Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Problem- Trądzik

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Mam pospolity problem. Mam lekki trądzik . Wkurwia mnie to bardzo. Mimo, iż niby nie ma tego dużo ale zawsze mam świadomość, że jest. Więc teraz pytanie tylko do tych co mieli trądzik ! Jak się go pozbyć SZYBKO i SKUTECZNIE ? Za pomoc Wylajkuję 100 razy

:D

Znajdziecie mnie pod innym nickiem

o.O

Opublikowano

Albo kup jakąś nieznaną maść, albo jak człowiek udaj się do dermatologa ;)

86506195548292095751.png

exModerator minecraft.MPCforum.pl | exMPC Media Team | exKidModerator SF 09/11

Opublikowano

- Mycie buzi szarym mydłem.

- Stosowanie maści na siprytusie.

- Stosowanie toników.

(Zazwyczaj to lekarz Tobie przepisze).

Opublikowano

1. Myj twarz bo trądzik to nic innego jak zatykanie się porów przez brud , co rano myj z mydłem a trądzik o wiele się zmniejszy .

2. Udaj się do dermatologa ale nie po to by po słuchać co on gada tylko po maść na receptę bo taka najlepsza .

3. Nie wyciskaj !!!

Gram w :

Battlefield Heroes , Battlefield Play4Free , Minecraft

Pomogłem? Daj Plusa :)

Opublikowano

Leki takie jak: afronis i wszystkie na bazie spirytusu, ja najczęściej takich używam bo wysuszają te krosty i po woli znikają...

5lwgh1.png

Pamiętaj, najważniejszy jest szacunek do drugiego człowieka!

Opublikowano

A nie macie czegoś szybkiego ? Lub powiedzcie chociaż tak mniej więcej w ile znika.

Znajdziecie mnie pod innym nickiem

o.O

Opublikowano

Eee tam takie pierdolenie ..

Sam miałem trądzik , dobrze pamiętam ten ból ...

Po prostu myj codziennie twarz mydłem , i kup sobie tabletki "Vizaksinum"

Nie są na receptę , i również nie są drogie :)

Ja brałem je codziennie 1x wieczorem i po tygodniu widziałem DUŻĄ różnicę ...a trądzik miałem i to duuuży ; P

x

Opublikowano

Brałem Visaxinum i jakoś jeszcze więcej miałem krost ..... Polecam szybki krem ze spirytusem "Davercin" 2 razy na dzień (nie jestem pewnie ale dermatolog powie) i po 5 dniach przechodzi ale musisz stosować dalej bo trądzik powróci .

Gram w :

Battlefield Heroes , Battlefield Play4Free , Minecraft

Pomogłem? Daj Plusa :)

Opublikowano

Myj twarz, ale nie mydłem! Kup sobie coś w ten deseń: http://wizaz.pl/kosm...p?produkt=31898 (sprawdzone na wielu osobach działa :) ) Jeśli Ci nie przejdzie to spróbuj dopiero tabletek bez recepty (np. witamina PP, tabletki z drożdżami - na początek nie ma co jechać hardkorowo). Nie radzę używać kosmetyków/maści jadących spirytem, bo tylko wysuszyssz sobie cerę. Dopiero gdy to nie pomoże to udaj się do dermatologa bądź do lekarza, który Ci coś przepisze z antybiotykiem (OSTATECZNIE! polecam maść o nazwie Metronidazol i tabletki Sumamed)

Polecam, kobieta i domowy dermatolog xD

#don't care

Opublikowano

Przede wszystkim ogranicz słodycze, nie pij coli, nie jedz czipsów. Jedz warzywa i owoce a na pewno będzie lepiej. :)

Kup sobie mydło dziegciowe -

http://allegro.pl/naturalne-mydlo-dziegciowe-na-tradzik-luszczyce-i2347848194.html

Poproś od dermatologa i maść Clindacle ew. Klindaclin .:D

Mi bardzo pomogło. :)

Opublikowano

Wizyta u dermatologa, dostałem antybiotyki + osłonówki i po dwóch tygodniach miałem cere jak pupa niemowlaka. Dostajesz tyle opakowań ile ważysz, 1 paczka = miesiąc = 10 kg, więc mnie więcej powyżej pół roku terapii. Właściwie po 2 tyg widać efekty, ale później bierzesz, żeby na przyszłość nie mieć problemów z pryszczami.

Wina zawsze leży po środku. Nie wiadomo tylko, gdzie leży środek.

Opublikowano

Nie czytałem panów wyżej, bo uznałem, że pieprzą głupoty. Żadnych tableteczek i innego farszu, tylko żel do mycia twarzy, krem nawilżający (wszystko z jednej firmy) i dermatolog (który ci wyciśnie da kilka maseczek i oczyści wszystkie wągry). Jeśli będziesz czyścił twarz 2 razy dziennie (kremu do szkoły nie trzeba, bo widać ;) ) i co jakiś czas na oczyszczanie chodził to stracisz go bardzo szybko. A jeśli wieczorem widzisz, że jakiś syf ci się robi to nałóż na niego krem wysuszający i powinien rano zniknąć bez śladu.

Ew. możesz jeszcze dołożyć tonik do twarzy z tej samej firmy, żeby jak będziesz miał ją tłustą to żeby przetrzeć.

'But it's been no bed of roses no pleasure cruise
I consider it a challenge before the whole human race
And i ain't gonna lose
'

WTF ?! To nie jest reklama... Klikaj!

b234x60.jpg

Pomocnik
Opublikowano

Maść cynkowa . ;)

Wysuszy Ci te krostki , a i ten no tonik . :) wpierw nałóż go , potem zmyj i dopiero po zmyciu tonika maść cynkowa .

Opublikowano

Człowieku jakbyś Ty widział mój trądzik -_-, na trądzik trzeba mieć czas. Ja już nie stosuje żadnych maści, tabletek itp. jakbyś Ty widział ile ja brałem maści ... ile tabletek i ile inny gówien ? omg sam już nie pamiętam.

Mi nic nie pomaga, kur wa najgorsze jest to białe zajebane w cipe gówno co urośnie... boli jak h*j.a później rana -_-

2e7beb469d579.gif

" Ten kawałek będzie leciał w furach wielu,

więc pozdrawiam pasażerów, elo "

Opublikowano

szrober do mycia naczyń + szare mydło albo rozlej domestosa na twarz wtedy o syfach zapomnisz

1xbQbvo.png

"Znalazłem w sobie radość wynikającą  ze świadomości, że chcę wałczyć" - Witold Pilecki

Opublikowano

Nie jedz czekolady ani nie pij coli, to najbardziej wpływa na wytwarzanie się trądziku, do tego myj co dziennie twarz, najlepiej wodą lub szarym mydłem.

Wiem co piszę bo kiedyś sam przez to przechodziłem.

Opublikowano

Samo zejdzie, przeczyszczaj tonikiem i dbaj o skóre to nie zostanie na zawsze i tyle.Tego sie nie da pozbyc, sam latałem po dermatologach itd.. i chuj

Opublikowano

Ale nie ma co chłopaka katować od początku antybiotykami czy jakimiś takimi specyfikami aptecznymi. Niech najpierw zobaczy czy lajtowe metody pomogą, bo jeśli od razu przywali z grubej rury to potem może mieć problem ze zwalczeniem nawrotu/nasilonego trądziku. Ze wszystkim trzeba stopniowo.

#don't care

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...