Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

PvP/PK/Punkty Rangi

Spooq

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mam takie pytanko odnośnie PvP w Metinie. Niby można tam atakować kazdego w każdym miejscu, ale co to wlasciwie daje? Czy po peknięciu jakiegos playera spada cokolwiek z niego, albo dostajemy jakis item/zloto?

I drugie pytanie o te punkty rangi. Za zabicie kogos z swojego krolestwa, sa odejmowane te punkty rangi, i kazdy moze nas atakowac. Wiec wlasciwie, co to za sens nawalania ludzi? Podobno kiedys, im gorsza range sie mialo, to tym czesciej locily itemy. Jak to z tym jest? Wychodzi na to, że za zabicie kogoś, to my mamy przejebane, i nie otrzymujemy nic w zamian? Jak to tam wygląda?

2d82fcx.jpg
Opublikowano

1.Jeśli ma punkty rangi od agresywnego w dół to tak może z niego jakiś item wypaść.

2.Po co atakować kogoś ze swojego królestwa,przecież jest funkcja "PVP" z kimś.To nie prawda że im gorsza ranga tym więcej itemków,to zależy od szczęścia.

1393619387-U339575.png

Opublikowano

Chodzi o to że jak masz rangę -1000 to może coś wywalić jeśli masz np okrutny to prawie zawsze wypada.

1385378412-U477327.png

By Miyoshi

Opublikowano

W takim razie po jaką cholerę jest free PK w tej grze? Szok dla mnie, pierwszy raz spotkałem się z produkcją, w której po zabiciu kogos, to my jestesmy bardziej stratni...

Edit: Tzn. Jak my mamy range mniejsza niz -1000, i gdy my zabijemy kogos to moze cos wypasc, czy jak nas ubiją?

2d82fcx.jpg
Opublikowano

Źle mnie zrozumiałeś chodzi o to ze jak zabijesz kogoś kto ma rangę np agresywny (do -1000) pkt to jest szansa że coś lotnie ale nie wielka. Szansa rośnie wtedy gdy ten ktoś ma więcej pkt to działa też odwrotnie jeśli ty będziesz miał te pkt na - i coś cię dednie to ci może coś wypaść z eq

1385378412-U477327.png

By Miyoshi

Opublikowano

Dobra, czyli tak:

Jeżeli mam -1000 lub wiecej i kogos ubije, to może mi cos z niego wypasc, ale jak mnie zabije inny gracz, to także mi może coś lotnąć. I im gorszą mam tą range, to locą lepsze itemy z zabitego gracza, ale także ze mnie, gdy mnie ktoś zabije?

I analogicznie, jeżeli mam wiecej niż +1000 to także locą itemy, ale z zabitych graczy należących do innej frakcji? Tak jest?

2d82fcx.jpg
Opublikowano

Nie nie nie.;d ty możesz mieć rangę np przyjazny. Chodzi o to że ten kogo ubijesz musi mieć range na - żeby coś wypadło.

A jesli ty masz rangę na - a inny na + to z ciebie będą leciec itemy

1385378412-U477327.png

By Miyoshi

Opublikowano

Co za bezsens... No ale dobra, to może chociaż loci coś jak zabije się gracza z przeciwnej frakcji?

2d82fcx.jpg
Opublikowano

Wypada cos z gracza jak ma min 40lvl jak dobrze pamietam (lub 50+)

Z gracza z przeciwnej frakcji, tak?

2d82fcx.jpg
Opublikowano

Up- bzdury. Dropnąć z kogoś item może dopiero wtedy gdy ma powyżej 50lvl i rangę na minusie. Obojętnie czy to -100, czy -10000. Za bicie takiego 20lvl z rangą okrutny, żaden item nie lotnie, co najwyżej sam sobie podniesiesz rangę.

Opublikowano

Dobra, czyli tak:

Jeżeli mam -1000 lub wiecej i kogos ubije, to może mi cos z niego wypasc, ale jak mnie zabije inny gracz, to także mi może coś lotnąć. I im gorszą mam tą range, to locą lepsze itemy z zabitego gracza, ale także ze mnie, gdy mnie ktoś zabije?

I analogicznie, jeżeli mam wiecej niż +1000 to także locą itemy, ale z zabitych graczy należących do innej frakcji? Tak jest?

Jeśli kogoś zabijesz, ranga spada Ci o 2000, więc jeśli masz dużo rangi to nie jest zbytni problem... Jeśli to TY masz range na minusie i zabijesz kogoś kto ma range na +, on nie dropnie żadnych itemów. Jeśli Ty masz range na - i ktoś zabije Ciebie to wtedy itemy dropią z Twojej postaci. Co do rangi to im bardziej jest na - nie dropią lepsze itemy, ale jak masz okrutny to dropi ich WIĘCEJ (sprawdzone, na agresie dropi 1 rzecz na okrutnym około 5, poty też)

Ranga głownie jest dla kamyków duchowych. Każdy kamyk odejmuje ileś rangi (zależy czy wejdzie czy nie i na jakie G).

Pytacie po co jest funkcja wolny skoro nikt na tym nie korzysta. Nie prawda. Czasem ta funkcja jest przydatna nawet dla czystej zabawy, czasem po prostu ludzie ryzykują jak ktoś ich irytuje, wolą zaryzykować.

Edit: tak w ogóle to itemy spadają tylko jak postać ma lvl 50+ i range na minusie....

emiiq.png

Zapraszamy na World of Metin2 :3!

metin2.co.nz

Opublikowano

@Up - No cóż, dzieki, dobrze wiedziec na początku że PvP jest totalnie spierdolone i nie przemyślane w danej produkcji. Nie zamykajcie może jeszcze tematu, możliwe że ktoś cos dopisze.

2d82fcx.jpg
Opublikowano

No i co z tego? ON sie zrespi po 5 sekundach i dalej bedzie nawalał, a ja 2k w plecy. bezsens. Niby traci sie tam troche expa, ale to są drobne.

2d82fcx.jpg
Opublikowano

1.Jeżeli ma range na minusie to są szanse że po paru padnieciach coś mu lotnie z eq :P

2.Niektórzy biją swoich z królestwa na wolnym by kogoś wkurzyć, i to nie prawda że jeżeli masz range na minusie to wiecej itemów lota ;P

Opublikowano

Nie tracisz expa jak ktoś Cie zabije, ale jak Ty go zabijesz na wolnym to możesz zgarnąć cały drop. poniżej 50 (np w m2) może to być przydatne, bo nie ważne jak dużo rangi stracisz, itemy z Ciebie nie dropną.

Na niektórych serwach ksucie jest banowane chyba, że na 50+ bijesz kogoś na wolnym. wtedy sam ryzykujesz i GM nic nie zrobi, niestety na PLu GMowie maja wszystko gdzieś więc to nie ma znaczenia ;)

@UP, 2. Prawda, sama sprawdzałam. Jeśli tak nie ma na PL to naprawde coś zawalili, ale na SG i niektórych P serwach tak jest ;)

emiiq.png

metin2.co.nz

Opublikowano

Niezły bezsens, to ja mam mieć przerypane, za to że ubije jakiegos trolla który mi psuje grę :D Niezła logika, no ale dobra. A jeżeli tłuke kogos z przeciwnej frakcji, to on tez musi miec range poniżej -1000, czy wystarczy, że ma +50 lv?

2d82fcx.jpg
Opublikowano

Czyli takie podsumowanie:

Zabijanie graczy swojej frakcji nie daje kompletnie nic. Dropnie cos tylko wtedy, gdy osoba ma range ujemną i +50lv.

Zeby lotło cos z gracza z innej frakcji, musze miec range na minusie i +50lv. Tak jest?

2d82fcx.jpg
Opublikowano

On musi miec range na - nie Ty.... A w grze chodziło głównie o to, żeby nie zabijać własnego królestwa, żyć w zgodzie i pracować razem żeby zapanować nad innymi królestwami. ;)

emiiq.png

metin2.co.nz

Opublikowano

Nom, szkoda tylko że ch*ja bede miał, nawet za tłuczenie osób z innej frakcji. Temat chyba mozna zamknac, bo wiem juz wszystko o beznadziejnym PvP w tej produkcji :)

2d82fcx.jpg

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...