Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Więcej FPS'ów na laptopie.

xDanielPL

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć ! Od około pół roku gram w minecrafta i grałem na modzie Optifine i texturepack'u Faithfull, wtedy jeszcze gra chodziła dosyć normalnie, zaś ostatnio zaczęła się troszkę zacinać (nie mówiąc o nagrywaniu). Mam laptopa Dell, Intel? Celeron? CPU 900 @ 2.20Ghz, 3,00 BD pamięci RAM, 64 bity, Windows 7 Home Premium. Chciałbym, aby ktoś zrobił ss'y lub napisał jak skonfigurować minecrafta (z OptiFine'm) lub program jakiś do nagrywania by gra chodziła normalnie (dość szybko). Podczas gry mam ostatnio max 60 FPS, a nawet po 10 FPS. Podczas nagrywania do wg. 1-10 FPS. Z góry dziękuję i będą like.

Opublikowano

@IgorekMiss

Próbowałem i nic :/ Wtedy nawet mniej FPS'ów.

Pobierz GameBooster.

Mógłbym się dowiedzieć co to jest, jak to działa itp. ?

Opublikowano
Game Booster ? program służący do optymalizacji komputera pod kątem gier. To darmowe narzędzie od firmy IObit zapewni nam wysoką wydajność przy wymagających grach, bez konieczności ulepszania sprzętu.

Aplikacja ta oferuje szereg różnych ustawień, które mają na celu podniesienie wydajności systemu, kluczowym elementem programu jest jednak funkcja o nazwie Tryb Gracza. Pozwala on na tymczasowe wyłączenie zbędnych usług i programów oraz uwolnienie jak największej ilości pamięci RAM, abyśmy mogli swobodnie i komfortowo grać w ulubione gry. Dzięki zmniejszonemu obciążeniu, uruchomiona gra może skorzystać z maksymalnej ilości zasobów sprzętowych, co powoduje, że działa ona płynnie. Po zakończonym graniu można wyłączyć swobodnie Tryb Gracza ? sprawi to, że wszystkie usługi i programy, które działały przed uruchomieniem tej funkcji, wrócą na swoje miejsce i będą pracowały tak, jak wcześniej.

I polecam Ci pobrać tego gamebosstera, na moim laptopie miałem podobny problem, a teraz po zainstalowaniu GB jest o wiele lepiej ;)

elo jak tam rzycie?

Opublikowano

Dzięki ! Pomogło, ale jest jeszcze jedno "ale". Podczas nagrywania Frapsem od 1 FPS do max. 10 FPS. Macie może jakiś program do nagrywania by się nie lagowało ?

Opublikowano

@UP Już od 1.0 nie...

GameBooster i jazda. Jeśli nadal nic nie pomaga użyj programu CCleaner, którzy oczyści twój komputer od zbędnych gówien. Możesz również sam zrobić trochę miejsca na dysku, usuń pierdoły itp. Cofnij się do wersji starszych poprzez program Minecraft Version Changer i zobacz czy wtedy nadal masz spadki FPS'ów. Zmień widoczność na Short, Tiny - pobaw się w opcjach.

Opublikowano

Ja bym zrobił tak:

• Reinstall javy
  • Reinstall MC
  • CCleaner
  • Program do napraw rejestru(nie pamiętam jak się nazywa)
  • Podczas grania bym wyłączył wszystkie procesy oprócz systemowych,javy i tych co muszą być.
  • Odkurzył/przeleciał sprężonym powietrzem: wiatraki i cały komputer w środku(Oczyścił go z kurzu)
  • Popróbował bym dać na 2 rdzenie(Chodź ja miałem od początku)
  • Optfine
  • Tekstur packi 16x16/8x8
  • Nie zaśmiecanie dysku systemowego grami,zbędnymi programami itp.
  • Granie w oknie+wyczyszczony pulpit na maksa+czarna tapeta(To wszystko bierze ram!!!!)
  • Jeżeli masz w biurku i ściana kompa z otworami wentylacyjnym ma na przeciwko siebie ściankę to wyciąg kompa tak by ta ściana była wolna.
  • GameBooster(Tylko uważaj jak masz dużo programów włączonych normalnie bo jak wyłączysz go to wszystko naraz się włącza)
  • Najnowsze stery.
  • A gdyby nie pomagało to reinstall systemu
  • A gdyby nic kompletnie już nie pomogło to format

1325845644-U48159.gif

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...