Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Problem- Trądzik

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

@Up. Oj uwierz. Taki dermatolog siedzi tylko w książkach . I nie poda ci tradycyjnych metod :) A co dermatologa czekam na wizytę :)

Znajdziecie mnie pod innym nickiem

o.O

Opublikowano

mi wyszedł trądzik po omie ale mase miesniowa mam za to :)

mam tego pełno na plecach jak sie pozbyc tego gowna?

NO PAIN

NO GAIN

Opublikowano

Również mam problemy z trądzikiem, najwięcej na czole przed uchem i na plecach przy szyi.... ;/

Walczę już z nim około 2ch lat i skutki raz dobre, raz złe... ale zawsze wraca ;/...

Dermatolog przepisał mi maść w tubce, stosuje ją na noc codziennie, próbowałem różnych toników,

codziennie zażywam cynk w tabletce... niic... ;/ Coli nie pije w ogóle, jedynie coś z czekoladą czasami zjem jak się zapomnę... Masakra ;/

Teraz mi jeszcze taki kutas urósł gigant obok nosa i się go pozbyć nie mogę... Teraz już nawet ten trądzik jest mało widoczny prócz tego jednego

w pobliżu nosa ;/

Zazdroszczę ludziom którzy nie muszą przez to przechodzić...

Opublikowano

Sam miałem ten problem jakieś 5 lat temu. Z czasem na 90% Ci przejdzie (tak jak mi).

WIzyta u dermatologa skończyła się niestety receptą na 150 zł i propozycją jakiegoś syfu, oczywiscie niczego nie kupiłem.

Za moich czasów był "Clerasil" czy jakoś tak. Kilka rad ? Ok :

1) Dieta dieta dieta ! Nie wiem czy zdajesz sobie sprawe ale wszystko co zjesz wydalasz częściowo przez skórę (zrób test z czosnkiem). Dlatego ogranicz rzeczy ostre. Pisze poważnie.

2) Pamiętaj o częstym przemywaniu facjaty jakimś dobrym tonikiem

3) Nie wyciskaj

4) Wiem że to może zabrzmieć śmiesznie ale zacznij uprawiać seks (oczywiscie jeżeli masz skończone 16 lat), zobaczysz różnice.

Tyle z mojej strony, niestety czas jest tutaj najlepszym lekarstwem. Możesz iść do kosmetyczki, ale niestety nie da się "od tak" pozbyć tego problemu.

Pozdrawiam !

f.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...