Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Logitech X-530 / Buczenie

SupaFly

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć. Wczoraj przyszły mi nowo zakupione głośniki 5.1. Zaraz po podłączeniu zaczęły mi buczeć. Jeżeli mam na analogowym ustawioną głośność minimalną to głośno mi buczy. Wraz ze wzrostem głośności buczenie cichnie, w połowie praktycznie zanika i pod koniec, jak już jest praktycznie najgłośniej jak się da buczenie wzrasta. Czym może być to spowodowane?

http://www.asus.com/Motherboards/AMD_AM3/M4N68TM/

- To jest moja płyta główna.

Podaję link do płyty głównej gdyż mam zintegrowaną kartę dźwiękową.

1321371703-U173186.png

Sygnatura by SiemaHeniu

Mój Profil

Opublikowano

Spróbuj podłączyć głośniki do innego pcta. Jeśli będą buczeć, znaczy, ze dostałeś wadliwe głośniki. Jeśli przy innym sprzęcie nie będą buczeć, to podaj jaką masz dźwiękówkę.

Opublikowano

gdzieś jest wadliwe połączenie i sprzęga masa cyfrowa z analogową

spróbuj uziemić głośniki najlepiej od głównej obudowy głośników do np kaloryfera :)

w razie problemów osobnym kablem połącz masę wzmacniacza z komputerem

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

licznik-54-96732-stat.png

Opublikowano

Dzwoniłem do nich przed chwilą. Kolega ma nowego kompa, to pójdę podłączyć. Jeżeli nie będą buczały to wina leży po mojej stronie, a nie po głośnikach. Jeżeli będą nadal buczeć to wystarczy, że odeślę im te głośniki i przyślą mi całkiem nowe.

Spróbuj podłączyć głośniki do innego pcta. Jeśli będą buczeć, znaczy, ze dostałeś wadliwe głośniki. Jeśli przy innym sprzęcie nie będą buczeć, to podaj jaką masz dźwiękówkę.

Czytaj uważnie ;) Mam zintegrowaną dzwiękową, a link masz w temacie.

1321371703-U173186.png

Sygnatura by SiemaHeniu

Mój Profil

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...