Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Pierscien Expa a 200% Expa

Gość Teils2

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witajcie mam takie pytanie czy Pierscien Expa z IS daje tyle co 200% expa dane przez GM'a? Z góry dziękuje.

Opublikowano

Nie, pierscien expa daje 50% expa.

Np. masz na serwerze 300% procent expa, to z pierscieniem bedziesz mial 450%. (300:100.2 = 150 , 150 + 300 = 450) Voila :)

61093c6efb.png

Opublikowano

Dzięki, bo chodzi mi o blokowanie expa ;D

Opublikowano

nie. To się sumuje nie mnoży pytałem raz GM. 350% gdy jest dane 300%. 300% + 50%...

Gość daronian
Opublikowano

Telis2, możesz rozwinąć swoją myśl co do blokowania doświadczenia? Np. na serwerach prywatnych masz odpowiedni pierścień, t.zw. "anty-expa".

Co do ogólnego pytania z tematu, to PD'ek z Item Shopu daje 50%, dodatkowo masz niektóre bonusy do itemów, które dają po 20%.

Czasem na OX można wygrać PD'ek, który zamiast 50%, daje też 20%. To zależy.

Opublikowano

Na niektóych Prywatnych Serverach posiadając Pierscien Expa na 75lv. w grocie wygnańców exp sie blokuje.

Opublikowano
Wszystkie pierścienie zdobyte w grze zawsze dają 50% expa. Niezależnie czy to priv czy global.

UP nie dobijaj mnie hah xD pierscien z metka 90lv na 1h daje 100% expa ;) widac ze nie grasz za wiele w metina ;)

Opublikowano

@2x up

Po 1 nie każdy pd daje tyle samo.

Po 2 na prywatnym serwerze możesz ustawić ile ma dawać (jeśli potrafisz) ;)

//Mamy od tego dział.

Opublikowano

Po 1. Pd zależne od serwera jest głównie na 1 h średnio nawet może być w bonusie lewym górnym roku dodadkowy exp o ileś tam dni.

Po 2 .Na privach pd inaczej działa niż na pl

Po 3 .Choć byś nawet bił potwory gdy masz o pare naście leveli niż ty mniejszy to mało PD dostaniesz

Po 4 .Najlepiej dropić pd to więcej można użyć nie trzeba się przejmować o kupnie z is .

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...