Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Q]Skromne pytanie dla graczy #1 :)

Andraf

Ankieta dotycząca modów  

27 użytkowników zagłosowało

1. 1. Jakie modyfikacje widzisz na serwerze?

2. 2. Dodasz co? od siebie?

3. 3. Zagra?by? na takim serwerze?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Hej ludziska! W dość niedalekich planach mam wystartowanie z małą siecią serwerów (3) Minecrafta. Nie chcę za dużo zdradzać, ale jednak chcę was prosić o wasze zdanie, które dla mnie jest bardzo ważne. Pierwszym serwerem będzie serwer z modami i o niego się rozchodzi. W ankiecie umieściłem mody, które biorę pod uwagę, więc zależy od was, czy pojawią się one na serwerze! :-) Jeśli macie jakieś propozycje, to bardzo chętnie ich wysłucham. Sieć szkieletową już mam, pozostaje drobna konfiguracja pluginów i stworzenie zarysu mapy. Myślę, że 75 slotów w zupełności wystarczy na serwer, ale jeśli będzie więcej graczy (w co szczerze niestety wątpię) to ten limit będzie można zwiększyć gdzieś do 250. Pozostaje mi jeszcze popracowanie nad własnym launcherem, który prawdopodobnie będzie potrzebny. Serdecznie zapraszam do udziału w ankiecie jak i do dyskutowania na temat serwera i modów, które chcielibyście zobaczyć:-)

Opublikowano

odziwo nie widziałem żadnego na serwerach ktorych grałem albo nie zdawałem sobie sprawy że którychś z nim tam był xD

ode mnie mozesz dodac mcMMo

Opublikowano

Obawiam się, że Car Mod może znacznie laggować, a wykładać ponad 400zł co mieś z własnej kieszeni na dedyk, który to dźwignie będzie ciężko. Przy aktualnym wydatku też nie będzie łatwo, ale jakoś dam radę :P

Dzięki za propozycje :)

Opublikowano

Haha. Zaznaczyłem prawie wszystkie. Słuchaj, wszystkie mody są wspaniałe i mają to coś. Im ich jest więcej (w miare możliwości - maszyna itp.) to dodawaj ich jak najwięcej..

Zaznaczyłem te, które znałem czyli

-

Industrial Craft 2 (TAKŻE POLECAM)-

Balkons Weapons Mod

-Buildcraft (UJDZIE)

-Computer

-SmartMoving

-ThaumCraft (BARDZO POLECAM)

-Equivalent Exchange (BARDZO POLECAM)

-Twilight Forest (ZAJEBISTA MODYFIKACJA)

Opublikowano

Nie wiem jak wyjdzie z Twilight Forest i ThaumCraft, ale postaram się coś z nimi zrobić, jeśli są tak cenione przez graczy - serwer jest dla was :)

Maszyna to I5 4x2.66Ghz + 16gb ram, więc przy 100 osobach powinno pociągnąć z dodatkowym serwerem, który będzie miał mniejszą ilość pluginów (Hardcore mod, że tak zdradzę ;-p )

Każda wasza opinia znaczy dla mnie wiele, ponieważ chciałbym ten serwer stworzyć taki, żeby przyciągał graczy :-) Muszę jeszcze koniecznie ogarnąć własny launcher, a to łatwe nie jest, ale za to umożliwia szybkie aktualizacje bez zbędnych problemów :-)

Opublikowano

Dodaj do ankiety factions , przydatne zamiast cuboidow :)

Osobiscie wybralem industral craft 2 i build craft

31588_504168146284703_1440492924_n.jpg
Opublikowano

Dodaj do ankiety factions , przydatne zamiast cuboidow :)

Osobiscie wybralem industral craft 2 i build craft

Factions to plugin, który strasznie ogranicza możliwości graczy. Planowałem zrobić z tego serwera taki survival z modami :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...