Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Champ] Ezreal vs Nautilus vs Varus vs Riven

Miksterek

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

IMO Nautilius tylko jungla. Riven na solo top'a. Ładny burst ma z Q. Myślę, że on jest odpowiedni, bo robi ekstra combo i ma bdb escape mechanism :)

PMK3yt4.png

Opublikowano

Riven.

+ AoE spells

+ brak many

+ mobliność

+ potężny escape mechanism

+ AoE stun

+ Dash z przelicznikami AD

+ wszystkie skille pod AD

+ zasięgowy ult, który także dodaje ataku

- jak przeciwnik zainwestuje w pancerz to mamy mały problem

- bez feeda nic nie zrobi

9777920400_1341294249.png

Opublikowano

Będę rozważał nad Riven i Varusem(nim mi o wiele lepiej idzie) są teraz w rotacji muszę tą 2 jeszcze pograć, a dla was po +

Opublikowano

Nautilus only jungla? To teraz dojebałeś do pieca , gram Ap nautilus na midzie i zazwyczaj jestem najbardziej nafeedowany ze wszystkich

pZF9f.jpg

Nie wykonuję już żadnych zleceń graficznych!

Moje Tuty:

Opublikowano

Bierz riven bo nie dość jak @3up podał to jeszcze ma bardzo dobre przeliczniki (w pasywie nawet za dobre bo okolo 1/3 dmga więcej co skilla) i OP ulti którym możesz zadac 500-800 dmg'a wszystkim przeciwnikom w TF'ie (oczywiście MUSI być niezły feed).

Opublikowano

Riven - Top 3 solo top , duzy dmg, dobte combo, dobry escape. Mozna tez isc do jungli bo slaba nie jest

Nautilus - Na topie po 6 lvlu prawie nie zabijalny bardzo mocny duzy dmg, w jungli jeden z najlepszych junglerow, bardzo dobre ganki, najlepsze cc w grze

Varus - przecietny ad carry, mocny tylko na linii potem latwy do sfocusowania z braku escape

Ezreal - Mocny na linii, jednak w late slabnie poniewaz jego skille sa bezuzyteczne (oczywiscie oprocz skoku)

bez takich linków, ponowne umieszczenie ban 30 dni.

Opublikowano

A co moglibyście mi powiedzieć o Dariusie ..? Kusi mnie On tylko przypuszczam, że w następnym patchu go znerfią ;/

Opublikowano

Darius będzie miał nerfa.

Ostatnio grałem to miał staty 0/4, a w tfie zrobił quadra kila O_o

Nau ma super jungle.

Op CC.

Kotwica na ganki, def, ult dobry na tf.

Arcymistrz
Opublikowano

Riven - Top 3 solo top , duzy dmg, dobte combo, dobry escape. Mozna tez isc do jungli bo slaba nie jest

Nautilus - Na topie po 6 lvlu prawie nie zabijalny bardzo mocny duzy dmg, w jungli jeden z najlepszych junglerow, bardzo dobre ganki, najlepsze cc w grze

Varus - przecietny ad carry, mocny tylko na linii potem latwy do sfocusowania z braku escape

Ezreal - Mocny na linii, jednak w late slabnie poniewaz jego skille sa bezuzyteczne (oczywiscie oprocz skoku)

A to żeś dojebał o Ezreal'u że się uhahałem

Tak to jest jak chcesz AD Carry bić dużo ze skilli jednak są one dalej dobre -.- no wiesz 1000 dmg na 16 lvl z ulta pod build na ad camo sie nie wyciska ...

Opublikowano

Darius niekoniecznie dostanie nerfa, ponieważ ma tylko naprawdę mocnego ulta co go wyróżnia. Jeżeli rozważasz nad Dariusem to Ci go polecam, ponieważ jest dobrym solo-toperem - myślę, że do jungli też by się nadał.

9777920400_1341294249.png

Opublikowano

jezeli nadal ci chodzi o przyjemnosc z gry to ezreal postac for fun

Następnym razem napiszcie za co dostaje warna a nie że w poscie nieznane i bez notatki

Opublikowano

@up Ez jest słabszy w late niż w early ale ostatecznie to jest Carry więc wali z AA i jego siła zależy od feedu.

Mocne comba to Riven i Nautilus, Varus i Ez to AD carry więc ich atak opiera się na AA a nie na combach. Polecam Riven:

+ dobre early

+ potężne combo

+ ciekawa

+ mobilna, dzięki czemu świetnie ucieka

+ dobra na solo topa jak i jungle

+ genialne ganki

- dość papierowa w jungli na początku

Opublikowano

A co moglibyście mi powiedzieć o Dariusie ..? Kusi mnie On tylko przypuszczam, że w następnym patchu go znerfią ;/

I to błąd, bo nie powinni. Ludzie myślą, że Darius jest OP, bo go nie potrafią zabić, on polega w większości na skillach, z powodu braku mechanizmu ucieczki zwykle będzie musiał zużywać ghosta / flasha, aby uciec, więc linia bardzo prosta, wystarczy mieć dobry pick na niego.

Co do samego wyboru polecam Ci Nautiliusa, ponieważ jego ulti jest na prawdę świetne jeśli chodzi o TF'y, łatwo wyeliminować AD / AP carry.

fe7afd2c01dc5fe025c76fe9bf8c0b0e.jpeg
4to7r2K.png

Opublikowano

@up

dobrze mowi do tego w tfach ma tylko swoje q , a bez dasha trudno mu dojsc do carry wiec taki op to nie jest

bez takich linków, ponowne umieszczenie ban 30 dni.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...