Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Zapowiedź] Calemo - nowy WoV

Gość tolvat

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

O bosh....

Primo - surowce

Miej w użytkownikach kolumnę Last_online_1 typu FLOAT. W Lay robisz kod na dodawanie surków. Za każdym razem sprawdza ile upłynęło czasu i odpowiednio daje surki i robi update czasu :)

Secundo - Budynki

Czemu tak ? Nie możesz użyć time() + czas budowy budynku i if(time() > czas ukończenia budowy) { dodaj poziom budynku } ?

Trio - nie możesz zrobić stronicowania :f ?

Opublikowano

1. Surowce

Moje surowce są liczone tak że co 1 sekundę dodaje się 10 każdego surowca (JavaScript), myślę nad spróbowaniem zrobienia skryptu który sprawdza czy gracz jest online i w obu przypadkach uruchamia skrypt, ale nie jest to takie łatwe dla mnie ;) Pewnie o tym dobrze wiesz.

2. Budynki

Mój czas budowy jest liczony w skrypcie JS, po zakończeniu się "timera" wykonuje się skrypt php zawarty w pliku (to on dodaje poziom itd.). Nie wiem po prostu jak umieścić skrypt JS żeby się wykonywało nie zależnie czy gracz jest w grze czy nie.

(Może if($player['status'] == "online") {

// BUDOWA

}else{

// BUDOWA

} )

Myślę też nad cronem, ale na tym hostingu który używam niestety go nie ma.

3. To już zrobiłem ;) Tylko jak widzę nie zaktualizowałem postu.

Opublikowano

$zmienna = (int)$zmienna;

if($zmienna < 0) {

$zmienna = 0;

}

To jest pełne zabezpieczenie liczby !

Chyba sobie żartujesz z tym pełnym zabezpieczeniem.. INT w PHP nie jest takie jak np. w C/C++, ponadto w niektórych wersjach Apache odpowiednio spreparowanym kodem można wywołać ciekawy error.

Dlatego IF(is_numeric())+bind w PDO.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...