Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[TuT] Partnerzy

Hocyk

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Partnerzy

Partnerzy tak samo jak NosKumple (Pety) pomagają nam atakować przeciwnika. Partner może dołączyć do nas tylko raz. Partnerzy tak jak my noszą Zbroję, rękawice, buty czy broń. Maksymalnie możemy mieć 3 partnerów.

Ile ich jest?

Jest ich czterech a oto oni:

Bob- Zdobywamy go w 25 czasoprzestrzeni.

1338829396-U120607.png

Tom- Zdobywamy go w 32 czasoprzestrzeni , lecz musimy mieć 34+ poziom.

1338829437-U120607.png

Kliff- Zdobywamy go w 49 czasoprzestrzeni . lecz musimy mieć 50+ poziom.

1338829461-U120607.png

Księżniczka Sakura- Zdobywamy ją z misji którą dostajemy od Soraya Style , lecz musimy posiadać 55+ poziom.

1338829474-U120607.png

Jak usunąć partnera?

Partnera można usunąć tylko w jeden sposób a mianowicie trzeba pójść do Evy Energy i kupić żółtą chusteczkę podziału

1338829492-U120607.png. Następnie musimy się udać do naszego minilandu, klikamy na partnera którego chcemy usunąć(ale nie może być w danym momencie naszym partnerem), a następnie klikam 2x na żółtą chusteczkę podziału w tedy partner znika nieodwracalnie.

Sterowanie partnerem

F1-F3 Chodzenie jedną z postaci w naszej grupie ( F1- my, F2- partner, F3- noskumpel (pet).

F4- Służy do wyboru całej dostępnej grupy (maxymalnie może z nami iść 3 postacie).

F5- Służy do wyboru wszystkich dających się kontrolować postaci (max 14 postaci).

CTRL+ LPM (Lewy Przycisk Myszy) - Służy do wyboru noskumpla.

A- Partnerzy mogą sami atakować wybrane cele lub te znajdujące się w pobliżu. Po dotarciu na miejsce , atakują tylko tych co robią im krzywdę.

S- Zatrzymuje partnera. Gdy partner posiada mniej niż 10% życia ucieka on z dala od walki aby wrócić do postaci.

D- Atakuje ten sam cel co postać , lecz gdy mają mniej niż 10% życia przestają atakować.

F- Partner idzie w miejsce wyznaczone przez nas i atakuje tylko w tedy gdy sam zostanie zaatakowany.

Koniec. Mam nadzieje że się spodobało.

Opublikowano

Ok poprawione ze screenami

@up jezeli masz ten sam problem to wystarczy ze wejdziesz na forum w zakladke upload (jest na samej gorze) i wgrasz swoje zdjecie i skopiujesz BBCode i wkleisz do tematu :)

@down

Dzieki :)

@2down

Rowniez dzieki ;)

Opublikowano

@UP

5. Posty w stylu "kolejny nobek który nie umie używać opcji szukaj" bądź "działa lubie to", "nie działa ale + za chęci" będą karane w kategorii spam. Kara: Warn 5%

@Topic

Tut dobry dla początkujących, lecz dla zaawansowanych graczy, również może się przydać. Like leci ;)

@ Down

Czy w mojej wypowiedzi, było cokolwiek na temat tego, że uważam się na "zaawansowanego" gracza ? Napisałem tylko, że niektórym zaawansowanym graczom może się to przydać (Znam typa, który gra w NosTale 2,5 roku i ma lekkie kłopoty ze sterowaniem petem, dlatego napisałem, że może się to przydać). Następnym razem, jak kogoś skrytykujesz i zaczniesz obrażać, to polecam Ci potrenować czytanie ze zrozumieniem.

1360325468-U541599.png

Opublikowano

@up, haha toś masz wiedze, <haha>.Jeżeli uwarzasz siebie za "zaawansowanego" i tego nie wiesz to Ci współczuje.No nie moge z typka...Wydaje mi się że taki poradnik już był ale jeżeli nie to "good job". Pierwszy raz jak grałem w NosTale to miałem niezły problem z "Bobkiem".

kunshi.jpg

Sygnatura jest mojej roboty <3 Chcesz podobną ? :)

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

Dobry tut . Mogłeś dodać informację że mieli w październiku new partnera dodać :D

Ciekawe moze to bd kenel.

5/5 za tut like dla ciebie .

@UP on nic nie powiedzial ze jest "zaawansowany " tez miałem problem z bobusiem ;x

TAKI SPAMIK TO SE POSTA WALNE , CO?!

• 1 miesiąc temu...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...