Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[pytanie]Talon vs Yorick

RastamanxD

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Żeby coś robić w teamie to Yorick - ulti , slowy etecera cera

Jeżeli wolisz bardziej wbijać solo i zabijać na combo to Talon

pZF9f.jpg

Nie wykonuję już żadnych zleceń graficznych!

Moje Tuty:

Opublikowano

Też tak mysle nad yorickiem ale ciekawi mnie talon grałem nim jak był w rotacji fajna postać chodzi straszny papier ale lajka masz

1332706505-U211405.png

Created by Marselo

Opublikowano

Yorick, tą postacią "coś zrobisz"

-Łatwy laning

-Dominacja nad przeciwnikiem

-Bardzo tanky

-Różnorodne ghoule

-Świetne ulti ,które powoduje 6v5

-Duży dmg

Opublikowano

standardowy build pod offtanka ;p , butki merkurego, warmog, atma, bloodthrister, frozen malet i już dużo narobisz (tak wiem że to nie jest tandardowy build pod offtanka, ale ja tak składam )

Opublikowano

talon ad offtank mid wymiata!

-kontruje KAŻDEGO ap (ch** go obchodzi, czy to cassio, czy kassa, czy karthus)

-najlepszy assasin w grze

- KOLOSALNY dimejdż

- dobre cc

-wspaniałe escape

-dobry harass

-dmg over time

-w przeciwieństwie do yoricka wykoxane late

-wygrywa każde 1v1

-dobre ganki

-po prostu jest op i tyle (nie buduj go pure ad i mów że papier)

-fajne trolowanie pod ap

Build:

Buty+3poty, brutalizer, mercurki/tabsy, sheen(to jest core)

Dmg items:

Bloodthrister, last whisper, infinity, trinity, youmoo

Defensive items:

Froen mallet+atma, ga, thromail/FoN

Przykład:

Mercurki, blutalizer(potem youmoo), sheen, bloodthrister, frozen, atma, trinity

Opublikowano

Też tak mysle nad yorickiem ale ciekawi mnie talon grałem nim jak był w rotacji fajna postać chodzi straszny papier ale lajka masz

Talon to assasin, ma mieć dmg a nie być wytrzymałbym, a więc tak jest papierem i trzeba umiećtak grać.

Yorick to świetny solo top, ogarnięty ciśnie większość, w każdej fazie gry robi przyzwoity dmg, a jego ulti rzuczone na ad Naszego ad carry o ile ten ma sensowne itemy w late game może przechylić szale zwycieństwa. Yorick robi ogólny dmg w Tfie, chroni swoich carry.

Talon ze względu na skille jest ad casterem - bije combo i wychodzi nie bawiąc się w autoataki gdyż byłby wtedy podatny na focus. Countruje większość ap carry na midzie, dlatego też to jest jego miejsce. Talon wybiera swój cel i po rozpocząciu walki ma za zadanie wyeliminować przeciwnego ap/ad carry zanim ten zdąrzy narządzić szkód - potem się wycofuje i w razie czego wchodzi znowu.

talon ad offtank mid wymiata!

-kontruje KAŻDEGO ap (ch** go obchodzi, czy to cassio, czy kassa, czy karthus)

-najlepszy assasin w grze

- KOLOSALNY dimejdż

- dobre cc

-wspaniałe escape

-dobry harass

-dmg over time

-w przeciwieństwie do yoricka wykoxane late

-wygrywa każde 1v1

-dobre ganki

-po prostu jest op i tyle (nie buduj go pure ad i mów że papier)

-fajne trolowanie pod ap

Build:

Buty+3poty, brutalizer, mercurki/tabsy, sheen(to jest core)

Dmg items:

Bloodthrister, last whisper, infinity, trinity, youmoo

Defensive items:

Froen mallet+atma, ga, thromail/FoN

Przykład:

Mercurki, blutalizer(potem youmoo), sheen, bloodthrister, frozen, atma, trinity

To jest assasin nie offtank, buduje się na Nim maxymalnie jeden defensywny item, kupuję się itemy ad ofensywne maksymalizuję tym samym zadawany dmg.

Opublikowano

shen na talona? haha przeciez trinity force to gowno na niego. Najlepiej na niego skladac merce/tabi butalizera Bloodthristera last whispera/ga ga/last whispera i na koniec jakis mallet albo infinity dzieki temu buildowi robi tons of dmg

bez takich linków, ponowne umieszczenie ban 30 dni.

Opublikowano

Talon to assasin, ma mieć dmg a nie być wytrzymałbym, a więc tak jest papierem i trzeba umiećtak grać.

Yorick to świetny solo top, ogarnięty ciśnie większość, w każdej fazie gry robi przyzwoity dmg, a jego ulti rzuczone na ad Naszego ad carry o ile ten ma sensowne itemy w late game może przechylić szale zwycieństwa. Yorick robi ogólny dmg w Tfie, chroni swoich carry.

Talon ze względu na skille jest ad casterem - bije combo i wychodzi nie bawiąc się w autoataki gdyż byłby wtedy podatny na focus. Countruje większość ap carry na midzie, dlatego też to jest jego miejsce. Talon wybiera swój cel i po rozpocząciu walki ma za zadanie wyeliminować przeciwnego ap/ad carry zanim ten zdąrzy narządzić szkód - potem się wycofuje i w razie czego wchodzi znowu.

To jest assasin nie offtank, buduje się na Nim maxymalnie jeden defensywny item, kupuję się itemy ad ofensywne maksymalizuję tym samym zadawany dmg.

Czyli rozumiem, że u Ciebie w teamie ad carry tankuje? Bo jeżeli ty idziesz na mida, to powinniście mieć ap solo/jungla(więc zazwyczaj papier) więc muszisz mieć chociaż malleta i ga(nawet dla szpanu, co za idioci focusują kolesia z ga?). Talon to moja ulubiona postać(można powiedzieć "main") i nawet jakbyś nic pod dmg nie złożył, to byś go miał, bo ma go sam w sobie.

Ps lee sin i noc to też assasini a się składa ich pod offtanków, so?

@up

Sam osobiście prawie nigdy nie składam na nim trinity, dałem tylko przykład, bo wiem, że niektórzy lubią ten item. Zazwyczaj sellam latarnie dla infinity/tanky itema

Opublikowano

Czyli rozumiem, że u Ciebie w teamie ad carry tankuje? Bo jeżeli ty idziesz na mida, to powinniście mieć ap solo/jungla(więc zazwyczaj papier) więc muszisz mieć chociaż malleta i ga(nawet dla szpanu, co za idioci focusują kolesia z ga?). Talon to moja ulubiona postać(można powiedzieć "main") i nawet jakbyś nic pod dmg nie złożył, to byś go miał, bo ma go sam w sobie.

Ps lee sin i noc to też assasini a się składa ich pod offtanków, so?

@up

Sam osobiście prawie nigdy nie składam na nim trinity, dałem tylko przykład, bo wiem, że niektórzy lubią ten item. Zazwyczaj sellam latarnie dla infinity/tanky itema

Top może być ap tankowaty, jungla tak samo, supp też może być "tankowaty" a może być fulltankiem. Jeśli umiesz grać talonem nie jest Ci potrzebne ga. Tak się składa ze gram nim od dnia wyjścia. Jeśli uważasz ze "talon ma dmg sam w sobie" i nie potrzeba mu aż tyle ad to graj buildem tankowatym, skille mają przeliczniki ad, bez niego nie zabijesz nikogo na combo.

A teraz pomyśl co w dzisiejszej mecie odróżnia assasinów z rangi - typu nocturne, od assasinów którzy na prawdę Nimi w tej chwili są i tak też są budowani - glasscannony.

Niech Ci będzie ze Sin i Noc i jeszcze irelia i można tak wymieniać to też assasini, w Tfie wejdą ze swoim imba dmg i zaczą się lać a co wtedy się stanie? Dostaną focus i legną jako pierwsi, oni muszą ustać w TFie by zrobić to co mają za zadanie, to nie Yi który wchodzi z biletem w jedną stronę i bije się póki ma kogoś w zasięgu by trzymać się dzięki Ls.

A teraz taki talon, robi combo w mgnieniu oka którym jest w stanie unicześtwić przeciwnego carry, po czym wychodzi z TFa cały. Jeśli wszystko idzie dobrze może wejść znowu by dokończyć dzieła - to motyw ze standardowego TFa gdzie jest zmuszony uciekać na ulti po wywaleniu combo.

shen na talona? haha przeciez trinity force to gowno na niego. Najlepiej na niego skladac merce/tabi butalizera Bloodthristera last whispera/ga ga/last whispera i na koniec jakis mallet albo infinity dzieki temu buildowi robi tons of dmg

IE to jeden dobry item dla Talona, a TF to drugi, również jest trafnym wyborem ale jako jeden z ostatnich itemów, zwiększa mobilność, szansę na crita którą powiniśmy mieć już wtedy z Youmuu i IE, jak i combo dzięki sheenowi który wbrew temu co myślisz świetnie się tam sprawdza. Z resztą jak na każdym championie ze skillem aplikującym onhit efekty.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...