Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Zwierzeta Ofiarami Przemocy

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Czy wiecie ile rocznie ginie zwierząt z rąk ludzi Za nic tak po prostu

Wyobrażacie sobie ile jest takich "przypadków" ja tego też nie wiem dlatego postanowiłem napiszać temat o zwierzetach ktore zostają ofiarami przemocą człowieka.

Posty o tych zwierzetach razem z tym co mówiły media,zdjeciami i moim komentarzem bede dodawać co dzień lub 2,oczywiście zalezy mi zebyście wy też sie o tym wypowiadali.

Temat 1

Temat 2

Temat 3/4

Opublikowano

Wyrwał kotu łapy

18+

1244778110592.jpg

Jakaś bestia w ludzkiej skórze dopadła bezbronne zwierzątko i obcięła mu nożem przednie łapki

Wstrząśnięci tym bestialstwem mieszkańcy Gorzowa Wielkopolskiego zbierają pieniądze na nagrodę dla tego, kto pomoże dopaść bezwzględnego bydlaka.

Ten kiciuś nie miał nawet roku. Mieszkał w ogródku tuż za kamienicami w centrum mista. Dobrzy ludzie donosili mu jedzenie. Tak jak pani Maria Lipka (66 l.), która co dzień pojawiała się z miską mleka dla kotka.

Wypowiedzi

– Byłam taka szczęśliwa, bo do innych nigdy nie był tak ufny jak do mnie, jakby się ich obawiał. No i miał rację – załamuje ręce pani Maria.

Przeraźliwy pisk kota obudził ludzi w środku nocy. Ale dopiero nad ranem jeden z mieszkańców znalazł zmasakrowane zwierzę.

– Nie mogłem uwierzyć w to, co zobaczyłem, bo Kiciuś miał przy barkach odcięte przednie łapki. Tak, jakby wykonano na nim jakieś rytualne cięcie – mówi pan Andrzej, sąsiad pani Marii.

O sprawie natychmiast poinformowano Towarzystwo Opieki nad Zwierzętami i policję.

– Wiele widziałam z życiu umęczonych zwierząt, ale czegoś takiego nigdy! Od razu było widać, że po odcięciu łapek kotek przeczołgał się jeszcze dwa metry i w końcu padł w wyniku upływu krwi – mówi Emilia Wójcik z Towarzystwa opieki Nad Zwierzętami.

Tym bestialskim mordem jest też przerażona policja.

– Jesteśmy pod wrażeniem tego strasznego czynu i będziemy robić wszystko, żeby tylko znaleźć zwyrodnialców, którzy to zrobili – mówi aspirant Artur Chorąży z Komendy Wojewódzkiej Policji w Gorzowie Wielkopolskim.

Poruszeni bestialstwem mieszkańcy Gorzowa ustanowili nawet nagrodę za złapanie oprawcy kotka. W chwili, gdy oddawaliśmy tę gazetę do druku, wynosiła ona już ponad 2 tys. złotych.

– Ale ludzie wciąż wpłacają na nasze konto – mówi nam Emilia Wójcik.

[DARIUSZ DUTKIEWICZ]

Link do strony

Gdybym go spotkał zajebał bym pedała tak samo jak on to zrobił :angry:

Opublikowano

Mnie zawsze zastanawia po co to ludzie robią.

Zazwyczaj kompleksy, bądź choroby psychiczne. Sadyzm można różnie argumentować, jednak najczęściej służy on podbudowaniu pewności siebie. Zachowanie typowego "samca alfa", człowiek niszczy słabsze istoty w celu ukazania innym swojej "wyższości"...

742611478555387739101.jpeg

Opublikowano

Ja widziałem gorszą akcje :( Ludzie maja po prostu najebane we łbie i chuj !!! Nic dodać nic ująć :(

Pomogłem? Kliknij : 83ab61d98042655cm.jpg

Opublikowano

Zrozumiałbym gdyby tak z ludźmi robiono ale ze zwierzętami? Zwierzęta nie klną, nie biorą Twoich rzeczy z szafek a potem kładą że nie można znaleźć i nie obrażają. Jak widać to albo choroba psychiczna albo nawalenie się bo to nie jest zbyt normalne, nawet jak na mnie.

Opublikowano

Dopiero od nie dawna zaczęto mówić o tym problemie i słusznie !

Co zwierzęta są winne ludziom ? Niestety, kodeks prawny może skazać właściciela danego zwierzęcia na max 5 lat więżenia a najłagodniejszy wyrok to rok w zawieszeniu. Ja pamiętam sytuacje w której, człowiek odrąbał psu głowę siekierą. Innym razem też było o tym, że dwóch pijanych ludzi przywiązało psa do zderzaka samochodu i jeździli z nim po wsi by go skatować.

Zwierzęta też mają uczucia !

Opublikowano

Powiem tak w nieco dalszym sąsiedztwie zabito psa siekierą ponieważ był już stary i niewiem jak to nazwać było widać mu jedną z wnętrzności (nie wiem czy pojmiecie) dla mnie coś okropnego .

Z 2 strony jak zabijecie komara który was denerwuje nikt nie dyskutuje o tym a w sumie to też "zwierzątko".

Ludzie są dziwni

681731482015096381754.png

Czytaj uważnie, masz Boga na linii.

Opublikowano

Trzeba karać takich ludzi , na kamieniołomy , do więzienia Tureckiego . Nie ma prawa taki człowiek być na wolności . Z psem by już tak łatwo nie poradził tzn. pies by mu jajca odgryzł .

Gram w :

Battlefield Heroes , Battlefield Play4Free , Minecraft

Pomogłem? Daj Plusa :)

Opublikowano

Tak Zagłodzili Psa!

18+

634329444011348633.JPG

Policjanci w trakcie szukania narkotyków w mieszkaniu przestępcy dokonali makabrycznego odkrycia...

Policjanci z Opola, którzy zajmują się zwalczaniem przestępczości narkotykowej przeszukali mieszkanie Karola U. Znaleźli tam ponad 5 gramów amfetaminy. Ale nie to było najgorszym odkryciem w lokalu przestępcy.

Policjanci w kuchni na podłodze zobaczyli ciało amstaffa. - Pies przywiązany był do kaloryfera i doszczętnie wychudzony. W pomieszczeniu czuć było specyficzny fetor gnijącego zwierzęcia. Okoliczności tego makabrycznego znaleziska wskazują na to, że zwierzę od długiego czasu było systematycznie głodzone. W mieszkaniu nie było żadnej karmy dla niego - mówi podinsp. Jarosław Dryszcz z opolskiej policji.

Karol U. usłyszał zarzuty posiadania narkotyków oraz znęcania się nad zwierzęciem w szczególnie okrutny sposób.

Link Na Strone

Opublikowano

a czy ty wiesz ilu ludzi rocznie ginie z rąk ludzi? Ilu ludzi codziennie zostaje ofiarami przemocy?

Spierdalać z takimi tematami. Chcecie pomagać zwierzaczkom to wypierdalać do schroniska.

hejter naczelny | aktywny od 2k6 | król forumka | gold member | blue member | mpc champion | best member | exmod | exvip
Km5iG.png

Opublikowano

Katowana Lenka

Bita była prawdopodobnie przez swoje całe psie życie. Za którymś razem interweniowała policja i odebrała psa. Stan straszny.Lenka miała rozległe obrażenia głowy, rany cięte na głowie, krwiaki w oczach, krew we wszystkich komorach oka, dużą ilość punktowych wrzodów na rogówce.Do tego intensywne krwotoki z nosa. Walczyła o nią grupa ludzi i wywalczyła to, że Lenka żyje i ma swojego człowieka, prawdziwego Człowieka.

18+

1.gif 2.gif

Link Do Strony

Po pierwsze to jest temat o zwierzetach ,Po drugie myślisz ze przyjmą wiekszość co sie tutaj wypowiada?,Po trzecie właśnie chce to uświadomić ludziom by pomogli,Po czwarte bez wyrazów i wypier....j sobie do dowcipów ciekawe co ty byś powiediedział gdybyś był np. tym kotem bez łap który jeszcze sie czołgał bez nich,Po piąte człowiek obroni sie lepiej niż kot lub pies albo inne zwierze.

Opublikowano

No tak, muszę uważać, bo może się kiedyś w kota zamienię, ba!, kota bez łap.

hejter naczelny | aktywny od 2k6 | król forumka | gold member | blue member | mpc champion | best member | exmod | exvip
Km5iG.png

Opublikowano

Kurwa nie mówiłem ze sie zamienisz tylko gdybyś nim był a jak coś ci sie nie podoba to wypierdalaj i ciesz sie zyciem człowieka najlepiej zabij kilka psów polepszy ci się chumor

Opublikowano

Kurwa mać... płakać mi się zachciało:( Sam mam 3 koty w domu i się do nich strasznie przywiązałem, więc jak widzę takie rzeczy to... powstrzymam się od dalszego komentarza bo bym bana wyłapał.

37214406810321282202.png
Opublikowano

Kurwa nie mówiłem ze sie zamienisz tylko gdybyś nim był a jak coś ci sie nie podoba to wypierdalaj i ciesz sie zyciem człowieka najlepiej zabij kilka psów polepszy ci się chumor

Na "chumor" to chyba mi nic nie pomoże. : (

Km5iG.png

Opublikowano

Szkoda słów, bestialstwo, niestety, urojenie rzeczą ludzką, miejmy nadzieje że coś poradzimy.

a czy ty wiesz ilu ludzi rocznie ginie z rąk ludzi? Ilu ludzi codziennie zostaje ofiarami przemocy?

Spierdalać z takimi tematami. Chcecie pomagać zwierzaczkom to wypierdalać do schroniska.

Ciekawe, teraz sobie wyobraź, siedzisz właśnie na komputerze, czytasz tego posta, i ktoś ci siekierą odcina ramiona, kopie i pozwala umrzeć?

1367303118-U250803.png

Wszystko trzeba od nowa...

Opublikowano

to są idioci, czasem muszą sie wyżyć a czasem poprostu zrobią coś takiego dla zabawy ponieważ tak zostali wychowani i nie widza w tym nic złego...

takim ludziom powinno się porządnie napierdolić aby zrozumieli, ze robienie takich rzeczy to zwykłe bestialstwo i jak czuje się takie zwierze niczemu winne

Opublikowano

Kurwa jem szynkę.

A TEGO PEDAŁA CO TO ZROBIŁ POWIESIŁBYM DRUTEM KOLCZASTYM ZA RĘCE I OBCIĄŁ CHUJA ZARDZEWIAŁYM TĘPYM NOŻEM RAZEM Z JAJAMI!

obraz24.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...