Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[TuT] Solidny zarobek solar

Chyba Klamiesz

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam , to jest mój pierwszy poradnik więc proszę o wyrozumiałość

:)

Co będzie nam potrzebne ?

- Postać 11-99lvl

- Kamermod najlepiej najnowszy

- Cierpliwość , czas i chęć zarobku

Co robić ?

1.Pobieramy klienta globala PL z oficjalnej strony , patchujemy go i torrentujemy.

2.Pobieramy kamermoda ze strony

[url="http://www.metin2mod.tk"]www.metin2mod.tk[/url]

i instalujemy w naszym folderze , tam gdzie mamy metina.

3.W config.exe wybieramy rozdzielczość 800x600 windows mode i potem włączamy 2klienty.

4.Logujemy się na dwa różne konta (w moim przypadku jest to 28woj i 1lvl)

5.Tymi oboma postaciami bierzemy ze sobą PT (party) i tym 1lvlem się wylogowujemy.

6.Następnie tym 28lvlem wciskamy w grze F6 i wybieramy Pickup(dh).

7.Kradniemy drop (nakierowując myszką na item który komuś dropnął)

Gdzie kraść drop ?

Ja osobiście dziś od 7rano do 12 kradłem non stop w Imha (miasto przeklętych zwierząt - dropią tam bronie na 30lvl) to ukradłem 7fmsów , 3koziki , jeden antyk i 4naszyjniki 500hp-1500hp co nam daje sporo kasy.

Pozostałe miejsca to :

- Pustynia (czekamy aż ktoś przyjdzie zabić pustynnego żółwia i po prostu kradniemy mu szkatułke i tak dalej , sprzedajemy ją na rynku.

- Piekło (to samo co na pustyni lecz boss nazywa się ognisty król.

- Okolice DT znajduje się tam zjawa żółtego tygrysa - dobry zarobek bo kamyczek nawet (lub w świątyni hwang jest też reinkar , ale z niego słaby drop.

- Pozostałe bossy znajdziecie na wikimetin2 :)

Zarobek IMHA

1.Wchodzimy na konto najlepiej 15lvl-30lvl z dobrym EQ żeby nie paść , bo jak wiemy moby są agresywne.

2.Wciskamy podczas gry F6 , następnie włączamy tam speedhacka (polecam 500) i drophacka.

3.Biegamy za droperami i czekamy na farta i im po prostu zabieramy:)

4.Są małe szanse na bana bo kto nas zgłosi?? BOT ? który sam używa hacków ? chyba nieee :P

Myślę że poradnik się przyda dla graczy którzy się głowią nad zarobkiem na solarze :)

P.S Ja nie blokowałem Hackshielda i bana nie dostałem , a kradnę od 2tygodni :D

[img]http://havitus.pl/screeny/sygnatura.gif[/img]

Gość daronian
Opublikowano

Normalny poradnik i dobrze opisany. Jak by co to piszemy "oboma", a nie "obyma."

To bardziej opis cheata, a nie zarobku, ale OK.

Proponuję też czekać na Eventy Zuo - trzeba być ostrożnym!

Można też żerować w zwykłym lesie i red lesie.

Co do tuta masz laika.

Opublikowano

Byłem pewien że pisze się obyma :P . Za chwilę poprawię , a potem dopiszę o tych lasach i wkleje mapki z oznaczonymi miejscami.

Opublikowano

jeśli ktoś chce tak kraść drop to POD ŻADNYM POZOREM NIE RADZĘ IŚĆ DO RED LASU kraść dropu z metków

jest to praktycznie 95% że dostaniecie bana :P

zastanawiacie się pewnie dlaczego ? otóż odpowiedz jest prosta :)

GMowie mają listę graczy razem z lvlem znajdujących się w danej lokacji jaką jest np red las i jeśli widzą tam jakiegoś nisko lvlowca to od razu idą go sprawdzić a na pustyni czy orkach to za bardzo nie chce im się sprawdzać kto tam biega :)

1363095337-U286162.png
Opublikowano

Tak , masz rację teraz to łatwo wyłapać bana bo w red lasach są wysokolevelowe postacie w tym te co kupują wiele rzeczy w IS , a team nie chce ich stracić , bo to KOPALNIA ZŁOTA .

P.S Jakby co mój nick to Crystal i pewnie ktoś mnie zna :D wiele dropu z metków w dolinie/sohan sprzątnąłem :D

Mi 3dni temu groziło z 8osób z tekstem "Masz bana , już pisze do supportu" ale to tylko groźby , nie chce im sie zgłaszać :D

Opublikowano

Tak , masz rację teraz to łatwo wyłapać bana bo w red lasach są wysokolevelowe postacie w tym te co kupują wiele rzeczy w IS , a team nie chce ich stracić , bo to KOPALNIA ZŁOTA .

P.S Jakby co mój nick to Crystal i pewnie ktoś mnie zna :D wiele dropu z metków w dolinie/sohan sprzątnąłem :D

Mi 3dni temu groziło z 8osób z tekstem "Masz bana , już pisze do supportu" ale to tylko groźby , nie chce im sie zgłaszać :D

Zobaczymy jak Ty zaczniesz bić te metki i ktoś przyjdzie i Ci "sprzątnie" loota i jak dostaniesz bana to na ip, wiem bo ja dostałem na solarze za bota ale na szczęście zmienne

Opublikowano

Ale kraść na Imha czyli jak biegać za typami ciągle?

Ps. Zanim się podejdzie można zaliczyć zgona, a potem podlecieć na ghost ^^ tylko należy pamiętać, że max 3 minuty bo do miasta da. :)

Opublikowano

Wiem że można na wszystkich , wpisałem solar ponieważ w imha jest mnóstwo botów , co nam daje 24/7 kradzież dropu.Oczywiście mam na myśli że możemy wejść o byle jakiej godzinie , boty i tak będą :)

Opublikowano

czyli waszym sposobem za zarobek jest okradanie innych graczy ktorzy graja uczciwie?Aha to tylko wam pogratulowac ze nie umiecie sie czegos sami dorobic.Teraz wiem jakie noobki lataja mi na solarze po red lesie;)

Opublikowano

czyli waszym sposobem za zarobek jest okradanie innych graczy ktorzy graja uczciwie?Aha to tylko wam pogratulowac ze nie umiecie sie czegos sami dorobic.Teraz wiem jakie noobki lataja mi na solarze po red lesie;)

Jesteś na forum o cheatach, botach i bugach i marudzisz, że gramy nieuczciwie... pomyśl... Sam nie lubię jak ktoś mi kradnie drop, no ale cóż. Trzeba z tym żyć...

Słuchaj, podasz dokładnego linka do tego moda?

Wejdź tutaj:

metin2mod.tk

Wchodzisz w zakładke Metin2mod PL i pobierasz...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...