Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[TuT] Katarina - The Sinster Blade

Jottex.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Ad katarina hah to tak jakby robic offtanka fizza lub morde pod tanka czyli mozna ale po co jak jest duzo wiecej lepszych postaci w tej roli

bez takich linków, ponowne umieszczenie ban 30 dni.

Opublikowano

Ad katarina hah to tak jakby robic offtanka fizza lub morde pod tanka czyli mozna ale po co jak jest duzo wiecej lepszych postaci w tej roli

Po 1. Fizz offtank jest lepszy od ap, bo ma zjebane przeliczniki. Po 2. To się nazywa zaskoczenie, jak Alex ich piknął shena ad offtank na mida. Nie ma, że są lepsze postacie w tej "roli" mówię tylko, że kata wtedy coś zrobi+dożyje do aktywacji passiva czyli "odżyje" w tfie a aa ma nawet mocny+life steal+spell vamp. Ja tam lubię robić postacię niestandardowo, bo koleś myśli" o tristana ad carry, skontruję ją" a tu bach tristana ap mid (wyjebane przeliczniki) albo "o mid kata, pickne kassa/malza/talona" a tu ad offtank solotop i nawet jak zrobią m res to masz aa.

Ps wypróbuj talona pod ap do jungli(solo baron na 1lvlu xD)

Opublikowano

Po 1. Fizz offtank jest lepszy od ap, bo ma zjebane przeliczniki. Po 2. To się nazywa zaskoczenie, jak Alex ich piknął shena ad offtank na mida. Nie ma, że są lepsze postacie w tej "roli" mówię tylko, że kata wtedy coś zrobi+dożyje do aktywacji passiva czyli "odżyje" w tfie a aa ma nawet mocny+life steal+spell vamp. Ja tam lubię robić postacię niestandardowo, bo koleś myśli" o tristana ad carry, skontruję ją" a tu bach tristana ap mid (wyjebane przeliczniki) albo "o mid kata, pickne kassa/malza/talona" a tu ad offtank solotop i nawet jak zrobią m res to masz aa.

Ps wypróbuj talona pod ap do jungli(solo baron na 1lvlu xD)

Mam także 13 lat, lecz ty wyjdź trollu ! Nie tolerujemy tu takich "wyjadaczy" LoL'a. Talon AP, hahahaha. Dobre najadłem się ! Talon toż to assasin, ty żebyś robił pod ap to byś nawet nić nie zdziałał. Fizz to zajebisty AP Carry kolego. Ehh wyjdź ! I na katę mastery 10/10/10? Haha, nie mogę ja teraz leżę na podłodze i leje z tego człowieka !

PMK3yt4.png

Opublikowano

A wiec teraz to by bylo tak:

Tymo99

Elo ma bardzo duzo wspolnego z gra, a mianowcie czemu masz 1150elo skoro grasz tak pro kazda postacia? Uprzedze Twoja odpowiedz o noob teamach. Otoz jakos w weekend gralem sobie na koncie kolegi ktore mialo 1209elo. Zagralem na nim lacznie 13 rankedow. 10 wygranych i 3 przegrane. Na 10 wygranych meczy zagralem 7 alistarem w jungli(oczywicie w lobby lecialy juz z gory reporty na mnie, to swiadczy o poziomie tego elo) i 3 nautilusem takze w jungli. Wszystkie 10 gier pocarrowalem bez problemu wiec nie rozumiem placzu ludzi o noob teamy. 3 moje przegrane gry to: 1 afk( nie mialem zamiaru grac z lasthitujacym supportem), 2 gra riven na solo topie, gdzie wygralem topa bez problemu, lecz reszta nie ogarnela mojej taktyki pushowania topa do drugiego turreta, trudno. 3 gra nocturnem w jungli, w ktorej testowalem postac.

A teraz wnioski z grania na 1200elo: Ludzie graja tam tak, jak gralo sie ~3miesiace temu, czyli nie maja pojecia o tym jak zostaly zmienione postacie oraz jak takie postacie kontrowac. Przy okazji nauczylem mojego ad carry, ze GA to oplacalny item na ad carry, bo drugi bloodthrister to jest gowno.

Cos o katarinie AD: KUPA. Moze i na Twoim elo, czyli 3miesiace temu dawala rade z kims kto zaczal swoja przygode z rankedami.

Fizz offtank lepszy? nie wypowiem sie nawet dluzej na ten temat. Oczywiscie, ze nie.

Masterki 10/10/10 pierwsze widze, czyli gowno widze.

Na koniec prosze Cie, nie bierz tego do siebie ale ELO to jest Twoj poziom zaawansowania w te gre, nim wyzszy poziom ELO tym jestes lepszy. Uargumentuje to jeszcze raz ale prosciej:

- Grasz na danym elo z graczami rownymi sobie, dlatego gdy wbijesz czasami wieksze elo niz miales, spadasz bardzo szybko(nie ogarniasz jeszcze gry na wyzszym poziomie).

- Grajac z lepszymi od siebie powoli sie uczysz, a mianowicie mozesz odczuc po przegranej grze, ze brakowalo Ci czegos. W nastepnej grze naprawiasz swoje bledy i wygrywasz z latwoscia.

- Teraz powtarzany ciagle, a zarazem najprostrzy argument - SKORO NIE ZASLUGUJESZ NA DANE ELO TO CZEMU WYCARRUJESZ GRY I NIE WYGRASZ, PRZECIEZ CI GRACZE SA BARDZO SLABI W POROWNANIU DO CIEBIE.

V2tsZWpPX19fZXV3X19fNTQ2X19fTlVMTF9fXzNfX18xMDBfX19Qb2xhbmQucG5nX19fNF9fXzNfX18wMDAwMDBfX19zb2xv.png
Opublikowano

Mam także 13 lat, lecz ty wyjdź trollu ! Nie tolerujemy tu takich "wyjadaczy" LoL'a. Talon AP, hahahaha. Dobre najadłem się ! Talon toż to assasin, ty żebyś robił pod ap to byś nawet nić nie zdziałał. Fizz to zajebisty AP Carry kolego. Ehh wyjdź ! I na katę mastery 10/10/10? Haha, nie mogę ja teraz leżę na podłodze i leje z tego człowieka !

... Widzę, że masz problemy z rozpoznaniem sarkazmu...(tym o talonie i masterach na kate) fizz ap carry? Imo jedne z najgorszych przeliczników w grze.

@up

Wiem, elo świadczy o poziomie gry. To elo nie przez noob teamy(bo jak jesteś dobry to wycarrujesz) tylko przez to, że jak tylko wbiłem 30lvl to myślałem, że od razu zdobędę 2k elo. Jednak teraz, kiedy już trochę doświadczenia nabrałem, powoli biorę się do nabijania elo tymi champami, którzy są naprawdę op ale są niedoceniani w elo hell (kochany Urgot <3). Nie mówie, że jestem 2k elo player, ale na to 1500elo zamierzam się przed końcem sezonu wybić.

A jeśli chodzi o tego last hitującego supporta, nie mogłeś mu powiedzieć by tego nie robił? Ja lubię oglądać streamy i turnieje bo od tego się można dużo nauczyć. Na przykład ja grałem lee sinem w jungli i mieliśmy ali supp, spytałem się czy oglądał m5vsdignitas, powiedział że tak. Zrobiliśmy tak samo jak m5 2/0 w 3minucie

A i jescze coś: zagrałem niecałe 25rankedów, więc nie mogę mówić, że jestem na swoim elo bo to się jeszcze ustala. Ale to TuT o kacie więc skończmy już rozmowy o ELO, bo życzę każdemu, żeby miał takie, na jakie zasługuje( w końcu świat jest sprawiedliwy)

Ps ali w jungli jest wykoxany. Po prostu tak to na takim elo jest. Wielkie oczy robią, bo pickam xina do jungli pod offtanka i zara "omg noob, retard report him, xin jungler-offtank nahahaahah"

Opublikowano

elo sie nabija tymi champami ktorymi sie umie grac, a nie tymi co sa op (nawet takich chyba nie ma)

bez takich linków, ponowne umieszczenie ban 30 dni.

Opublikowano

elo sie nabija tymi champami ktorymi sie umie grac, a nie tymi co sa op (nawet takich chyba nie ma)

Każda postać ma swoje + i -. Tylko niektóre mają znacznie więcej + niż - więc nazwano ich op. I dużo takich champów jest niedocenianych na low elo (urgot,cassio,nunu) a na high elo są perma banami. Jak umiesz grać tylko w jungli to pomimo tego, że już ją macie to pickasz junglera?:)

Opublikowano

Co do samego poradnika to mysle, ze autor juz sie zniechcil albo wstydzi sie do przyznania innym racji i z tego wzgledu nie chce mu sie nawet poprawic kilku drobnostek.

@tymo99

Jezeli masz zamiar wbic to 1500elo to radze Ci zaczac grac te rankedy, bo wbrew pozorom nie jest tak latwo kiedy ma sie za soba jedynie 25 rankedow a reszte normali.

Co do mojej afk gry, "support" last hitowal, poniwaz w poprzedniej grze picknalem alistara w jungli i myslalem, ze zmienie smita i pojde jako support. Mimo, ze posalem 4 razy to on wybral drugiego junglera. Oczywiscie byla to wygrana gra, bardzo latwa ale nie dostal w jungli zadnego buffa i sie fochnal w 15minucie :)

V2tsZWpPX19fZXV3X19fNTQ2X19fTlVMTF9fXzNfX18xMDBfX19Qb2xhbmQucG5nX19fNF9fXzNfX18wMDAwMDBfX19zb2xv.png
Opublikowano

@jottex

Skoro tak podchodzisz do krytyki, to nie pisz tutów. Broniłem Cię, ale "opozycja"(xD) postawiła niezbite dowody, że tut to gówno

@up

Dobry początek jest: urgot 6/0/7 win w 18minucie (mój najkrótszy mecz i to na ranku). Coś czuję, że z tym wbijaniem elo będą niezłe jaja, w końcu o to chodzi, bo to tylko gra.

Zauważyłem, że jak nauczyłem się dobrze grać na każdej pozycji, to wbijanie elo jest łatwe (ale i tak jungle i ad carry no i kochaną Karmę wolę niż na mida iść, ale cóż, instant locki to na normalach :) ) także podzieliłem moich kolegów na "uniwersalnych" i " /pozycja\ forever" i policzyłem średnią elo. Uniwersalni 1456, gracze jednej pozycji grubo poniżej 1200. Więc na własnych błędach mam teorie: opanuj wszystkie pozycje, wtedy dostaniesz elo na jakie zasługujesz

@edit

Idzie wspaniale, lee sin 11/3/19 w jungli

Opublikowano

@jottex

Skoro tak podchodzisz do krytyki, to nie pisz tutów. Broniłem Cię, ale "opozycja"( xD) postawiła niezbite dowody, że tut to gówno

Krytykę przyjmuję na klatę, nie hejcę nikogo i nic nie robię aby kogoś udupić, jednak ludzie tutaj hejcą każdy poradnik, jakim by on nie był. Nie patrzą na czas i energię wyłożoną na niego, po prostu jeśli ktoś im nie pasuje, hejcą. Nawet te dobre poradniki, poza tym nie wiem o co Ci chodzi, że "tak podchodzisz do krytyki".

98763533515051689628.png

Opublikowano

Katarina nie jest strasznie papierowa! Składasz różdżkę z pasu olbrzyma i już więcej HP. Poza tym - ona ma tak szybko zabić by nie paść ;p

Opublikowano

Katarina nie jest strasznie papierowa! Składasz różdżkę z pasu olbrzyma i już więcej HP. Poza tym - ona ma tak szybko zabić by nie paść ;p

jak byla darmowa strasznie fajnie mi sie gralo super staty i wogole , a teraz kijowo laduje w moc umiejetnosci i tak mam kijowy dmg . Chyba ja sprzedam

Opublikowano

jak byla darmowa strasznie fajnie mi sie gralo super staty i wogole , a teraz kijowo laduje w moc umiejetnosci i tak mam kijowy dmg . Chyba ja sprzedam

Katarine się robi pod hybryde...

Opublikowano

Jak byłem jeszcze noobem to mi wmawiali, że ulti to physical damage i składałem Last Whispera :D

Gold Member

nvm

Opublikowano

Tak sie ja bardzo robi pod hybryde, ze jedyny item jaki jest do zlozenia to gunblade.

Tyle że ja składam takie dwa :>

Jak byłem jeszcze noobem to mi wmawiali, że ulti to physical damage i składałem Last Whispera :D

To niezły DMG musiałeś mieć z ulta xDDDDD

Opublikowano

Tylko frozen heart :)

Jak powiedziałem koledze, żeby ją zlepił pod ad to złożył berserki+phantom xD lamer taki nie odróżnia ad od as. 6x archangel staff wymiata!!! Q ma dość krótki cd więc łatwo nastackować :D

• 3 lata później...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...