Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Konkurs w AutoIT czy ktoś miałby ochotę porywalizować?

Konkurs w AutoIT  

8 użytkowników zagłosowało

1. 1. Wybierz temat przewodni na konkurs

• Edytor gry 2D czyli program tworz?cy gr? wg wytycznych
      1
    • Bot do gry przegl?darkowej
      5
    • Program kontroli komputera (nie myli? z kontrolowaniem)
      0
    • Najlepsza animacja real time
      2
  2. 2. Czas jakiego b?dziemy potrzebowa?:

• 3 dni
      2
    • 7 dni
      3
    • 14 dni
      1
    • Do ko?ca miesi?ca
      2

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

troszke biedne tematy, ofc bez spiny

jedynie 5 mi się spodobało jakotako, lecz nie wiem ocb, o generator gry czy edytor mapy gry?

@edit

ooo bot do gry przeglądarkowej:< szkoda że już zacząłem jednego i to by bylo nie fair

Opublikowano

Jak chcecie konkurs, to pierwszą rzeczą, jaką powinieneś zrobić (autorze), to napisać do jednego z globalów, i wyżej o pozwolenie. Jeśli takowe wyrażą, śmiało sam możesz organizować konkurs.

2009 - słyszysz mnie?

Opublikowano

Tylko zauważ jaka jest nazwa tematu a potem się czepiaj bo zdaję się że początkowe założenie miało na celu sprawdzenie ile osób,jaki temat,kto,co,jak.

Czy tak nie było czasem? ...

Opublikowano

Arkeus ma racje Larronie ;)

Co do tych wyżej o nagrody nie mamy co się bać :)

Z 4grr rozmawiałem dzień przed założeniem tematu i zgadzał się ale żeby byli chętni więc skoro są to można startować tylko niech tu 4grr napisze co i jak ,zamknie ten temat, zalozy nowy i jazda :)

Opublikowano
No tak ale jakie my mamy szanse np z Soplem to tak jak my byśmy kazali wam pisać bota do Tibi....

jeśli chodzi Ci o pisanie botów, to jestem w tym 0x00FF00 i prawdopodobnie byłbym gdzieś pod koniec stawki.

Bot to zuy, bardzo zuy pomysł. Najlepsze byłoby zrobienie demka ;P

Opublikowano

Mi by w sumie odpowiadalo bo mam przygotowany bardzo dobry projekt jesli chodzi o bota D:

Ja nie wiem oco chodzi z tym demkiem.

Niech ktoś w końcu zdecyduje na jaki temat piszemy itp.

Opublikowano

Dodana ankieta. Głosujcie i stworzę oddzielny temat i jedziemy z tym :)

Najwyżej dostanę warna , who cares :)

Póki co o jury został poproszony Hfaua, jack, 4grr .

Myślę ,że wystarczy , chociaż Hfaua pewnie nie będzie miał czasu albo ma mnie dosyć i dlatego nie odpisuje na Hamachi :P

Opublikowano

<offtop>Sorry, lapka nie wyłączałem parę dni, bo mi się Max Payne i BeeF kradł, a Hamachi wyłączyłem i się przy autostarcie nie włączał :] Odpisałem na PW ;)</offtop>

Co do tematu, to dzisiaj w szkole, na niemieckim tak sobie myślałem co by napisać i może coś podobnego do Żółwia (Logo Komeniusz)? Masz konsolkę, wpisujesz w niej polecenia, możliwość pisania procedur, ekran na którym to rysuje, co kto chce, nawet to szybkie nie musi być. Można by nawet rozszerzyć funkcjonalność Żółwia :) Tylko nie wiem, czy to nie będzie za trudny temat na taki konkurs.

Opublikowano

@up. pisałem coś takiego. Jest w gotowych skryptach prosta wersja takiego czegoś. Nie jest to aż tak trudne, wystarczy sparsowanie tekstu + execute(). Całkiem spoko temat. Gorzej tylko potem z powtórz i jeśli by było. Jednak nie wydaje mi się przyjemnym zajęciem pisanie takiego programu

@down. nie wiem, ale jak ten temat będzie tematem konkursu, to rezygnuję, bo nie mam zamiaru pisać bota. Chujowe zajęcie.

Opublikowano

Jasna cholera :) Jakim cudem ktoś wybrał w ankiecie bot do gry przeglądarkowej? o.O

Trochę mało ambitne i nie wiem po co wrzuciłem na liste , mea culpa :P

Głosujcie na coś innego a nie na to jak chcecie się nauczyć czegoś więcej bo radość z grzebania w internecie po informacje do bardziej złożonego programu jest większa niż to gdy wiemy,że już to umiemy :)

Bota pisał każdy a pozostałych trzech nie sądzę :)

PS: zamykam ankiete o 23 dzisiaj i zaznaczam ,że jest tylko opiniodawcza :D

@DOWN:

4grr jest pewien ,że ja - tyle że ja jestem bardziej od strony przygotowania ;p

Oficjalnie niech on będzie bo ja chcę wziąć udział :)

Opublikowano

@Sopel

Wiem, że nie jest trudne dla Ciebie, ale reszta z biorących udział w konkursie raczej by sobie z tym nie poradziła za dobrze, chociaż zawsze można spróbować ;] Chciałem to napisać (ofc nie w AutoIt), żeby sprawdzić jakie by to było szybkie, bo żółwik czasami przy jakiś złożonych akcjach wolno chodził (zapierdalał po ekranie równo, ale i tak nie tak szybko). 4ggr organizuje ten konkurs, czy Ty wojtek?

Opublikowano

Napisanie takiego bota nie stwarza żadnych problemów nawet mało doświadczonym zawodnikom. Nie ma sensu czegoś takiego robić, bo co będziemy mieli oceniać? Bo napisanie pętli w której się po kolei wykonują czynności które są zaznaczone w checkboxach to bez sensu... W tydzień napisać takiego bota do prostej gierki to żadne wyzwanie. No chyba, że skusicie się na coś trudniejszego? 4ggr kiedyś pisał bota do plemion, obsługiwanie setek wiosek, synchronizacja ataków, przesyłanie surowców, nie pamiętam co tam jeszcze miało być (BTW. 4ggr, skończyłeś go?). Do tego, żeby sprawdzić wasze boty w praktyce będziemy musieli zakładać tam konta, a zawodników jest 5 chyba, to pięć kont zakładać, to nie wiem, czy komuś z jury się będzie chciało :)

Opublikowano

Poco na każdego bota inne konto jeśli się mogę spytać ? :D

Wyzwania dla ciebie nie ma może dla innych możliwe że jest(chyba że pisze się to na odp******)

Opublikowano

No ale powiedzialeś ze na plemionach no więc mówię że wystarczy 1 wiocha żeby posprawdzać a tam :D

Nie wiem róbcie co chceta :D

Opublikowano

Zamykam posiedzenie , koniec ankiety :)

Już wiecie ,że konkurs potrwa 7 dni i ,że na pewno nie będzie to bot :)

Dlaczego? Bo większość osób wybrało logicznie temat łatwy w myśl : "O to jest proste na to zagłosuję" dlatego odpada. Ale nie martwcie sie dla pocieszenia: żadna pozycja z listy nie wygrała bo świetny pomysł podsunął Hfaua i brawa dla niego !:D

Zaraz opracuje temat i 4grr jutro opublikuje ;)

Nagrody już omówione z globalami :)

Do zamknięcia

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...