Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Champ] Która postać lepsza. ?

Cookill

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Darius - Solo Top, Nie grałem - nie opiszę.

Shyvana - Bardzo dobra i szybka jungla, gangi ma jakie ma, nie ma many, może oddawać Blue, robiona pod offtanka wyciąga ładny dmg z ładnym survi.

he?

Opublikowano

Jak potrafisz grać Shyvaną to i ganki będą dobre, bo jest szybka i ma dps. Osobiście grałem na rotacji i bardzo przypadła mi do gustu :)

Darius to na topa, ma dobry harras, niesamowite ulti, cóż budowany pod offTANKA robił świetny dmg :)

Gold Member

nvm

Opublikowano

imo shyvana. dość szybka jungla, niezły pick do counterjunglowania, średnie ganki.

Opublikowano

Na chwilę obecną wybrałbym Darius'a. Widziałem jak grają nim moi znajomi przez kilka ostatnich dni, naprawdę jest to porządna postać z "przypierdem" :P Potężny DMG ze skilli, a w dodatku ostro napieprza z ulti.

98763533515051689628.png

Opublikowano

Shyvana - dobra na jungle i przy tym można ją zrobić pod off tanka

Darius - mocne DMG , potężne ulti i twardy .

Opublikowano

Darius sam nim gram

+dobry skill na 5 pkt następny atak zada 200% dmg i spowolni wroga

+Q jest to skill obszarowy

+E przyciąga do ciebie przeciwników dobry na solo topa i pasyv dający co 1 pkt 5% przebicia pancerza

+ i wkoncu kochane ulti!!!!! za każdy zadany hit do 5 zadaje o 20 % obrażeń więcej

^^ są to nieuchronne obrażenia czyli przeciwnik może miec 500 defa a i tak dostanie 1k z ulti

<3o.O

+pasyv typu ignite

<3

-ciężko nim uciekać

- brak jakiegokolwiek doskoku

- więcej nie znam ;]

PS:+ gdy kogoś zabijesz możesz ponownie uzyć ulta czasami gdy nawet nie zabijesz z ulta tylko ignite albo pasyv to i tak się odnawia

100 postów +

200 postów +

300 postów +

400 postów -

8213.png

Opublikowano

Ja jednak uważam, że Darius jest lekko op. Np. ktos sobie farmi na low hp a tu z krzaków wybiega Darius z ulti łapie killa i w dodatku ma odnowione ulti. Shyvana natomiast prawdopodobnie najszybsza jungla, dobre ganki. Darius solo top, shyvana raczej jungla.

Opublikowano

Shyvana z exhaust + ignite na topie = 100% first blood z W skillem (i nie pierdolcie mi że nie) dobra też do jungli i counterjunglowania

pZF9f.jpg

Nie wykonuję już żadnych zleceń graficznych!

Moje Tuty:

Opublikowano

Darius to top - latwy do skontrowania, bez killi nic nie zrobi, beznadziejny pick jezeli enemy team ma duzo cc, wiem napiszecie ze op ale tak samo bylo z talonem nikt nie wiedzial jak go skontrowac i byl tez op

Shyvana tylko jungla - szybka jungla, tankowata, duzy dmg w early, latwo counterjunglowac, w late bardzo dobry offtank, dobry escape/chase z ulti

bez takich linków, ponowne umieszczenie ban 30 dni.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...