Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Format i parę pytań

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Zawsze używałem visty, no ale ostatnio coś mnie wzięło na zmiany i dostałem w swoje ręce obraz windowsa 7 :P.

Więc, zainstalowałem go na oddzielnym dysku (S:), który stworzyłem z wolnego miejsca na systemowym (C:). Na tej właśnie partycji jest całkowity syf, ładuje się powoli i mam tam pareset aplikacji z których nie korzystam a zajmują sporo miejsca.

Stąd też uznałem, że jednak chciałnym siódemkę za główny system, jedynym problemem jest to, że mam tam tylko 50gb miejsca, reszta jest na tym od visty.

Czy jak teraz sformatuję ten pierwszy dysk (C:), to komp będzie automatycznie odpalał siódemkę? W ogóle, czy mogę usunąć całą partycję i przenieść miejsce na tą drugą?

Nie znam się na tym, anie chciałbym sobie czegoś spierdolić <_<, więc dzięki za każdą odpowiedź.

Opublikowano

Zapomniałem dodać, że nie działa mi napęd, a 7 instalowałem z obrazu płyty.

Głównie to teraz zależy mi, żeby vistę wydupczyć, a zamiast niej żeby była siódemka. Tylko niewiem jak zamienić (S:) na systemową a ten stary dysk na zwykły.

Opublikowano

C nie formatniesz bo to rozruchowa a nie masz cd

problem skasować ręcznie wszystko na C , oprócz katalogu Boot ?

jak ci się nie podobają kolejności literek co za problem zmienić pod w7 tak jak chcesz łącznie z C ( C na dowolną , S z w7 na C , dowolną na jaką ci pasuje )

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

licznik-54-96732-stat.png

Opublikowano

Czyli jak zostawię tylko ten folder C:/Windows/Boot, i ustawię w opcjach rozruchu win7 za domyślny to wszystko będzie śmigać?

Literki nie mają znaczenia, zależy mi po prostu na tym, żeby siódemka była głównym systemem, a ten stary dysk mieścił wszystkie inne pierdoły ;).

Opublikowano

czy ja mówiłem coś o katalogu windows ? C\:BOOT + pliki z katalogu głównego

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

Opublikowano

po cholerę cie interesuje katalog który jak pisałem jest nieważny dla botowania

jak widać nie masz zaznaczone pokazywanie plików ukrytych i systemowych dlatego nie widzisz Boot w katalogu głównym

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

Opublikowano

to twój problem, skoro dyskiem pierwszym ( fizycznym normalnie i botującym ) jest u ciebie S jak widać

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

Opublikowano

nadal nie masz tak samo jak w pierwszym obrazku włączonej opcji pokazywania plików systemowych i ukrytych to jak cokolwiek możesz zobaczyć ?

włącz i dopiero rób screny albo sprawdź bo katalog BOOT jest ZAWSZE w katalogu głównym na C ( pierwszym dysku na napędzie )

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

Opublikowano

nadal ci nie pokazuje bo nie robisz jak trzeba , a gdzie opcja ukryj chronione pliki systemu ? ją trzeba ODZNACZYĆ

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...