Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Jaki procesor wydajniejszy i lepszy pod BF3 itp.

karoleq99

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siemanko ! Chciałbym się poradzić co będzie wydajniejsze i lepiej się kręciło aby BF-3 dzialal na więcej FPS i wydajniej. Chce wybrać cos z tej ceny : http://sklep.vico.pl/product_info.php/cPath/709_744/products_id/261221/nazwa/PROCESOR%20CORE%20I5%202500K%203.3GHz%20LGA1155%20BOX ,,, http://sklep.vico.pl...Edition,%20BOX. Czy moze cos lepszego pod BF3 ? Dzieki wielkie.

Opublikowano

Powiem tobie tak.

Jakiś jebany bullshit, żeby dawać około 1k zł za 2500k.

FX8150 nie kupuj bo to podkręcony FX8120, którego możesz wyrwać za 600zł.

Opublikowano

Powiem tobie tak.

Jakiś jebany bullshit, żeby dawać około 1k zł za 2500k.

FX8150 nie kupuj bo to podkręcony FX8120, którego możesz wyrwać za 600zł.

Jaki Procek do 950 zl ? z esc.pl bo vico zauwazylem ze w cholere drogie. Jaki procek za 900-950 polecisz ?

Opublikowano

Po co płacić do kurwy nędzy 300zł za napis? FX8120 za 600zł i masz taką samą(i większą) wydajność niż 2500k. Jedyny Intel warty uwagi to 2600k, 3930K,3960X

Opublikowano

http://www.ceneo.pl/Procesory;szukaj-Intel+core+i5+3570k

@UP

Brawo głupoty. IB kosztuję jeszcze więcej niż SB..

@EDIT

Małe info ode mnie. Ja zaczekałbym z IB do następnej rewizji. Aktualna ma problem z temp (duży problem) nowymi IHS etc.

Opublikowano

Za 1200zł (jeśli chcesz na siłę Intela) to 2600k + ASRock P67 Pro3 B3 + Macho. Jeśli chcesz AMD to FX8120 + ASRock 970 Extreme 3 + Macho.

Opublikowano

Za 1200zł (jeśli chcesz na siłę Intela) to 2600k + ASRock P67 Pro3 B3 + Macho. Jeśli chcesz AMD to FX8120 + ASRock 970 Extreme 3 + Macho.

http://www.esc.pl/build.php?edit=1&products_id=47636 lub http://www.esc.pl/build.php?edit=1&products_id=47637. Teraz mam OCZ ModXStream 650WATT + Sapphire HD6970 OC, Kingston SSDNow V+200 120GB. Czy z tych prockow do 2000 zl będzie duza roznica w wydajności BF3 ?

Opublikowano

Co tam szprechasz? Fortris'a na Macho, do 2600k bierzesz P67 Pro3 B3 (MINIMUM!!) w AMD zmień płytę na Extreme3. Prawie niczym się nie różni niż wersja z nr 4. BF3 jest idealnie zoptymalizowany pod względem CPU. Różnica praktycznie zerowa.

Opublikowano

To zobacze. Ale obydwa dobre zestawy to moge brać bez przypału ? Zobacze jak sie wyrobie z kasa. Pewnie wezme AMD zestaw ale pomysle nad intelem chodz nie ma roznicy praktycznie. Ale ogolnie dzieki ziom :)

Opublikowano

i5 2500k jedyny normalny wybór ^^ i nie mówię tutaj jako jakiś fanboj czy coś, po prostu ten procek jest zajebisty. Dlaczego ?

-niskie temp

-znakomite OC

-Mega wydajność

-okres użytkowania co najmniej 4 lata

-Przyszłościowa podstawka

-Dobre chłodzenie

-małe TDP

-przede wszystkim jest to procesor uniwersalny nadający się kompletnie do wszystkiego.

+ Daj "Lubię to" jeżeli w czymś Ci pomogłem.

Opublikowano

@UP

LGA1150 i LGA2011 będzie niedługo oficjalne wspierane.

Dzisiejsze sztuki mają problem z uzyskaniem 4.5GHz

W renderach dostaje po dupie

Box jest z dupy wzięty.

Opublikowano

@UP

Box jest z dupy wzięty.

'

Anonizm Racja. Wezme i7 2600k ;)

Opublikowano

@UP

Box jest z dupy wzięty.

nie bardziej niż amd -,-

Opublikowano

Nie wiem jak jest z nowymi, ale mojego athlon 7750 po lekkim OC, w stresie na boxie ciężko zagrzać do 50 stopni... Poza tym podobno te nowe intele mają problemy z temperaturami.

Masz jakiś problem bądź pytanie dotyczące komputera? Napisz do mnie, a postaram się ci pomóc.

Opublikowano

@up: tak nowe intele mają problemy. oby się nie okazały tak samo gówniane ja buldozery

Opublikowano

Masz coś do buldożerów? :P Przecież ten FX 8120 lekko wgniata i7 2600k. W dodatku tego buldożera se lepiej wyOCujesz. Co takiego złego wy wydzicie w tych buldożerach? Wiem, że Intel i5 2500k itp wyprzedza tego fx x4, ale ten 8 rdzeniowy jest git.

Masz jakiś problem bądź pytanie dotyczące komputera? Napisz do mnie, a postaram się ci pomóc.

Opublikowano

jakbyś nie wiedział jest to jedyny dobry procek amd. Ta firma lepszego nie ma. Każdy inny obecnie procek amd jest bardzo słaby i intel wyprzedza je wszystkie, jedynie ten może się z nimi równać. Co nie zmienia faktu że jest to buldozer 2 generacji czyli poprawka pierwszej.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...