Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Problem]Firewall

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam wczoraj po zresetowaniu firewall pokazał mi się ten błąd

/etc/rc.d/ipfw: WARNING: $dummynet_enable is not set properly - see rc.conf(5).

/etc/rc.d/ipfw: WARNING: $firewall_nat_enable is not set properly - see rc.conf(5).

Firewall rules loaded.

/etc/rc.d/ipfw: WARNING: $firewall_logging is not set properly - see rc.conf(5).

/etc/rc.d/natd: WARNING: $natd_enable is not set properly - see rc.conf(5).

po tym błędzie nie mogę zalogować się do dedyka . Potrzebna mi jest jak najszybsza pomoc

Opublikowano

Posiadam najnowszego Ferivall napisz na pw to ci pomogę

Daj +++ jak pomogłem to nie boli ;)

photo-508875.jpg?_r=1346228684?_r=367a215599c3af8cfbe4b54722a4b1a3

Opublikowano

Te błędy oznaczają, że w rc.conf są błędnie skonfigurowane te wpisy (lub wcale ich nie ma, jeśli są wymagane) zapewne załadowałeś również błędne regułki firewalla takie, które zablokowały całkowicie serwer. Najpewniej błędnie skonfigurowałeś wpisy. Użyłeś 'yes' zamiast 'YES';. Posprawdzaj. Strzelam że masz dedyka w ovh. Spróbuj rescue albo kvm. Rescue w ovh to albo qemu z podmontowanym dyskiem, albo system zabootowany z ich bsd, po sieci bez ruszania dysku dedyka. Montujesz sobie wtedy na takim rescue swój dysk w read-write poprawiasz ustawienia i restartujesz. W panelu to jest pod opcją netboot, czy coś.

Opublikowano

Jeśli dedyk nie chce odpalic, pozostaje odpalic go w trybie awaryjnym. wylacz firewalla i odpal normalnie.

sprawdź wpisy, czy nie maja błedu.

Opublikowano

Dodam od siebie , że po takim błędzie z Twojej strony ciężko będzie postawić dedyka na nogi. Ja zawszę Firewalla instaluje jako jedną z pierwszych rzeczy, ponieważ już raz pliki w taki sposób straciłem :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...