Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Zajęcie dla 17latka =)

Bradas

trololo  

44 użytkowników zagłosowało

1. 1. Co jest przydatniejsze i bardziej interesuj?ce?

• Tworzenie stron internetowych
      13
    • Grafika (Photoshop)
      18
    • Programowanie (Autoit)
      12

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

AutoIT jest świetnym wprowadzeniem w świat programowania :) Wiem na własnym przykładzie, nauczyłem się autoITa a potem dzięki temu w tydzień opanowałem c++ do poziomu takiego,że mogłem pisać najprostsze gry ;)

Zrozumiesz różnicę w pojęciach , co jest do czego i jak działa :)

Zapraszam do działu a i na PW śmiało pisz chętnie pomogę ;)

• Odpowiedzi 53
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Ogarniaj rzeczy graficzne - rób skiny pod forum , np. na takie mpc. (IPB skin)

Zgarniesz fortune ;)

Im większy rośnie na mnie flejm

Im bardziej mnie nienawidzisz tym większy fejm. ej

Opublikowano

Zacznij sobie czytać o giełdzie. Jakbym był w Twoim wieku i miał taką świadomość życiową jak mam teraz, zdecydowanie nie bawiłbym się w grafikę,

Uwaga, prosta analiza i przykład z życia:

Przeanalizuj sobie to forum. Większość ludzi jest z Twojego przedziału wiekowego. Sprawdź ile osób interesuje się giełdą ? Kilka ? Teraz sprawdź ilu userów programuje i bawi się w PSie ... dużo prawda ?

Idź do szkoły i zapytaj jakie hobby mają znajomi, sporty, komputery, ktoś wymienił giełdę ? Nie.

Wyobraź teraz sobie że w przyszłości Twoja wiedza będzie tak duża, że będziesz mógł zacząć wykonywać pierwsze kroki. W wieku 17/18 lat da się zarobić troszkę grosza i od czegos zacząć. Zaczynasz powoli gromadzić kapitał. Na początku zarabiasz mało, wiem jak bawi się mój znajomy, ale potem pieniądze rosną a wraz z nimi Twoje możliwości. Kiedy zaczynasz studia możesz zacząć myśleć o własnym interesie...

Co do grafiki, moja przyjaciółka, która operuje tabletami niczym niekryty czarnym humorem, ma talent i doświadczenie pracuje teraz jako kelnerka. Wiesz ile jej płacili na rękę w agencji reklamowej ? 1300/1600, brutto. Śmiech na sali, bo tyle zarabia mój kumpel bez doświadczenia, który jest telemarketerem.

Wiem, pomyślisz sobie teraz że brakuje mi któreś klepki ale uwierz mi, wiem co pisze.

f.png

Opublikowano

hahahahaha

autoit poważny biznes

hahaha xD

już chyba klikanie w buxy jest bardziej opłacalne xD

ciekawe co ty w tym autoicie napiszesz xD mousemove , mouseclick hahahahah

graj dalej w metina

hmmm... na jakiej podstawie jestem metinowym gimbem? wszyscy ludzie w polsce sa inteligentni, troszcza sie o swoje dziecko i chca dla niego jak najlepiej...

podaj mi jakies argumenty oo wszechwiedzacy

@up i to kurwa lubie, inteligentnie i argumentowo

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...