Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Tut] Zamek

Cosa™

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

@Up raport. a co do tematu, mi się nie przyda, gdyż już jestem nieco doświadczonym graczem, ale niektórym może i się przyda. Lajk za chcęci ;D

Game Over

Opublikowano

Ładny poradnik, ale tylko dla początkujących. Miło, że dodałeś screenshot'y pozwalające jak już mówiłem dla nowicjuszy zobaczyć jak to wygląda w praktyce. Daję lajka i czekam na kolejne zamki!

Prosiłbym żebyś teraz pokazał zamek w powietrzu! :)

Brak sygnatury. :3

Opublikowano

Ładny poradnik, ale tylko dla początkujących. Miło, że dodałeś screenshot'y pozwalające jak już mówiłem dla nowicjuszy zobaczyć jak to wygląda w praktyce. Daję lajka i czekam na kolejne zamki!

Prosiłbym żebyś teraz pokazał zamek w powietrzu! :)

Dzięki .. Jak znajde chwile czasu to taki zrobie .

Camorra Skyblock - 94.23.246.207:25085

Opublikowano

Bezsensowny tutorial . Wiem , że chciałeś dobrze , ale nie do końca ci to wyszło. Moim zdaniem zamek powinien być bardziej kreatywny , a nie taki kwadratowy. Po za tym 20x20 to trochę mały polecam np. 100x100 , albo 75x75. Nie rób takich tutów bo każdy ma inny pomysł na skonstruowanie budowli. Pozdrawiam

1361453243-U739101.png

Opublikowano

Są lepsze poradniki dla początkujących. Twoj poradnik nie jest dla poczatkujacego.. poczatkujacy nie wie co to mody i pluginy ty powiesz worldedit a oni powiedzą co to. Każdy kto już używa worldedit pograł już na pewno trochę. Tak wgl. przedstawiasz jak stworzyć kwadratowy syf nie wiem po jakiego grzyba taki poradnik. Ani dla początkujacego ani dla takiego co już gra dłużej. Taki co już trochę pograł i kojarzy jak grać jest zdolny do zrobienia czegoś lepszego.

0fiz5s7s0sea1k4fzfl.jpg
Opublikowano

Są lepsze poradniki dla początkujących. Twoj poradnik nie jest dla poczatkujacego.. poczatkujacy nie wie co to mody i pluginy ty powiesz worldedit a oni powiedzą co to. Każdy kto już używa worldedit pograł już na pewno trochę. Tak wgl. przedstawiasz jak stworzyć kwadratowy syf nie wiem po jakiego grzyba taki poradnik. Ani dla początkujacego ani dla takiego co już gra dłużej. Taki co już trochę pograł i kojarzy jak grać jest zdolny do zrobienia czegoś lepszego.

Pisałem tu gdzieś o jakichś pluginach , modach ?

Jakoś nie którym ludzią się przydał ;)

Camorra Skyblock - 94.23.246.207:25085

• 1 rok później...
Opublikowano

To nawet nie jest zamek, to jest gówno. Nie pisz wyśrodkowanie bo to gorzej od tego zamku wygląda. Jak piszesz tutorial, weź się za to serio.

Ale to nie zmienia faktu ze to jeden wielki kwadrat jak juz robisz poradnik zrob cos lepszego.

Dziekuje dobranoc Shaggy.

Baj kochanie.

czekamy na linki z waszymi tutkami 'pro elo koks zameczek'.

@topic

dla początkujących przydatne.

vip.png

Maksymalnie maksymalny, LewyReus.

Opublikowano

Najlepiej znależć tak jak ww. jaskinie z lawą i zalanie jej wodą wtedy powstanie obsydian i można spokojnie kopać .

A ty myślisz, że lawa w minecraft to tylko 1 kratka głębokości? Właśnie że spokojnie nie można kopać, bo bardzo łatwo można wpaść do niej. Ogólnie tutorial nie jest zbyt dobry, a właśnie zamek z piasku (lub wewnątrz muru) może okazać się dobrym pomysłem. Przykład: Mam zamek z murem 3 warstwy. Pierwsza wartstwa - zewnętrzna to cooblestone. Druga to piasek, a trzecia to drewno (wewnątrz). Teraz wysadzają TNT, cooble idzie w pizdu. Teraz jeśli tnt walnie w piasek, to się zrobi dziura, ale ten piasek spadnie zasypując szczeliny - dzięki temu wróg nie wejdzie. Pisz tutoriale jeśli masz pojęcie o Factions, bo widać, że zagrałeś raz i piszesz o tym tutorial.

Edit: Zobaczyłem teraz datę tutoriala :P Wtedy może i było "coś", ale teraz są lepsze rozwiązania.

Od dnia 1.11.2013r. 14:17 zobaczono moje posty licznik-56-90712-stat.png razy ;)

Opublikowano

Myślałem że dowiem się o różnych sposobach na umocnienie zamku, zabezpieczenie go aby był wręcz nie do zdobycia

Trochę się zawiodłem, ale liczę na to że rozbudujesz ten Tut tak aby był również dla zaawansowanych graczy

Zapraszam na serwer Minecraft

▶▶▶ IP: DyrtCraft.PL ◀◀◀

Opublikowano

Tut bardzo fajny,trochę zbugowane obrazki w Spoilerach ale tak poza tym to tut na taki 1-2 osobowy zamek się bardzo przydał.Dobry na serwery wojny Gildii.Zawsze można zrobić większy zamek.

23kawee.png   
Remember me, for centuries~

Opublikowano

Moglbys wymyslec cos lepszego np. zamek w gorze jak to kiedys budowano w sredniowieczu ;d

585051449511123978085.jpeg

Opublikowano

Fajny poradnik dla osób "zielonych" w temacie zamków i jednocześnie gildi. Lajk za chęci

Opublikowano

Efekt końcowy nie jest powalający powiedzmy sobie szczerze. Mówisz, że często spotykasz kupę dirtu robiącego za zamek natomiast u ciebie zamkiem jest kupa kamiennych cegieł. Jeżeli zacząłeś robić tutorial dotyczący budowy zamku to mogłeś zaprezentować coś lepszego. Proponowałbym dodać sposoby jak bardziej zabezpieczyć nasz zamek na przykład wylewając lawę po między ścianami muru.

• 2 tygodnie później...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...