Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Flashback

Jamajkas

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć, chciałem porozmawiać trochę o tym zjawisku. Tak się składa, że dość często (raz na miesiąc / raz na dwa miesiące) mam flashbacki, w sumie nic dziwnego. Każdy ćpun je może mieć, ale tutaj jest haczyk. Nigdy nie brałem nic halucynogennego, nie brałem LSD, grzybków ani pasty koka. Zjawisko to przytrafia mi się jak się nagle mocno zdenerwuje, nie trwa ono długo - jakiś 2-3 sekundy, ale przed oczami przelatuje mi jakaś sytuacja, która trwa np. 15min i jestem wtedy w stanie powtórzyć słowo w słowo to wydarzenie które widziałem, widzę wtedy jeszcze więcej niż bym się spodziewał. Pamiętam każdy najmniejszy szczegół, taki na który nigdy bym nie zwrócił uwagi. Wspomnienia te są jednak zawsze radosne, szczęśliwe. I tu nachodzi pytanie, czy mogę być chory psychicznie? Proszę o odpowiedzi.

951841430649214321545.png

Day after day.

Opublikowano

A co dokładnie brałeś?

Bo na przykład po cracku, meskalinie też się zdarza...

DOWN

To nie mam pojęcia, od trawy nigdy nie miałem nic podobnego. Raczej nie mogę pomóc, sry

:)

742611478555387739101.jpeg

Opublikowano

Od ostatniego brania może nawet minąć kilka lat i dostać flashback'a. To zwykły efekt od brania ''trawki'' ;)

@edit

Czy ja napisałem że od brania marihuany jest 100%-towa szansa na flashback'a? Wszystko zależy kto jaki ma organizm i psychikę.

Opublikowano

Nie pierdol, od Marihuany tego się nie dostaje, wtedy cała Polska latałaby na fleszach, a tak naprawdę mają to tylko nieliczni, zresztą nie znam osoby która by to miała.

Day after day.

Opublikowano

Może udaj się do jakiegoś psychiatry? Bo wątpię, żebyś miał takie jazdy po trawce, a w szczególność ,że jarałeś tylko kilka razy.

Opublikowano

"Zjawisko przydaża mi się gdy nagle mocno się zdenerwuje"

Czyli masz to na tle nerwowym. Jedyne co moge CI poradzić to zgłoś się do lekarza i opowiedz jemu wszystko szczegółowo pewnie da Ci jakieś uspokajające tebleteczki. Ewentualnie mogą to być symptomy czegoś gorszego więc warto iść do lekarza. Nie sądze ze ejsteś psychicznie chory ale pewnie w dużym stresie musisz żyć. A jak wiemy stres jest jak choroba powoli wyniszcza organizm .

Opublikowano

Hmmm.... Dziwne, radzę iść do lekarza. Miałem chyba coś podobnego, ale to był bardziej świadomy sen. Miałem właśnie taki świadomy sen, wszystko wiedziałem co się stanie + do tego klimat tego snu był pozytywny. Może to przez zanieczyszczenie powietrza? Chociaż nie znam się to nie powiem. Najlepiej idź do lekarza, ale samemu, no bo jak byś miał powiedzieć że kiedyś paliłeś ganje przy rodzicach? :D

@EDIT

Ja jeszcze czasami mam takie zawiechy, ale nie że zamulam, ktoś do mnie gada a zaraz odpowiadam, tylko tak choćbym na chwilę wyszedł z ciała i zrobił coś innego, ale to jest takie krótkotrwałe, że zdążę przed przewróceniem się "obudzić" często już na zgiętych kolanach, ale myślę że nie mam rozjebanego mózgu xD.

@EDIT 2

Zapomniałem dodać, że osobiście nigdy nie paliłem ganji, ale przebywałem w pomieszczeniu w którym to robiono.

Masz jakiś problem bądź pytanie dotyczące komputera? Napisz do mnie, a postaram się ci pomóc.

Opublikowano

Mam też takie świadome sny, ale to jest chyba u większości ludzi normalne akurat. Nie żyję w dużym stresie, cały czas latam z uśmiechem na twarzy, rzadko mam złe dni. Flashback mam np wtedy jak jadę na motorze, gość wymusza mi pierwszeństwo jak mam 180km/h na liczniku i wtedy się mocno wystraszę. Ale flashback nie następuje od razu w tym momencie tylko później, np za trzy godziny, albo wieczorem. Wczoraj miałem flashbacka w nocy dlatego napisałem ten temat, ale od dwóch dni chodzę zdenerwowany, pewnie dla tego.

Day after day.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...