego nie zobaczycie. To jest juz sprawdzony build wiec możecie sobie narzekać ile chcecie. Ale jestem przyzwyczajony to tak samo jak na pikowaniu postaci wybieram Yi mowie ze ide Ad na mida i wielki krzyk Retard,Noob itp. a pod koniec meczu zawsze wszyscy przepraszaja bo wynik jest zaskakujacy.

narutot.png
Opublikowano

Oczywiście wy nie dajecie sobie przetłumaczyć bo żyjecie na Zasadach wczesniej wam ustalonych ze na Midzie musi byc koniecznie AP carry, Dzisiaj jeszcze wstawie filmik co można robić Takim Yi bo przecież nic innego wam do glowy nieda sie wlac jak tego nie zobaczycie. To jest juz sprawdzony build wiec możecie sobie narzekać ile chcecie. Ale jestem przyzwyczajony to tak samo jak na pikowaniu postaci wybieram Yi mowie ze ide Ad na mida i wielki krzyk Retard,Noob itp. a pod koniec meczu zawsze wszyscy przepraszaja bo wynik jest zaskakujacy.

No wstaw wstaw, tylko nagraj go na rankedzie, a nie na jakimś dennym normalu.

Opublikowano

Najwidoczniej ty mało rozegrałeś ja mam teraz około 310 win rankedow Elo 1400+. Po za tym Ap carry nie jest wstanie z jednym skillem na starcie zabic Ad Yi ktory wskakuje i zabije z Auto ataku majac na poczatku okolo 84 AD i na 2 lvlu 108 AD. Sam w sobie bez itemow na AD wynosi jakies 208 AD z buffem E.

narutot.png
Opublikowano

Najwidoczniej ty mało rozegrałeś ja mam teraz około 310 win rankedow Elo 1400+. Po za tym Ap carry nie jest wstanie z jednym skillem na starcie zabic Ad Yi ktory wskakuje i zabije z Auto ataku majac na poczatku okolo 84 AD i na 2 lvlu 108 AD. Sam w sobie bez itemow na AD wynosi jakies 208 AD z buffem E.

Itemy :

1. Vampiric Scepter

2. Wrrigle. (Latarnia)

3. Berser Boots

4. Zeal - Phanthom Dancer

5. Zeal - Phanthom Dancer

6. B.F Sword - Blood Trister

7. Infinity Edge.

1400 elo i takim glass canonem napierdzielasz? ^^

Opublikowano

No wstaw wstaw, tylko nagraj go na rankedzie, a nie na jakimś dennym normalu.

Niema Problemu.

1400 elo i takim glass canonem napierdzielasz? ^^

Bo widzisz ten Yi nie polega na typowym wbijaniu sie w team Fight tak jak ty myslisz bo szybko by mnie zjedli ale 1 vs 1 Genialnie wybijasz i uciekasz po czym szybko np. z Bota na topa i push pozniej znowu ciekasz jungla i znowu push. Bardzo szybko można w ten sposob położyc wroga.

narutot.png
Opublikowano

AD jakoś mi się nie widzi na midzie, ale może to się sprawdzić.

AP jest świetny, i nie to nie jest troll pick. Masa dmg z Q + Heal z W co 30 sekund pełne hp :)

Jeszcze nigdy nie przegrałem mida AP Yi :)

@Edit

Wait a minute.

I ty nie masz junnglerów w grze?

Opublikowano

Po 1 ad master yi jest do dupy na kazdej linii cos jak xin zhao.

Po 2 masz 310 winow rozegranych i tylko 1400elo co swiadczy ze dobry w ta gre niejestes.

Po 3 zaczynasz z vamp scepterem wiec nawet nie zdazysz wbic 2 lvla i juz powinienes zginac jezeli ktos ma mozg do tego moze cie latwo zabic jak wezmiesz alphe w niego i sflashuje pod turret

Po 4 jak na 1400 elo moze nie byc junglera w teamie nie wspominajac o fakcie ze ty schodzisz z linii zeby wybic jungle gdzie przeciwnik cie outlvluje dzieki temu.

Po 5 ten build jest bezndziejny bo budujesz 2 pd praktycznie bez zadnego dmg. Po 5 musialbys chyba grac z 15 lvlami zeby to dzialalo.

Po 6 nawet jakbys sie nafeedowal i zlozyl tego twojego full builda to i tak giniesz szybciej niz do kogos dobiegniesz

bez takich linków, ponowne umieszczenie ban 30 dni.

Opublikowano

ee ,może ktoś to usunąć ? :unsure:

takim masterem bez survi i ze scepterem na 1 lvl możesz jedynie potrollować.człowieku, ty padniesz szybciej ,aniżeli użyjesz Alpha ... AP lub Offtank YI jest lepszy od tego glass cannona ,który zapewne nawet na 10 lvl się nie sprawdzi.

random.jpg

,,Odi profanum vulgus et arceo"

2lvpyc.jpg

by Cristiano.

1353427424-U307916.png

by MrSpritex1 (ja)

Opublikowano

1400 elo bez junglerów. Gz.

Nie da się zrobić 250 creepów w 15 minucie. Chyba się nawet 200 nie da.

Poza tym to jest "tut" a od tego jest osobny dział. Chociaż ja bym się za bardzo tym "tutem" nie kierował.

A no i jeśli grasz glass canonem to twój team gra 4vs5.

Bóg to twoje sumienie

Opublikowano

eMode w ostatnich mistrzowstach Ryze na midzie w 17 minucie 228 creepów :)

pZF9f.jpg

Nie wykonuję już żadnych zleceń graficznych!

Moje Tuty:

Opublikowano

to jest bez sensu

kazdy ogarniety ap carry cie rozwali

1366981151-U331881.png
By Vanosz

|Ex Moderator League of Legends | Ex Moderator Duel of Champions | MPC Gold Member |

Opublikowano

Po prostu skończcie tutaj pisać bo karmicie trolla :)

Albo -30lvl lub elo 800

pZF9f.jpg

Nie wykonuję już żadnych zleceń graficznych!

Moje Tuty:

Opublikowano

Żart?

Po pierwsze całość to coś...

Po drugie najważniejsze jak chcesz napisać tutorial/build robisz to w odpowiednim dziale.

Zamykam.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...