Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Problem z minecraftem.

brtos2

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, mam straszliwy problem z mc, dokładniej z moim serverem. Od wczoraj (27 maj - poprzedniego dnia wyszła nowa wersja craftbukkita) mam taki głupi problem, że gdy używam komend (szczególnie tych z magiczną siekierką i gamemodem) monitor mi sie wylacza, rozlacza mi się net, słyszę muzyczkę z mc i komputer się wyłącza w połowie, tak jakby przechodził w uśpienie ale nie mogę go "obudzić" ;] Potem jak włączę server spowrotem to kopiuje mi się teren i przenosi gdzieś w okolice domów. Często to uśpienie się pojawia, gdy klikam strzałkę w górę, ale wszystkie przyciski zasilania mam ustawione, żeby mi nie wyłączały komputera, więc nie wiem. Mam Windowsa 7 Home Premium, i dobrego kompa. 4gb RAM procek dwurdzeniowy 3GHz. Ten błąd pojawia się tylko w minecrafcie. Proszę o pomoc bo to strasznie utrudnia grę. A gdy wgram starszego craftbukkita ( bo myślę że to on może być przyczyną) to wszędzie sie spawnują kostki magmy.

Opublikowano

Proponuje usunąć wszystko związane z serwerem oprócz folderu world , potem dokładnie (polecam zobaczyć jakiś poradnik na yt) zobacz krok po kroku jak się robi serwer bukkit i do foldera z serwerem przenieść tego save (czyli folder world)

Edit - Polecam również spróbować zrobić serwer zwykły (nie bukkit) tylko dla przetestowania.Jeżeli na zwykłym nie będzie takich problemów to możliwe , że masz coś z craftbukkitem.

1361453243-U739101.png

Opublikowano

To, oczym pisałeś na początku już robiłem, jutro spróbuję jeszcze raz. Co do tego jak się robi server to wiem, ażtak ciemny nie jestem ;] A nie-bukkita nie zrobię bo mam zmienne ip i nie mogę go nawet odpalić. narazie spróbuję grać na starym bukkicie.

Opublikowano

Sprawdź zawartość plików serwera mogą coś tam ukrywać lub zainstaluj sterowniki do karty graficznej ,

Opublikowano

Mam craftbukkit R3 i właśnie na niem miałem to. Zawartość plików sprawdzałem i to raczej nie to. wirusa nie ma bo skanowałem. narazie wgrałem starszego bukkita, sprawdzę czy zadziała.

Opublikowano

To raczej wina minecrafta nie serwera ;)

Lub nawet komputera.

Zainstaluj od nowa lub może format.

asaprocky_gif-1422823049.gif
XDDD

banner1.png
| PostWriter | ExKidMod Mc | exKidMod CoD | exAdministrator CoD4 Mpcforum | ExMentor |

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...