Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Prawa autorskie mojang

slawekja

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć, jak dobrze wiem, mojang zakazal udostepniania np. folderu .minecraft, lecz wichu1993 to udostepnia i to jeszcze na youtube, czy jest to jakas luka w prawie ze on niema konsekwencji?

Lemury nie śpią!

Opublikowano

Hmm... raczej nie. Ale w sumie co to za pytanie? o.O

Jak chce to niech udostępnia, poco nam się zastanawiać czy będzie miał przez to jakieś konsekwencje czy nie -.-.

Bywalec
Opublikowano

Np. u nas na forum nie wolno rozpowszechniać .minecraft, ale wolno sam folder z modami.

Udostępnianie .minecraft to piractwo, ale prawie nikt się nie zabiera za rzucanie sprawami po sądach i zabieraniem premium, bo to nikogo nie obchodzi.

Przecież każda firma, strona ma swoje prawa autorskie, nawet jak ja napiszę tut'a i ktoś go skopiuje bez mojej zgody może ponieść jakieś konsekwencje ;).

5jJNSGS.png

Gość LastPhoenix450
Opublikowano

Prawa autorskie należy szanować, zwłaszcza jak nam się coś podoba, to kupując to pomagamy. Aczkolwiek jest obecnie 6,110,059 ludzi, którzy mają oryginałke, więc raczej mojang nie lata za wszystkimi i banuje...

Opublikowano

Gówno prawda to co piszecie :)

Mojang jest zadowolone z modowania minecrafta bo dzięki temu ludzie grają ;)

Ale nie wolno dawać minecraft.jar z pirackiej wersji

Opublikowano

aż żal mi jak was słucham za co mają go zbanowac ? za to że wichu daje folder w modpacku o nazwie ''to do .minecraft'' i 2 ''to do minecraft.jar'' i w tych folderach nie ma plików z oryginalnego minecrafta tylko same pliki modów ktore się tam znajdują a więc posumowując mody są robione dobrowolnie i darmowo a więc można je w taki sposób udostępniac a jeżeli by zainstalował mc i udostępnił wszystkie pliki to wtedy jest to jako piractwo

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...