Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Allegro - Kilka pytań

Bradas

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Możesz mu dać co najwyżej "negatywa" ale jesteś cham dlatego nikt ci nie powinien udzielić odpowiedzi kurwa i skończ pierdolenie że dałeś złotówkę i konto ci się należy bo chuj ci się należy to sprzedawca zadecyduje komu się należy konto a jak by była sprawa w sądzie powiedziałby, że konto sprzedał zanim je kupiłeś na rl bez allegro i zapomniał zamknąć aukcji i "**** ci w dupe) za przeproszenie zapłać te 400 zł za sprawę w sądzie i wyjdź z niczym. 1000 osób kupowało takie coś za 1 zł i nic nie dostawało więc on tobie powinien wyjebać negatywa a ty mu pozytywa z przeproszeniem za emaile i niepokojenie.

@Jeszcze co do postów up tak należy mu się wyjaśnienie więc możesz się jedynie domagać tej złotówki którą wydałeś. Ale allegro Ci te złotówkę odda co najmniej za rok. Oczywiście jak zgłosisz to na policję inaczej nie masz prawa odszkodowania do 10 tyś które oferuje allegro.

Opublikowano

Możesz mu dać co najwyżej "negatywa" ale jesteś cham dlatego nikt ci nie powinien udzielić odpowiedzi kurwa i skończ pierdolenie że dałeś złotówkę i konto ci się należy bo chuj ci się należy to sprzedawca zadecyduje komu się należy konto a jak by była sprawa w sądzie powiedziałby, że konto sprzedał zanim je kupiłeś na rl bez allegro i zapomniał zamknąć aukcji i "**** ci w dupe) za przeproszenie zapłać te 400 zł za sprawę w sądzie i wyjdź z niczym. 1000 osób kupowało takie coś za 1 zł i nic nie dostawało więc on tobie powinien wyjebać negatywa a ty mu pozytywa z przeproszeniem za emaile i niepokojenie.

@Jeszcze co do postów up tak należy mu się wyjaśnienie więc możesz się jedynie domagać tej złotówki którą wydałeś. Ale allegro Ci te złotówkę odda co najmniej za rok. Oczywiście jak zgłosisz to na policję inaczej nie masz prawa odszkodowania do 10 tyś które oferuje allegro.

Pierdolisz za przeproszeniem... Wygrał konto chociaż za 1 zł to i tak NALEŻY ono do niego. Wyjebane, że nie ustawił ceny minimalnej czy nie napisał o tym. Za głupotę się płaci! Nie wiem czemu nazywasz go chamem kupił to mu się prawnie należy a za jaką cenę to za przeproszeniem huj powinno cię to obchodzić. Ja na Twoim miejscu nadal bym się starał o to konto.

Opublikowano

"

że konto sprzedał zanim je kupiłeś na rl bez allegro i zapomniał zamknąć aukcji i "**** ci w dupe"

tak mnie rozjebałeś że nie wiem co napisać - bynajmniej inteligencje masz na poziomie maćka z klanu

Wiem, że wspomnienie nigdy nie zginie

Tak jak wspomnienie po pierwszej dziewczynie

Jak czasy podstawówki

Zbite butelki, ubite lufki

Starte zelówki w podróży

Polowanie na chwile się nie dłuży, się nie nuży...

Opublikowano

a jak by była sprawa w sądzie powiedziałby, że konto sprzedał zanim je kupiłeś na rl bez allegro i zapomniał zamknąć aukcji i "**** ci w dupe) za przeproszenie zapłać te 400 zł za sprawę w sądzie i wyjdź z niczym.

nie można sprzedawać przedmiotu którego się nie posiada...

Opublikowano

Jeśli na prawdę nie było żadnej informacji na temat ceny minimalnej (nawet ukrytych w tekście) to konto jest Twoje - należy CI się jak psu miska.

Tu masz pomoc :

http://uslugi.allegro.pl/pok/

Napisałbym najpierw do sprzedającego informację,że zawiadamiasz team allegro, i podał mu jakiś punkt z regulaminu.

Jeśli nie poskutkuję to pisz do allegro bezpośrednio... następnie ew. policja :)

Nie ważne czy 1 zł czy 1 milion ! oszustwo to oszustwo!!

Tylko pamiętaj,że sprzedaż konta w grze Metin2 i innych tego typu grach, np. za pomocą Allegro jest równoznaczne z łamaniem regulaminu gry, który każdy akceptował zakładając konto. Nieważne, czy sprzedaje się czas (jak to niektórzy sprzedają... bo sąd powie,że nie da się sprzedać czegoś czego nie osiągalnego ).

1363095337-U286162.png

Opublikowano

Hiena Polska, żerujesz na czyimś niedopatrzeniu ! POWINIEN CI OJCIEC LANIE SPUŚCIĆ i TYLE! A nie będziesz próbował ZARABIAĆ na wyzyskiwaniu! DO PRACY !

Opublikowano

piszesz bez sensu. jak to nic nie zrobię? poczekam jeszcze 3dni, jak nie dostanę odp to powiadomię o tym allegro :)

nie zależy czy wydałem 1zł czy 10000000zł, aukcja to aukcja. Za każde oszustwo jest kara. PROSTE

W teorii - tak, w praktyce - nie. Polskie prawo :)

Opublikowano

słuchaj nie żebym był jakimś złym człowiekiem, ale wiesz.. denerwuje mnie to że

zalicytowałem konto 6dni przed końcem aukcji za 1zł..

gościu nie dał żadnej ceny minimalnej, tylko licytacja od 1zł i kt 1000zł.

w opisie nic nie napisał że nie odda konta jeżeli cena go nie zadowoli

pisze do niego maila a on nawet nie odpisuje..

jak by odpisał i chociaż poprosił to wiadomo że bym mu odpuścił, ale żeby nawet nie odpisywać to już jest porażka, i wy jeszcze mnie do tego wyzywacie. Pomyślcie zanim coś napiszecie.

Opublikowano

nie pisz do niego i tyle hamowe robisz i sie zachowujesz jak dziad.. jak ci zalezy na tym metinie czy tibi to napisz do allegro i bedziesz pacan lub nie pisz i ok..

co cie wkurwia? ze niby gosc chcial dostac kase i przez jego pomylke sprzedal cos za grosze? lol ..

Opublikowano

człowieku jaką pomyłkę, miał dużo czasu na WYŁĄCZENIE AUKCJI lub ZMIENIENIE CENY / DODANIE CENY MINIMALNEJ

tak wyglądał opis aukcji

Mam na sprzedaż konto na serwerze trololo a mianowicie sura trololo lvl, ma all eq na trololo
,sura ma znakomite eq pod pvp jak i pod expa , część eq jest tu na screenach a konkretnie
najbardziej cenne przedmioty , zbroi sura takich jak trololo jest tylko 4 na serwie czyli zapraszam
trololo a następnie z cieszenia się kontem które mówiąc szczerze wymiata w mieście ,
trololo k hp w eq na postaci 

i to cały opis.

Opublikowano

Moim zdaniem sobie odpuść, logiczne i w 100% jest pewne to że nie sprzeda Ci tego konta , dlatego iż to strata pieniędzy .

Gość się po prostu zamotał , nie wiedział co zrobić albo zapomniał zmienić / dodać cene minimalną itd.

Gość w najgorszym wypadku dostania bana na konto a jeśli nie to dostanie od Cb negatywa ( jeśli to nie jest sprzedawca który ma firmę itd i nie zależy mu na opiniach to będzie miał to w dupie ) , a jeśli allegro cokolwiek do niego napisze to pewnie będzie się tłumaczył tym że sprzedał konto kumplowi z sąsiedztwa a ja zapomniałem zakończyć aukcje przed czasem ponieważ miałem problemy z internetem lub po prostu zapomniałem ;) ... znam to .

2e7beb469d579.gif

" Ten kawałek będzie leciał w furach wielu,

więc pozdrawiam pasażerów, elo "

Opublikowano

Moim zdaniem sobie odpuść, logiczne i w 100% jest pewne to że nie sprzeda Ci tego konta , dlatego iż to strata pieniędzy .

Gość się po prostu zamotał , nie wiedział co zrobić albo zapomniał zmienić / dodać cene minimalną itd.

Gość w najgorszym wypadku dostania bana na konto a jeśli nie to dostanie od Cb negatywa ( jeśli to nie jest sprzedawca który ma firmę itd i nie zależy mu na opiniach to będzie miał to w dupie ) , a jeśli allegro cokolwiek do niego napisze to pewnie będzie się tłumaczył tym że sprzedał konto kumplowi z sąsiedztwa a ja zapomniałem zakończyć aukcje przed czasem ponieważ miałem problemy z internetem lub po prostu zapomniałem ;) ... znam to .

to nie jest tak że on mi daje konto czy chce czy nie.

jest koniec aukcji, kasa wysłana to jego obowiązkiem jest mi przekazanie zakupionego konta. <czytaj regulamin allegro>

mogę też zgłosić to na allegro po czym dostane 100% wydanych pieniędzy .. xD

mogę też dostać ubezpieczenie do 10tysiecy złotych za to że on mnie oszukał, ale obawiam się że około 10tysięcy on będzie musiał zapłacić, już sam nie wiem.

/

hahah patrzcie na tego zioma, myśli że kogoś oszuka ^^

http://allegro.pl/virtualmt2-wojownik-254lvl-zdjecie-bcm-od-1zl-i2380468410.html

Opublikowano

Co wy się go tak uczepiliście ? Skąd wiecie czy gościu się pomylił i nie dal ceny minimalnej ? Wystawił konto na aukcje z nadzieja ze ludzie będą licytować ale się przeliczył. Sprite wygrał aukcje uczciwie a wy się przy******lacie do niego nie wiadomo o co.

Wierzysz w czary? Masz czar goryczy wypij. 

Wierzysz w dary? Masz dar pierdol czary idź z tym ...

Opublikowano

to nie jest tak że on mi daje konto czy chce czy nie.

jest koniec aukcji, kasa wysłana to jego obowiązkiem jest mi przekazanie zakupionego konta.

mogę też zgłosić to na allegro po czym dostane 100% wydanych pieniędzy .. xD

mogę też dostać ubezpieczenie do 10tysiecy złotych za to że on mnie oszukał, ale obawiam się że około 10tysięcy on będzie musiał zapłacić, już sam nie wiem.

/

hahah patrzcie na tego zioma, myśli że kogoś oszuka ^^

http://allegro.pl/virtualmt2-wojownik-254lvl-zdjecie-bcm-od-1zl-i2380468410.html

Kolego , znam dobrze regulamin allegro ale też wiem jakie tam myki robią sprzedawcy ;)

Możesz z tą sprawą pisać do allegro, ale on i tak będzie się tłumaczył, różne wymówki będzie wymyślał, na policję z tym nie pójdziesz bo jak ? śmiech na sali bo 1 zł straciłeś :P

Gdybym to ja był na Twoim miejscu to od razu bym sobie odpuścił bo wiem co tacy sprzedawcy robią ;) za żadne skarby tego konta Ci nie da.

Prostym wytłumaczeniem jest że sprzedał konto kumplowi a zapomniał zakończyć aukcji , jedynie możesz iść z nim na ugodę i niech odda Ci złotówkę -_-

@ Najlepszym sposobem jest postawienie się w miejsce gościa, dajmy że sprzedajesz konto o wartości 1000 zł, ustawiasz licytacje i cw to 1 zł.

Patrzysz po 2 tyg i gość wygrał licytacje a jego oferta to 2 zł,. gość zadowolony wysyła Ci kasę a Ty oczy takie wielkie , i co robisz ? logiczne że nie dajesz mu tego konta i wymyślasz wymówki. proste i logiczne.

2e7beb469d579.gif

" Ten kawałek będzie leciał w furach wielu,

więc pozdrawiam pasażerów, elo "

Opublikowano

Zresztą jak ktoś sprzedaje coś wirtualnego to zawsze cię może oszukać... możesz nawet sprawe do sadu zlożyć a i tak będzie umożona... może powiedzieć, że ci dał, a ty, że nie dał. Słowo przeciwko słowu. Dlatego nie rozumiem ludzi, którzy kupują wirtualne rzeczy za prawdziwe pieniądze :)

Opublikowano

Kolego , znam dobrze regulamin allegro ale też wiem jakie tam myki robią sprzedawcy ;)

Możesz z tą sprawą pisać do allegro, ale on i tak będzie się tłumaczył, różne wymówki będzie wymyślał, na policję z tym nie pójdziesz bo jak ? śmiech na sali bo 1 zł straciłeś :P

Gdybym to ja był na Twoim miejscu to od razu bym sobie odpuścił bo wiem co tacy sprzedawcy robią ;) za żadne skarby tego konta Ci nie da.

Prostym wytłumaczeniem jest że sprzedał konto kumplowi a zapomniał zakończyć aukcji , jedynie możesz iść z nim na ugodę i niech odda Ci złotówkę -_-

@ Najlepszym sposobem jest postawienie się w miejsce gościa, dajmy że sprzedajesz konto o wartości 1000 zł, ustawiasz licytacje i cw to 1 zł.

Patrzysz po 2 tyg i gość wygrał licytacje a jego oferta to 2 zł,. gość zadowolony wysyła Ci kasę a Ty oczy takie wielkie , i co robisz ? logiczne że nie dajesz mu tego konta i wymyślasz wymówki. proste i logiczne.

ja bym nie wystawiał konta warte 1000zł do licytacji od 1zł :)

Zresztą jak ktoś sprzedaje coś wirtualnego to zawsze cię może oszukać... możesz nawet sprawe do sadu zlożyć a i tak będzie umożona... może powiedzieć, że ci dał, a ty, że nie dał. Słowo przeciwko słowu. Dlatego nie rozumiem ludzi, którzy kupują wirtualne rzeczy za prawdziwe pieniądze :)

wszystko można sprawdzić. dajmy przykład policja zobaczy logowania z tego konta i będzie wiadome że ja się nie logowałem :)

ale niestety to polska i o takim czymś można pomarzyć.

wątpię że gościu przez przypadek wystawił aukcje na 14dni za 1zł i przez przypadek nie dał ceny minimalnej..

miał dużo czasu

Opublikowano

Kontaktuj się z allegro. On musi Ci sprzedać rzecz która wystawił na aukcji.

po ilu dniach mogę zgłosić kradzież ?

sprzedający ma 3 albo 7 dni na kontakt ze mną.

więc jeszcze 3dni i go zgłaszam..

Opublikowano

UP ty naprawdę nie umiesz czytać?

Wiem, że wspomnienie nigdy nie zginie

Tak jak wspomnienie po pierwszej dziewczynie

Jak czasy podstawówki

Zbite butelki, ubite lufki

Starte zelówki w podróży

Polowanie na chwile się nie dłuży, się nie nuży...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...