Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Problem] Straszliwe lagi na slabym sprzecie.

Ethelv

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Czesc . Wczoraj zainstalowalem WoT'a . Z myślą o tym , że mam słaby komputer pościągałem przeróżne ulepszacze typu WoT Tweaker , gorsze teksturki i WoT Booster. Gdy włączyłem grę dostałem zaskakująco małą liczbęFPS ( max 12 ). Mam pytanie. Czy jest możliwość lepszego zoptymalizowania gry by uzyskać większą wydajność?

Konfiguracja Komputera:

Procesor : AMD Sepron 2600+ 1,71 GHz

Ram : 1GB

Karta Graficzna: 128 mb

Z góry dziękuję za odpowiedzi.

1329762369-U274919.png
Opublikowano

Sam mam kompa okolo 8 lat :D ale jeszcze jako tako daje rade w WoT mi dochodzi do 25fps na mapach otwartych gorzej juz mapy z budynkami ;d wtedy fps do 10 max xD

Przerwa w grze

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Ustaw priorytet na wysoki, przejdź w plan zasilania (znajdź w panelu sterowania) i ustaw wysoka wydajność. Polecam ejszcze gamebooster, ale poprostu masz sprzęt nie nadający się do worldoftanks.

Masz jakiś problem bądź pytanie dotyczące komputera? Napisz do mnie, a postaram się ci pomóc.

Opublikowano

Takie pytanie do GameBostera..

Bo nie wiem co on może pomóc, bo moja siostra nie może grać Simsy 2, bo się zawiesza i brak odpowiedzi.

Ma laptopa.. to ten gamebooster jej pomoże ??

x

Opublikowano

Ale to jest definitywnie za słaby sprzęt i też nie można za wiele oczekiwać. Można powyłączać niektóre efekty, ale to za wiele nie zmieni.

sig2@500926585@eu@2@1@11111111111111@1100110111110@01101@pl@0.png
Opublikowano

Ciężko cokolwiek wyciągnąć.

Sam miałem:

• Intel pentium e2140 2x1.6GHz
  • Grafa 128mb
  • Ram 1GB

i tak samo muliło.

Dokupiłem 2gb ramu czyli razem 3gb i działa płynniej potem grafa NVidia 9600 GT i dopiero coś można ugrać.

Takie karty nie są drogie pod warunkiem, że masz pod pci-e grafe, bo jak AGP to nie warto kupować.

1365881062-U68160.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...