Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Q] Panther vs. Tiger

piterhehe

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Moim zdaniem Tiger, ale to zależy od czego co chcesz robić.

Np. Chcesz czołg średni i zajeżdżać Mausy od tyłu weź Pantherę, chcesz siać postrach w czołgach weź Tigera.

sygnatura111.jpg
Opublikowano

Takie tematy nie mają dużego sensu ze względu że są to czołgi z zupełnie innej beczki. To jak się pytać co lepsze pomarańcza czy banan (sry bartollo xD). Każdy ma własny gust a obiektywne ocenienie tych dwóch czołgów jest nie możliwe.

Opublikowano

co dokładnie a ja wolę arbuza więc to że lubię truskawki nie robi do tego że banan jest lepszy niż pomarańcza.

Opublikowano

No to tiger - podręcznikowy HT. Dobry pancerz niezłe działo, mniejsza mobilność, ale nadal zadowalająca.

panthera- med niestety więcej się nie wypowiem . Medy zazwyczaj pomagają gdzie się da lub mogą zrushować

Opublikowano

Tygrys jest najsłabszym HT VII tieru ma słaby pancerz 100/82/82. Chociaż z wyglądu jest piękny, to nie ma pochyłych płyt pancerza, grając nim trzeba pamiętać o kątowaniu. Działo takie sobie jedynie 88mm z penetracją co prawda 203 ale obrażeniami 240. Ma najwięcej HP z cięzkich VII tieru. Często losuje na X tiery. Gram nim też na testowym serwerze i wydaje mi się, że działo ma jakby większą przebijalność niż normalnie. Może coś poprawili, albo ruscy grają jak nooby.

Co do Pantery-jest to typowy MT z niezłą szybkością i zwrotnością. Słabe dzialo 75 mm z dmg 135 jest co prawda długa lufa, wiec można sie w snajpera bawić, ale obrażenia są śmieszne. Przed ulepszeniem najsłabszym punktem czołgu jest wieża, która ma tylko 45/45/45. Zauważyłem, że większośc ludzi nie zdawała sobie z tego sprawy i ładowała mi normalnie w nadwozie.

Oba czołgi to legendy i jak ktoś stawia czysto na zabawę to na pewno powinien zagrać tymi pięknymi maszynami.

Gdybym miał jednak polecić coś VII tieru z niemickich to byłaby to Jagdpanthera mój ulubiony TD niski, szybki, zwrotny, pochyła przednia płyta bardzo dobre działo 105. Bardzo przyjemnie mi się nią grało i błyskawicznie doszedłem do Ferdynanda.

• 4 miesiące temu...
Opublikowano

Po pierwsze Wszystkie czołgi są dobre to zależy jak graćie , ustawianie sie kątem i itp.

Propunuje żebyscie jechali sobie na T-29, albo na JagdPzlV

W garażu : T-29,T1 Havey , M3 Lee , Ferdinanda , M7 Priest ,

Chciałbym mieć Isu-152 , ARL 44 . :)

Opublikowano

Ja Tigera miałem już dawno i prawdę mówią ma bardzo czułe boki .

Czasami mniejszy tier mi zabierają Połowę HP jak mi strzelą w BOK.

Nie wiem czemu.:|

Opublikowano

@Up

Nie widzisz że to odkop?

@Topic

Nie ma porównania przecież to są dwie różne rzeczy med i heavy

Widzę ale sądziłem ,że ktoś mi odpowie czemu ,mhm..napisze do cb na PW jak dam radę.

P.s:Sorry za zbędny komentarz.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...